You are here

Panasonic TX-L37S10E Hátsó HDMI-k nem érzékelnek semmit / alaplapot keresek A-L37S10E (Frissítve)

16 posts / 0 new
Last post
kovacsit

Sziasztok,

A jelzett tévémen digitális adásoknál kizárólag a 746, és a 770 mHz-es multiplexekben érkező adások jelerőssége tökéletes, de a jelminőség 0-6 közt folyamatosan hullámzik, többet van a 0 közelében, ezért ezek a csatornák kikockásodnak, lefagynak..
Más frekvenciákon tökéletes a vétel, és ugyanazon a koax kábelvégen más tévé, és STB tökéletes ezen a frekin...

Találkoztatok már ilyen hibával??

Van valaki, aki ezt tudná javítani??

Köszi:

Tamás

Sziasztok,

A fent részletezett hibán túlléptünk, mert szolgáltatóváltás miatt most már nem kerülhető ki az STB üzemeltetése..
Viszont ennek kapcsán egy újabb hiba került felszínte, a hátsó HDMI csatlakozókon nem érkezik be semmi. (az oldalsó (másik panelon lévő) 3. HDMI tökéletesen működik.
A tulaj szerint nem kizárt, hogy egy bedugott hdmi kábelt véletlen megrántott. Külsérelmi nyom nincs. Más funkciók teljesen jól működnek. (illetve a VGA csatlakozó is furcsa, 1200*1600/60Hz feletti jelet nem fogad, bár ezt még nem tudtam más PC-vel kipróbálni, így ez egyelőre nem is fontos, mert lehet, hogy a tulaj PC-je nem ad rendes jelet.

Van valakinek hasonló hibában tapasztalata?

Esetleg egy alaplapja próbára? (típus: service manual: 18 panel, A-L37S10E - A P.C.

Köszönöm:

Tamás

Comments
uniman
uniman's picture

Hello.
"VGA csatlakozó is furcsa"...leírásában pontosan le van írva, hogy ezen a bemeneten milyen felbontásra képes a TV. Olvastad?
Üdv.: Uniman

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

kovacsit

Igen, olvastam, (XGA, SXGA, a service manual nem írja a WXGA-t), ezeket tudja is, csak a tulaj elmondása alapján a videokártyáján HDMI-n keresztül a működő HDMI aljzaton nem jön be kép, és nem tudom, hogy milyen videokártya, illetve milyen csatin (natív HDMI, vagy DVI átalakítva) keresztül próbálta. Nálam megy notebookról a megmaradt HDMI-n, bár egy FHD tévénél elvárható lenne, hogy a PC jelet is fogja VGA-n FHD-ban....

Így mindenképp a hátsó HDMI-k feltámasztása a cél, Mert STB, X-Box, és PC menne a TV-be, és momentán egy aljzat megy csak. Antennáról megy az analóg tuner is.

Köszi:

Tamás

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

kovacsit

.

0

Vote up!

You voted ‘up’

george

Szia Tamas
nekem hasonló hibát csinált egy másfél meteres zöld koax.
a video es a tv közt volt lecserélve fehére a hiba elmul
üdv gyuri.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kumi

Szia!
A jel szintje nem egyértelműen függ össze a jel minőségi mutatóival.
Sokkal jobban meghatározza azt a jel/zaj viszony.
Zaj alatt értendő minden olyan az átviteli sávba eső, vagy adott esetben azon kívüli nem az átvitt jelhez tartozó spektrális teljesítmény.
Ilyen lehet az összegzett zajteljesítmény, külső forrásból eredő ( a hálózatba bejutó) jelteljesítmény, illetve az erősítők nemlineáris torzításából adódó teljesítmény az átviteli sávban.
Üdv.: Kumi

0

Vote up!

You voted ‘up’

xhantanh

Ha jól számolok akkor a földi digitális 55 és 58-as sugárzás zavarhat bele és pontosan a hasonló , de nem azonos jellegű moduláció miatt érzékeny.
Mivel a tv az utolsó ott már éppen határon lehet. Lehet hogy nem látszik szintnövelés de a minőség javulhat.
3x árnyékolt kábel - szinte a lakásba jöveteltől- jól kell szűrni a külső zavart, esetleg szabályozható erősitő rögtön a bejövetelre, de esetleg másfelé vezetni a kábelt vagy "vas"csőben a kábel nagy része ,erősitő csatorna-sávszelektiv kiemeléssel (nem a legolcsóbb de kapható) hogy a többit frekvencián ne emelje túl jelszinttet.
Sajnos nem tartják be: a földi frekvenciákat illik kihagyni.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Watt

Abból, hogy " jelerőssége tökéletes, de a jelminőség 0-6 közt folyamatosan hullámzik", én le merném fogadni, hogy a problémát a túl magas jelszint okozza. Nálam ugyanez volt, egy állítható csillapító beszerzése és bekötése után tökéletesen be tudtam állítani a megfelelő jelszintet. És igen, van ilyen, hogy csak bizonyos MUX-ok esetén áll fenn a probléma és csak egy eszköz esetén.

0

Vote up!

You voted ‘up’

kovacsit

Akkor kipróbálok egy ilyet, bár mielőtt lecseréltettem a ház aljában lévő erősítőt, addig a TV szerint gyengébb volt a jel, de gyakrabban rogyott össze a kép. Most erősebb, és egy picit ritkábban rogyik meg (értelemszerűen SD adásoknál ritkábban , kb percenként, HD adásoknál 15-20 másodpercenként..)

Tamás

0

Vote up!

You voted ‘up’

Watt

Lett valami eredmény?

0

Vote up!

You voted ‘up’

kovacsit

Sziasztok,

Megtörtént a csere, illetve egy állítható fojtó is bekerült a rendszerbe, sajnos egyre valószínűbb a tunerhiba, ugyanis a fojtóval csökkentett jelszint mellett a rogyadozó MPX-ek javulnak (teljesen nem lesz jó...), de az addig jó MPX-ek pedig a jelhiány miatt kezdenek összerogyni...

0

Vote up!

You voted ‘up’

kovacsit

Sajnos még nem volt időm fojtót beszerelni, kissé besűrűsödtek a napjaim, de amint van eredmény ,írok!!

Kösz az érdeklődést!

0

Vote up!

You voted ‘up’

kovacsit

Ötlete esetleg valakinek?? vagy javításra vállalkozó??

Tamás

0

Vote up!

You voted ‘up’

Jaca
Jaca's picture

Szia!
Vélhetőleg erősítős az antennád, a vétel pedig erősen reflexiós, a tunered pedig kényes rá. Próbáld meg passzív antennával. A jelerősség erősítős antennáknál nem mérvadó.

Üdv: Jácint

0

Vote up!

You voted ‘up’

Tvguru

Kábeltévéről van szó , nem ?
Persze az is lehet erősítve...

0

Vote up!

You voted ‘up’

kovacsit

Ja, Kábel (DVB-C , DIGI)

A házban lévő elosztó/erősítőt már cseréltettem a Digivel, akkor egy ici-picit jobb lett ha helyzet (erősebb lett a jel, és némileg ritkábban rogyott össze a kép, sőt, közvetlen összekábeleztük az erősítőtől a tévéig (kikerülve toldást, elosztót , stb, de nem lett jobb..), de érdemi változás nincs..
A házban 8 lakás DIGIs a 14-ből, máshonnan nem jeleztek hibát...

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content