You are here

Philips FW36 mini HI-FI CD uzemmodban DEF hibakod.

11 posts / 0 new
Last post
kallospeter
kallospeter picture

Szevasztok!!
A cimben szereplo mini HI-FI-t szeretnem "eletre" kelteni.Magno,radio tokeletesen mikodik.CD uzemmodban DEF hibauzenet olvashato a display-en.  es a mehanika meg sem moccan.Feszultseg ala helyezeskor, a foton lathato (jobbrol az elso) fogaskereket,belyebb huzza majd kitolja,egyebb semmi.A mehanikat kitisztitottam,atzsiroztam,nem szorul es osszeraktam ahogy volt mikor hozzam kerult.Valaki elottem mar probalta javitani,sikertelenul.Csereltem meg az attet szijjat ami a talcat mozgatja.Mertem a        mikrokapcsolokat,ellenallasuk , zart helyzetben,1 Ohm alatt vannak.Mi okozhatja a hibat?
A masik keresem az volna , hogy mivel hianyzik a CD talcarol az elolapba illeszkedo resz,hogy nincs e valakinek egy  amitol megvalna.
Segitseget koszonom,Peter
http://keptarhely.eu/view.php?file=20181114v00okibn2.jpeg
http://keptarhely.eu/view.php?file=20181114v00ocu1vw.jpeg
http://keptarhely.eu/view.php?file=20181114v00owgjd.jpeg
http://keptarhely.eu/view.php?file=20181114v00ovo6vg.jpeg

Comments
zsoca33
zsoca33 picture

Szia!

Szervíz manual ezt írja: "DEF is displayed. The CDC mechnism is jammed.(Press the POWER ON to switch off the set and then on again.)"
Magyarul a cd mechanika elakadt. Nyomja meg a POWER ON gombot a kikapcsoláshoz, majd újra.
Feltételezem ez már megvolt, az elakadás továbbra is fennáll. Vagy nincs a mechanika alap helyzetben, vagy valami mikrokapcsoló, érzékelő nem jó. Ahogy City217 utóiratában említette.
Üdv Zsoca

0

city217
city217 picture

Szia.
Először is nézd meg ha tudod van-e fény a lézeren, mert az mozgatja a többi cuccot is /SP motor stb/ Ha nincs, akkor a fejhez menő kábel /szalag stb/ ellenőrzése.
"Feszultseg ala helyezeskor, a foton lathato (jobbrol az elso) fogaskereket,belyebb huzza majd kitolja,........ Ezt nem érteni, de lehet az egész nincs alaphelyzetben.
Nem néztem még utána, ez sima egylemezes?
Üdv
ui: Közben kutakodtam és tanultam spanyolt, szóval ez 7 lemezes. Na akkor törekedj hogy alaphelyzetbe kerüljön, és akkor talán elindul.
 

0

kallospeter
kallospeter picture

Szia City 217!!
Igen,7 lemezes. Az a bizonyos fogaskerek ami belyebb megy majd vissza,az egy tengelyen keresztul csatlakozik egy "labirintus" fogaskerekhez ,hasonlo mint a video mehanikakban van.En is arra gondolok hogy a mehanika nincs alaphelyzetben,az elottem valo szetszedes miatt.De hogy lehet megtudni az alaphelyzetet mert a szervizkonyvbe ami nekem van ,nincs benne.
Kossz a segitseget,Peter

0

city217
city217 picture

Szia.
Így látatlanba nehéz lesz megmondani. Először is nézd mi akadt, a lemez egység vagy a lemezváltó. A lemeztányérnak lent kell, a lemezváltóz meg nem ismerem.
Próbáld meg kézzel cseppet erőltetni lehet segít, vagy jól szemügyre véve valamelyik fogaskerék áthelyezése. Ez utóbbit kizárnám mert nem igazán mernek hozzányúlni, viszont a fog képes átugorni. Fényképezd le és utána agyalj miközben nézd. Rá fogsz jönni, csak türelem.
Üdv.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: mechanikákban pontokkal vagy háromszögekkel szokták jelölni az együttállási  helyzetet, talán ennél is látható
Mi a mechanika típusszáma?

Bálint

0

city217
city217 picture

Picit hátradőlnél!
Azt viszont ajánlhatnád, hogy a mostani állapotot filccel jelölje be, netán ha elgurulna valami.

0

kallospeter
kallospeter picture

Udv!!
Mindig igy csinalom,mielott szetszedek egy mehanikat.Vagy foto.Peter

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: van fent rajz, a CD egységre jutó feszültségeket mérd meg
Előtte a tányérforgató motort külső feszültséggel forgasd meg oda-vissza, 3-5 V-tal, 5-10 másodpercig
Lehet optika hiba is
Ez van benne?

https://www.aliexpress.com/item/Replacement-For-PHILIPS-FW-36-CD-Player-...

Bálint

0

kallospeter
kallospeter picture

Szia!! Igen , ilyen.Ha ujra szetszedem,merek.Mikor mutattam a tulajnak az optika arat es mondtam hogy ez is szoba johet , kezdett "gondolkozni" a javitason.Azt mondta majd jelentkezik.
Peter

0

city217
city217 picture

Ne riaszd el a kuncsaftot, előbb vegye be tegye helyére a lemezt, és ha nem olvas akkor körbe lehet nézni anyegin ügyben.

0

Sponsored links