You are here

Philips 40pfl5507k/12 tévé nincs kép (megoldva)

17 posts / 0 new
Last post
isti03
isti03 picture

Sziasztok. A címben szereplő tévét szeretném megjavítani.
A tévében ledsort cseréltem mert nem volt háttérvilágítás. Rendeltem új ledsort így a világítás jó lett.
Bekapcsol a tévé, ha csatornát váltok vagy bemenetet a háttér fényereje változik. Viszont a kijelzőn semmi nem látszik.
Hol lehet a hiba? Miért nem megy a kijelző? Köszönöm.

Comments
isti03
isti03 picture

Sziasztok Alexheztől vettem lvds kábeleket és a tévé jó lett. Érdekes hogy a 49pines kábel helyett 51pinest raktam be és jó. Köszönöm a segítséget.

0

alexhez
alexhez picture

Hi,
szívesen.
Eredetileg 51pin-es kell oda, a panelon is úgy van jelölve.
Üdv
 

File csatolás: 

0

isti03
isti03 picture

Ez a vége lett patkolva.

File csatolás: 

0

isti03
isti03 picture

Sziasztok. Teszek fel képet a kábelről.

File csatolás: 

0

mosomedve
mosomedve picture

Szia!
Szétszedést követően az összerakásnál előfordulhat, hogy az lvds csatlakozás nem került a helyére, újra kell csatlakoztatni. Tegyél rá egy euroscartos külső egységet és nézd meg, van-e hang. Így legalább lehet tudni, hogy a processzor működik.
László

0

isti03
isti03 picture

Szia. Nincs a tévén euroscart csatlakozó. Két szalagkábel elég furcsán néz ki. Szerintem valaki már visszavágta.

0

mosomedve
mosomedve picture

Van rajta, csak spec átalakító kábelkel kell hozzá. Ha valaki már visszavágta, akkor lehet, hogy levágta a kábelek szélein levő kis füleket és így félre lehet dugni a kábelt, az érintkezők nem oda esnek ahova kell!! Elég egy kis eltolás és a rendszer nem engedi ki az LVDS jeleket.
László

0

isti03
isti03 picture

És hol lehet kábeleket venni?

0

mosomedve
mosomedve picture

Elvileg a Philipstől lehetne rendelni, de nincs raktáron már , ha lenne is akkor kb. 10 ezer forint lenne és csak a Szerviz Kft-n keresztül lehetne, de ők nem adnak el így alkatrészt. Az egyik rendelési kódja: 313917106262 (41 pólusú) a másik pedig: 313917106362 (51 pólusú) A Sini-nél az egyik van, a másik rendelhető. Azért megnézném, hogy nem lehetne körültekintően visszadugni.
László

0

isti03
isti03 picture

Szia. Nem gond ha 10ezer lenne a kábel. A tévét kaptam. Volt itt nállunk szervízbe, szerintem ők patkolták a szalagkábelt. A tévé hátulján van a szervíz matricája innen tudom hogy járt ott.
7ezerért rendeltem a ledsort és egy hónapot vártam rá. Jó lenne a tévét megjavítani. Két szalagkábel kellene. Hogy tudom azt kideríteni hogy valóban ez a hiba? Lehet hogy még más hiba is van? Esetleg ezeket a kábeleket nem lehet valahogyan javítani?

0

mosomedve
mosomedve picture

Elsőként vedd ki a kábeleket és csengesd át a vezetékeket. Ha szakadt valamelyik, akkor biztos hogy rossz a kábel. Általában a ki-be szerelésnél a tövében szokott megszakadni. Ha minden szál rendben van, akkor szemmel követve az aranyozott csatlakozó szálakat úgy dugd vissza, mint a csatlakozó nyákra forrasztott vezetékeivel egy vonalba legyenek. Ha sikerült szerinted vissza dugni és még mindig nincs kép ellenőrizd a t-con modulon van-e tápfeszültség. Azért körül nézek, hogy nincs-e nekem bontott LVDS kábeleim.
László

0

isti03
isti03 picture

A tápfeszültség nem volt meg. Addig piszkáltam amíg megjelent. Egy biztisíték van a panelen. Nem volt rajta feszültség. Most mérhető rajta DC12V. De a kijelzőn semmi nem jelenik meg. A csatlakozó is lehet már hibás szerintem. Nem csak a kábel.

0

mosomedve
mosomedve picture

A csatlakozót viszonylag a ki-be dugdosással nehezen lehet tönkre tenni. Ha tudsz számokat küldeni a kábelekről, akkor könnyebb lenne a beazonosítás.

0

isti03
isti03 picture

Szia. Válaszoltam az üzenetedre. Szerintem más hiba is van nem csak a kábel.

0

alexhez
alexhez picture

Hi,
lehet, hogy tudok kábel ügyben segíteni.
Üdv

0

isti03
isti03 picture

Szia. Minden megoldás érdekel. Ha lenne hozzá kábeled kérlek jelezd.

0

Sponsored links