You are here

Philips AZ-3068

8 posts / 0 new
Last post
Edmundson
Edmundson picture
*

Sziasztok!

Nincs valakinek kapcsolása a fenti hordozható CDs, magnós rádióhoz?

Edmundson

File attachment: 
Comments
Szadista
Szadista picture

Üdv:
Rajzom nincs hozzá de az 5v részénél cseréld ki az elkokat és a hiba megg fog szüni.Sajna határ értékre vannak ki számolva és 20-30uF eltérés már fantasztikus hibát tud produkálni.

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia Edmundson!

Mi a gond, rajz nélkül esetleg nem-e tudunk valamit segíteni?...

Üdv Tibi.

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Arra panaszkodik a tulaj, hogy 22-es hangerőnél akad a CD. Akad ez kisebb hangerőnél is, az írott pedig hangerőtől függetlenül. Ez egy dolog, drive (optika + 2 motor) cserével megoldódik (remélem). A másik gondom, hogy a lemez felpörgése és a fókuszálás belehallatszik a hangba. Levett (0) hangerőn tisztán hallani. Feltehetőleg megrángatja a tápot. Arra gondoltam, hogy ez zavarhatja a CD stabilitását is. Akarok tenni rá még egy kis szűrést (1000uF LOW-ESR), viszont nem tudom, hogy hol kap tápot. Azt sem tudom, hogy egyáltalán milyen táp van benne, mert elég macerásnak tűnik odáig szétszedni. Ezért kerestem rajzot, hátha okosabb leszek.

Üdv., Edmundson.

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia Edmundson!

Jó irányban tapogatózol.
Azért próbáld ki elemről is (lehetőleg új), az talán segít be határolni, hogy a hálózati tap"fő puffere" gyenge, vagy valami "köztes tápban"(stab ic, emiterkövető, stb...) levő kondi.
A szétbontáshoz?...
...részvétem. :-(

Üdv Tibi.

0

Jaca
Jaca picture
****

Hali!
A szétszedés csak az első 17 csavarig macerás :-)
Tényleg tápkondigyanús. Mivel a hangba is belehallatszik, valahol a táp eleje lehet.

Üdv: Jácint

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Sziasztok!

Köszi a válaszokat. Optika és spindle hibás volt. Az új drive-al már csak akkor hallom a fókuszálást és a motor hangot, ha nagyon fülelek. Sajna nem a 17 csavaron múlik a szétszedés, mert a felső részből ki kell építeni a teljes CD-t, rádiót, audio panelt, és szét kell húzgálni 20 kábelt. Ezért továbbra sem tudom, hogy milyen táp és végfok van benne, kíváncsiságból meg akartam nézni, de ennyire nem vagyok kíváncsi. :)
Elég mókás, mert nem rippelve játsza le az audio CD-t, és nem is puffereli. Ha olvasási hiba adódik (pl. hozzáérek a lemezhez) azonnal akad. Egy ilyen hordozható, dübörgő, rezonáló készülékbe ilyen megoldást alkalmazni...

Üdv., Edmundson

0

delon1
delon1 picture

Szia Edmundson!
Ebbe a készülékbe szerintem nem 'szerelték' bele a memóriából való olvasást (pufferelés)!
A motor-hiba kikerülése minden megoldást magával visz. Ott minden eldől!
Sztem csak gyenge kivitel!
delon1

0