You are here

Philips 15PF9936/12 váltogatja az alapszíneket

8 posts / 0 new
Last post
Andras67
Andras67 picture

Tisztelt kolegák!
Ismét hozzátok fordulok tanácsért. A fenti típusú készülék teljesen működésképtelenül került hozzám. A táp javítása után a kapcsolási rajzon szereplő feszültségek a stabok kimenetein megvannak. A készülék bekepcsolható, de csak a három alapszínt váltogatja a kijelzőn.Nem tudom merre induljak tovább.Kérem a segítségeteket.

Comments
Tibor239
Tibor239 picture

Szia! Az eeprom foglalatban van, akkor tegyél bele egy üreset, hátha úgy elindúl. Egy próbát megér. Egyes monitoroknál beválik. Üdv.

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!
Volt egy hasonló esetem egy SEG nevű készülékkel. Bekapcsoláskor csak a színeket váltogatta, amíg nem nyomtam meg a csatornaléptető gombot. Utána működött rendesen. Ha gyerekzárban van, és nincs hozzá távirányító akkor marad a szín-váltogatás.
Egyébként a szerviz menüben ki lehet kapcsolni, valami kijelző regenerálás funkciónak írja.

Másik érdekes eset: inverter javítása után nem lehetett bekapcsolni, csak ha szerviz-állásba tettem. Amíg ki nem nulláztam a hibaszámlálót addig nem indult sem távval sem gombokkal. Ez éppen Philips LCD volt.

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz Andras67!
Olvasd át, Miklós barátunk ez irányú szösszenetét!
http://elektrotanya.com/?q=lcdjav_hiba#notoptimum
Üdv:
exGelkás

0

Jimmy
Jimmy picture

Szia,

jelet rákötve is marad a jelenség?(Scart,D-sub)

Üdv,
Jimmy

0

Andras67
Andras67 picture

Szia

Próbáltam műsorforrással , de az eredmény ugyan az.
Mértem feszültséget a 24C16 lábain , a rajz szerint 1-2-3-4. láb testen van, a 8 láb 5V , a többin 2.1-2.6V-nak kell lennie. Itt az 5-6-7. lábon is 5V van. Az IC foglalatban van, innen kivettem de a feszültségek a foglalaton mérve is ugyan azok.

Üdv.

0

Jimmy
Jimmy picture

Műsornál hang van, tehát megy az alaplap?
Videoprocit nézném meg, ha van térkép akkor az IC vonalakat.

Üdv,

0

Andras67
Andras67 picture

A fenti leíráson kívül más életjelet nem ad, a program és a csatornaváltó gombokat megnyomva a led az előlapon villog , ezen kívül semmi.
Üdv

0