You are here

Philips LCD tv 32PHT4201/12 nincs hátér világítás

17 posts / 0 new
Last post
stevepapa
stevepapa picture

Üdv!

A jelzett gép nincs kép, rossz a világítása.  A  megvilágításért 3 csík csíkban elhelyezett led sor van, párhuzamosan kivezetve a tápra.  A  ledes 3 v-k  miért nem világít egy csík sem ?  Elképzelhető, hogy a mind a 3 megsérült, kiégett egyszerre ?  Köszönöm a figyelmet !

Comments
Tibiho
Tibiho picture

Szia!

Pont ezzel a gondal küzdök én is, csak egy másik típusnál (Thomson), ilyenkor, ha egy led meghibásodik, már akkor is jó eséllyel letilt a táp, ahogy írták a többiek is. Érdemes megnézni van-e kép és tápfeszültség, és biztos hogy csak a ledek mentek-e ki. Ha hang van, de kép nincs, világítsd meg előlről egy erősebb led lámpával, vagy akármilyen fényforrás jó, és látnod kell közelről a halvány képet az LCD panelen, bár nem világítja meg hátulról semmi, de a visszaverődő fényben halványan látszani fog a kép! Én azt csináltam, hogy óvatosan szétszedtem, és a ledeket egyesével teszteltem multiméterrel (ha nincs, akkor két sorbakötött AAA ceruzaelem is elég, 1-2mp-es tesztnél nem szükséges előtét ellenállás szerintem, illetve nem is lehet, mert nem lehetne pozitív előjelű értéket számolni rá, mivel ebben az esetben a tápfeszültség teljesen azonos a led nyitfófeszültségével, amennyiben 3 voltosak). Multiméterrel könnyen le tudod tesztelni őket dióda üzemmódban.

Erről a típusról vannak youtubon videók, igaz oroszul.
https://www.youtube.com/watch?v=lslKPhpXkoU
https://www.youtube.com/watch?v=s4sp6VrhG_8
https://www.youtube.com/watch?v=q6-_xWQ5ej4
https://www.youtube.com/watch?v=ijDEef0kPOk

0

stevepapa
stevepapa picture

szia

kép elvileg van csak nem látszik, hang is van ...de érdemes erre költeni, komplett háttér kellene hozzájuk a korrekt javításukhoz.  pótolgatásuknak nincs értelme....

0

Tibiho
Tibiho picture

Szia

Ez mindig attól függ hogy hány hibás led van. Nézd meg őket egyesével, mert hidd el, lehet szerencséd lesz és csak az egyiket kell cserélni, bár macerás valóban az SMD forrasztás. Én most rá vagyok kényszerülve mert sajnos 25.000 lenne a ledsor (ennyit mondott rá a szerelő) TV pedig kell. Minden attól függ hány hibás és mennyiért tudsz ledsorhoz jutni. Ha szétszedted tegyél fel egy képet a led sor azonosítójáról, a led szalagon mindig van sorozatszám vagy barcode.

0

mosomedve
mosomedve picture

Mindegyik csíkon van hibás, szakadt led. Ezt csak szétszedés után tudod ellenőrizni. Gondoloma driver tápját ellenőrizted.
László

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

De egyszerre mentek tönkre ?  Este még ment , reggelre vége mondta a gazda.  Lehet venni ehhez led sorokat ?Köszi!

0

mosomedve
mosomedve picture

Nem! Az egyik sorban lehet egy zárlatos vagy kettő zárlatos led így a sor nyitófeszültsége csökken és kisöntöli a többit. amire már nem elég a feszültség. Ezt csak a kijelző szétszedésével fogod tudni kimérni.
László

0

Jaca
Jaca picture
****

ÖÖöö izé. Ha egy sorban van 1-2 zárlatos, az azt jelenten, hogy abban a csíkban a tönbbi led világít, különben nem tudná kisöntölni a szomszédjait.

0

mosomedve
mosomedve picture

Igen, de a driver IC letilt. AVP! Alacsony feszültség érték!

0

Jaca
Jaca picture
****

Na! Az azért nem ugyanaz :) 

0

stevepapa
stevepapa picture

köszi!  csak azt értem, hogy miért nem tudom tápról meghajtani.  7db  led 3v-s,  egyik sor sem működik ..
 

0

mosomedve
mosomedve picture

Amíg szét nem szeded és egyenként megméred a sorokat, addig csak okoskodunk! És mindenki "jobbnál jobb" ötletekkel áll elő!
László

0

stevepapa
stevepapa picture

nagyon nincs kedvem hibába szétszedni ....kuka kellesz belőle ...köszönöm a segítséget 

0

mosomedve
mosomedve picture

Ha nem akarsz vele foglalkozni, engem érdekel a készülék.
László

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Gondold végig, amit írtál... 3 párhuzamos sor 1 meghajtással, ha egy sor kipurcan, a másik kettő már 1/3 árammal túl van hajtva, amitől gyorsan kipurcan a következő gyengébb sor, az utolsó pedig már Qrvagyorsan kipurcan a többszörös áramtól... 1 sor hibáját még lehet észre sem vette, a másik kettő pikk-pakk meghalt.

0

stevepapa
stevepapa picture

szia
értem, nem figyeli semmi az áramot, én ennél a részről lemaradt.  innen akár ki is gyulladhatna, ha úgy tartja kedve....

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Akár igen, mint pár Samsung, LG meg is teszi. Az áramot figyeli az elektronika, pontosabban áramgenerátor hajtja fixen beállított pl 300mA árammal a ledsorokat, ő azt figyeli, és tartja, mert az a dolga, nem tudja főleg párhuzamos kapcsolásnál, mi van a másik végén. Itt a fő probléma a gagyi párhuzamosított ledsorokkal van, 1 körös soros meghajtásnál ez a túlhajtási probléma így nincs.

0

Sponsored links