You are here

Philips 43PUS6503/12 ( TPM18.6E LA ) Negyed óra múlva ugrál a kép, később a kép is eltünik. Megoldva!

13 posts / 0 new
Last post
Pásztor
Pásztor picture

Most került hozzám, azzal a hibával hogy a kép alja elgörbül, a tulaj szerint. Kipróbáltam a készüléket, de 15 perc múlva elkezd ugrálni a kép, és utána a kép is eltűnik, a háttér az világít. Kikapcsolva, és újra visszakapcsolva megint van kép, utána a hiba is előjön, most a T-con, vagy a kijelző lehet hibás. A képről, és a T-con-ról is teszek fel képet.

Comments
Vasmacska
Vasmacska picture

Ez kijelző hiba. Szerintem néztem, ha kínai az úr.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Szerintem ez kijelző hiba. Nekem eddig szerencsém volt az ilyenekkel, mert a "részleges kiszigetelés" eredményt hozott. (videon, hogy milyen volt az egyik eredetileg) Igaz nem százszázalékos a kép, (kb.97) de mindegyik tulaj örült amiért nem kell kidobni. T-con egyik kábelét húzd le és úgy nézd meg, aztán a másikat. Kiderül melyik oldalnál van a bibi. 
Üdv, Z.
https://www.youtube.com/watch?v=GPLS20cr2tI

0

Pásztor
Pásztor picture

Szia!
A te módszereddel sikerült kiszigetelni a rossz oldalon lévő kábelnál, utána egy hétig teszteltem, és most el is vitte a tulaja, Köszi a segítséget!

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Nem az én módszerem, én is úgy tanultam (kitudja már hol) csak tovább "tippeltem".
Üdv, Z.

1

Sakos2
Sakos2 picture

Sziasztok,

Mi ennek a kiszigeteléses módszernek a működési elve? Nagyon furán hangzik, hogy érintkezők megszakításával teljes értékű lesz a tv. El tudnátok röviden magyarázni vagy adni valami linket ahol meg lehet érteni?

0

Shizo
Shizo picture
**

Szia!
Kiszigeteléssel megszakitod a CKV1,CKV1A,CKV2,CKV2A meg ha nagyobb a panel van a több szám is 3,4, meg az STV jelet. Ezek közül lehet hogy elég csak 1 párat  megszakitani, lehet a t-conon is megszakitani de ott macerás ha elhibázod. Ugytudom hogy ezek valami visszajövô vertikális szinhron jelek, a másik oldalról megmarad ezért nem annyira észrevehetô, de igen képromlást okoz, de átlagpolgár nem figyel fel rá. Meg szokott még megmaradni egy vékony csík is.

0

Pásztor
Pásztor picture

Szia!
Ezt a T-con dolgot, tegnap kipróbáltam, csak pont ide nem írtam fel ide. Az egyik oldalnál ugrál, de a másik oldalnál a kép nem ugrált, ma is teszteltem a hiba most is előjött, de most nem nyitja meg a videót a gépem, majd holnap megnézem. Az egyik képet ide felteszem a hibáról. A kép 5mp-ig jó, 5mp-ig ugrál, és így felváltva adja a képet! Bocs a 41mp-est megnyitja, de a kiszigetelésről is van videó?

File csatolás: 

0

manyizoli
manyizoli picture

Szia,

Tipikus kijelző hiba, ki kell ragasztani, macerás idő igényes de nem lehetetlen.
Youtubon van sok indiai videó erről a szakszerű javításról :D

0

Pásztor
Pásztor picture

Szia!
A kijelző típusa szerint lehet megtalálni?
TPT430U3-QVN03.U

0

manyizoli
manyizoli picture

Szia,

Itt egy video, gyakoroljál :D

https://www.youtube.com/watch?v=VFEUbo60EDo

Ha jó lesz bírja amíg bírja :D

0

Pásztor
Pásztor picture

Szia!
Holnap délután kipróbálom, majd írok a fejleményekről.

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv. Ez sajnos kijelző hiba. 

0

Sponsored links