You are here

Philips 29PT900B/01 chassis:FL2.26AA csak egy pillanatra jelenik meg a sortáp(141V)

6 posts / 0 new
Last post
UBL21
UBL21 picture

Sziasztok.
Elindul minden gombnyomásra,(hallani a nagyfeszt) de aztán rögtön meg is áll. Kb egy éve küzdünk egymással, (ha van egy kis nyugalom előcipelem)igaz, hogy a Philips agyament mérnökeinek a keze munkája, de nem adom fel... Valamelyik védelemre gyanakodtam, mert az van bőven. Szinte minden alkatrészt mértem már(kivéve a rosszat :)és át van forrasztva és kondizva is. A segéd táp működik(µSOPS)Készenlét 5,4V, Vstart 17,5V. Viszont a piros stby led nem világít, és a zöld(üzem) sem villan fel amikor beindul egy pillanatra. Lehetne esetleg proc hiba? Kérdés: El lehet-e indítani a tápot valahogyan, hogy kiderüljön végre valami erről a szörnyszülöttről. Jellemzően semmilyen fórumon(talán egy francián láttam valamit, de az sem erről a hibáról)nem találni infót, mert nem a szerelők álma egy ilyen készülék. Előre is köszönöm, ha esetleg valaki már összefutott vele és megosztaná a tapasztalatait. Üdv.

Comments
UBL21
UBL21 picture

Szia!
Álmomban sem gondoltam a trafóra...mert ugye megszisszen...most külföldön vagyok, de azonnal nekiesem, ha hazaértem. Nagyon köszönöm az értékes infót, majd jelzem, hogy mi lett.
Üdv.

0

mukso70
mukso70 picture

Szia! Kösd le a sortrafót, helyére 60-100W-os izzót, aztán hajrá. Ha táp beteg, akkor le fog állni ismét, ha megy akkor szépen világít. Egyébként jó párral megküzdöttem, szinte kivétel nélkül nagyfesztrafó hibásak voltak. Érdemes megnézni a visszafutáskondit is( ha már kiveszed cseréld kérdezés nélkül),két napig szivatott egy ,pedig mérésre kiválónak tűnt. A trafó néha megzizzenti a nagyfeszt is, még akkor is ha hibás. Nem tök zárlatos lesz , csak jelentősen megemelkedik az áram felvétele/ teszt generátorral meghajtva is nehéz volt eldönteni hogy hibás vagy nem/ , a tápot meg egyből fogja a védelem. Egyébként évekig használtam ilyen tv-t, rendkívül jó képet adott. Találkoztam már ezzel a jelenséggel is hogy az üzemállapot jelző ledek sem dolgoztak, pont a visszafutáskondi hibásnál volt. A javítás után be kellett lépnem a szervízmenübe, ez elég nehézkes, ha jól emlékszem egy csatlakozó két pontját is rövidre kell zárni. Ami érdekes volt, hogy nem kellett állítanom semmit, kilépés után helyrebillent az agya. Üdv!

0

UBL21
UBL21 picture

Szia!
Szuper. A lekötött trafóval(100W égő) jól üzemel!! Köszi még egyszer.
Már le is bótoltam egy használt trafót.
Viszont, hogy ne legyen szép az élet, "örömömben" leejtettem a táp Control paneljét(amin az optó van. 482231031993 ES7029) és kitört belőle egy alkatrész, mert szerencsétlenül pont egy érszorító csipeszre esett. Csak a lábai maradtak meg. Egy pici ellenállás lehetett, de a pozíció szám mindkét oldalon hiányzik(le van kopva). Nincs erről a panelről az egész neten rajz sajnos. A 40-es csatlakozó 8-as lábáról ment, egy tranyó bázisára. Nagyon kellene az értéke, hogy helyre tudjam állítani az eredeti állapotot. Köszönöm,
Üdv.

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!

Beírod a keresőbe: SOPS.

0

UBL21
UBL21 picture

Szia. Sikerült, 75K. Köszönöm.
A védelem kikerülése:
Miután le van kötve a sortrafó, és rajta van az égő, az 5381-es tekercs lábát meg kell szakítani, és a 7384-es tranyó lábát testre zárni. Ha a táp rendben van, azonnal megjelenik a 141 volt. Persze óvatosan, mert biztos lesz melegedés vagy pici füst, amiből azonnal kiderül a hiba és nem kell órákat bogarászni, méricskélni. Viszont a hiba elhárítása után, mindent vissza kell állítani az eredeti állapotába, ezt el ne felejtsük!
Üdv.

0