You are here

Philips FW-R7 kikapcsol ..ha részlegesen is de MEGOLDVA

18 posts / 0 new
Last post
Malibu
Malibu picture

Sziasztok!

Az említett Hi-fi torony CD, CDR lejátszás meg a tuner működése alatt is időnként kikapcsol készenlétibe. A kikapcsolás változó és független a hangerőtől, van amikor 5, 10, 20 perc után, de volt, hogy 1 órát is ment. A végfok hűtő bordáján nem észleltem túlmelegedést. A ventillátort szétkaptam, tisztítást és kenést kapott. Tápokban a nyagyobb értékű kondik kimérve, szükség szerint cserélve. Még mindig ott tartok ahol a part szakad...

Üdv

Comments
bencsikjozsi
bencsikjozsi picture

0

Malibu
Malibu picture

Hát még rászánok egy délutánt. Átnézem a forrasztásokat, barna trutyit nem nagyon láttam, de lehet, hogy elkerülte a figyelmemet. Pár helyen azt olvastam, hogy "CDR mini 99 modul" okozza a problémát, ennek kiiktatásával többé nem kapcsolt ki. Csak ezzel a módszerrel "foghíjas" lesz a torony.

0

Malibu
Malibu picture

Ízzé-porrá szedtem, csatlakozok megmozgatva, forrasztások átnézve, feszültségek rendben, működés közben "kopogtatásra" nem kapcsol ki. Már azt hittem "megjavult", de 50 perc múlva ismételten kikapcsolt. Mielőtt kukába landoltatom megadom a kegyelemdöfést egy 2,5 kg-os pöröllyel...

0

Ferenc.P
Ferenc.P picture
*

Szia!
Ha más nem marad, talán megéri ellenörizni az u.n. 'power sense' vonalat (+8V) a trafótol (SUPPLY PART - PWDN vonal) az erősítő (AMPLIFIER PART LEFT/RIGHT - PWDN vonal) panelján keresztül a processzorig (FRONT BOARD - PWRDWN vonal).
Pár esetben már megtörtént hogy a proci nem akart a készenlétböl elindúlni. Úgy gondolom, hogy fordítva is hasonlóan viselkedhet.
Üdv.: Feri.

0

Malibu
Malibu picture

Talán utolsó megállapítások..
Hangfal nélkül, akár MUTE-n is kikapcsolt. CDR kiiktatásával nem kapcsol ki csak úgy működik mint egy lassított felvétel.
4-5 mp delay-el veszi a parancsokat és teljesíti azokat. A +8 PWDN vonal stabil +7,8 végig, illetve bemelegedés után már kétpercenként kapcsol ki...
"Pöröly előkészítve"

0

Ferenc.P
Ferenc.P picture
*

Szia!
Próba: Ha a standby-t púlzussal kapcsolja ki a proci, akkor egy integráló á.k.-el le lehetne azt lassitani (AMPLIFIER PART LEFT/RIGHT - STBY vonal). De probléma volna ha a lekapcsolás valami védelem miatt történik.
Üdv, Feri.

File csatolás: 

0

Malibu
Malibu picture

Mindenkinek köszönöm a konstruktív hozzászólásait, idő és energia hiányában a javítás egyelőre felfüggesztve.
Üdv

0

nogebt
nogebt picture

hi
egy hasonló esetet elmondok .
nemrég szenvedtem egy pana hifivel ahol ugyanez a jelenség volt hogy néha kikapcsolt stby-ba.
először én is kondiztam- ventillátort takaritottam,stb - a tanyáról is sokan segítettek, majd kis időre megjavult..
vissza is adtam-ja azt tudni kell hogy jó ismerősé, tehát ingyé volt minden.
ez volt néhány hónapja, majd kb 1 hónapja ujra kijött rajta a kikapcsolási betegség.
visszahoztam, majd nekiláttam-mértem mindent amit tudtam -és egyszer csak észrevettem, hogy a fő processzor tápja a 3,3v néha megcsuklik....
gondoltam a tápegységgel van a gond,de nem azt már régebben átkondiztam.
végigmértem a táp utját és a 3,3 v-os ic (5lábú) bemenetén még megvolt az 5.1v, de a kimenete nem volt stabil.
az 5 lábú ic környékét is átkondiztam és az lett, hogy most már csak 2,4-2,6 volt jött ki belőle...
na kivettem és adtam neki külső tápról 3,3v-ot és nini müködik szépen..
kerestem egy to 220 tokos 3,3 v-os stab ic-t, beleraktam és KÉSZ!!!!!
azóta is megy.
az a tetű 5 lábú akármi megcsoffadt....rohadjon meg...

üdv:e gon

0

Malibu
Malibu picture

Köszönöm, a javítási tippet, elraktároztam...az biztos, hogy egyes alkatrészek csodákra képesek, itt 5,6 V a procitáp, ha újból lesz rá időm,jobban megvizsgálom ezt az áramkört.
Visszatérve a Panasonic-ra, egy SC-PM500 modell került a kezembe ami egy perc után szintén kikapcsolt F76 kóddal. Ennél viszont majdnem adta magát a hiba mivel észrevettem, hogy eléggé akadozik a ventilátor. Cseréje után már nem kapcsolt ki.

Üdv

0

Malibu
Malibu picture

Nekiestem az 5,6 V körnek. Fél órán keresztül a legkisebb mért érték 5,567 V, a készülék kikapcsolt, proci táp továbbra is stabil. Még egy pár mérés és egy ügyetlen mozdulat után sikerült zárlatot "alkotni" az 5,6 V körben, a túlfesz védelem BC368 meg a stabilizátor betápja elfüstölt..."haladok mint a rák" gondoltam és neki a zárlat elhárításnak. Mégy egy gyanús 24 V zener diódát cseréltem a "Super G" áramkörben. Alaphelyzetbe került a torony, vagyis kikapcsolgat :-), viszont ha a CDR-ben van lejátszódva a CD, a kikapcsolás előtt lefagy a kijelzés 10 mp-re és utána kapcsol ki.. végül is beigazolódott az mit nem akartam elhinni ( amiről több külföldi javítási fórumon is olvastam), hogy a CDR modul a hibás. Csak a flex kábeleket lehúzva a modulról immár 11 órája üzemel kikapcsolás nélkül, ami még érdekes nincs "lelassulás" se.

0

kjani18
kjani18 picture

Próbáld meg a CD lehúzásával, hangfalak nélkül, ill. mute módban, mennyi idő után kapcsol ki.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: rajzod van?

Bálint

0

Malibu
Malibu picture

Igen, innen a tanyáról szedtem le...

0

city217
city217 picture

Szia.
Nézd meg a Standby mikrókapcsolót, lehet hogy önálló életet él.
Üdv.

0

Malibu
Malibu picture

Na ez jó ötlet, hogy miért nem jutott eszembe eddig, pedig a múltkórjában is egy LCD monitor mikro kapcsolója szívatott az önálló életével, igaz az fordítva, készenlétiből kapcsolt be.

Üdv

0

Malibu
Malibu picture

Nem nyert a mikrokapcsoló se, csere után 10 perc elteltével kikapcsolt. Az 5V-os szabályzó áramkörben az egyik BD438-nak a lábai voltak körbe repedezve..Ő lesz mondtam :-) ...hát nem ő lett..lassan lassan már kezdek a kukával szemezgetni..

0

city217
city217 picture

Szia.
Ez lett volna a következő ötlet hogy átnézni átforrasztani. A panelt nyomkodva talán be is lehet határolni a hibát, mert nagy a valószínűsége hogy kontakt hibád van.
Üdv.

0

Sponsored links