You are here

PCB 5.0e eprom író

7 posts / 0 new
Last post
szerelo1
szerelo1 picture

Hello!
Segítséget kérnék: az író beolvas, betölt, összehasonlít, de nem ír... Plcc32 bios chip, dp és epp beállítva, tápot kap és párhúzamos kábel is tesztnél ok.

Comments
szerelo1
szerelo1 picture

:( , hogy ha senkinek sincs ilyen írója... és ötlete sincs, mert nekem ez egy új dolog, sajnos leírást sem találtam erre vonatkozóan...

A kérdésem továbbra is: "pin #RESET/Vpp (12v)" van a megjegyzésnél, mi a teendőm? Chipet (27C2001-150-otp) is rendeltem, azt se írja.

Ha valaki mégis tudná a választ, szívesen venném és előre is megköszönném.

0

spellfire
spellfire picture

Szia!

Nekem ilyen íróm van, de ez a hiba még nem jött elő. Nálam csak simán kilépett error-al az írás vagy törlés közben, mígnem másik gépre rakva megjavult...

0

szerelo1
szerelo1 picture

Hello!
Ez egy cserélt író. A másadik amelyik ezt teszi velem... Tehát valamilyen beállítási gond lehet. Próbáltam másik komolyabb géppel is, notebook-on is (itt a bios 2 irányúra állítással sikerült megírni egy chipet az író szerint, de csak be- és kikapcsolni lehetett), az alapértelmezett az epp üzemmód lenne a párhuzamos porton. A magyar szoftvere még az írót se látja. Az 5.0c szoftvert használnám, de kipróbáltam több verzióval - ugyanazzal az eredménnyel.

0

szerelo1
szerelo1 picture

Hello!
Köszi a válaszokat. Másik gépben is kipróbáltam. A chip Winbond W49F002UP12B vagy SST49LF002A - mindkettő PLCC32 tokozású. Az első chip-buffer külömbségnél áll ki errorra (csak a buffer feltöltést csinálja és azt is csak oo -val, amit a következő beolvasásnál már más adatokkal lát). Pedig az lenne a lényeg, hogy épp ezt írja felül... Mit kell csinálni, ha "pin #RESET/Vpp (12v)" van a megjegyzésnél az első chip esetében? A j6 és j7 12,5 voltra van beállítva gyárilag, 5v és 12v táppal is kipróbáltam.
Előre is köszi!

0

spellfire
spellfire picture

Sziasztok!

Nálam is ez volt alaplap csere után. Némelyik alaplap nem igazán tudja kezelni az írót :(
Persze erre én is jó pár telepítés után jöttem rá a netet bugászva :)

Üdv: Laci

0

Shizo
Shizo picture
**

Szia!
Nekem PCB3-asom van, de ott ha az firmware chip (3.3V-os) pl SST49LV002A, akkor speci adalek adapter kell hozza (nem sima plcc32).
Melyik chiprol lenne szo?

0