You are here

Panasonic TX-P42C3E függőlegesen csíkos, "darabos" a képe.

8 posts / 0 new
Last post
Imyke
Imyke picture

Sziasztok!

Egy jóismerősöm rokonja hozott egy fenti típusú tv-t javításra. A hibajelenség pontos leírása az volt, hogy leesett egy "tükör" a háttérvilágításnál és emiatt van egy sötét folt az adott helyen a képen. Aztán eltelt 4-5 év. Nem néztem a tv-t, nem jelentkeztek érte. Aki pedig tudná, hogy ki a gazdája, sajnos már régen nincs közöttünk :(

Abban kérném a segítségeteket, érdemes megcsinálni vagy kuka? Ha x-sok idő megy rá, nem érdekes, mert már csak hobbizok, nem megélhetés. 

Annyit tudok biztosan, hogy a menü része biztos működik, próbáltam. Mondjuk a menünél tovább nem is jutottam mert a távirányító gombok több mint fele sem működik (most).
Még annyit, hogy bekapcsoláskor kevesebb "képinformáció" jelenik meg. Aztán fél-egy percen belül kirajzolódik ez a kép. Tovább hiába várok, már nem javul tovább :(

Köszönöm!
Üdv!
Imre

File attachment: 
Comments
vacisa
vacisa picture

Ez erősen lcd-s, vagy kicseréled, vagy egyben kuka.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Az baj, mert ez erősen okoskodás. A Panasonic TX-P42C3E egy plazma TV... Ebben LCD csere erős kihívás lenne...

Én első körben a tápfeszeket méregetném végig... ott lesz a gond... Szét van mászva...

3

Imyke
Imyke picture

Igen, erre már rájöttem, hogy nem teljesen az amit állítottak. Amikor hozták, úgy volt, majd megnézem. Aztán most néztem csak.

Remélem, hogy javítható, nem pedig szalagkábel vagy mi a kijelzőn. Egyébként amikor képet ad akkor azért van egy kis 50Hz körüli búgása is mint a hagyományos képcsöves tv-knek. Alig hallható de ha jó lesz, akkor idegesítő kategóriába esik már.

Köszönöm!

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Plazma eleve egy elektrontemető, régiek "búgtak" is...

lőj hozzá SM-et, mérj feszültségeket, és meglátod, ott lesz a hiba.. De a potikat tekergetni a hiba feltárása nélkül felesleges, ha átmenetileg jó lesz, akkor is..

De vannak itt plazma guruk, lehet, valaki csípőből mondja, melyik tápfesz okozza..

1

vacisa
vacisa picture

Képről LCD-nek gondoltam. Nem vagyok mindigéhes :D
 

1

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Pont a hiba jellege az, ami plazmára utal...

1

Imyke
Imyke picture

Semmi baj! Eleve a hibaleírás nem teljesen pontos volt :) Másrészt nekem is ez jutott eszembe de mint a jó magyar szokás, "nem lehetne..." alapon hátha van valakinek a tarsolyában valami titkos bájital, amivel lehetne ezt gyógyítani?!
Mottó: Így is elég szemetet termelünk! 

0