You are here

Philips Q552.4ELA 47PFL4307H/12 tv nem indul

11 posts / 0 new
Last post
luther
luther picture

Szervusztok!

A címbeli tévével van gondom. Nagyon ritkán bekapcsol, de leginkább nem. Amikor nem indul el, háromszor próbálkozik, majd az előlapi led két rövideket pislog. A kapcsolási rajza a következő: https://elektrotanya.com/lg_oem_lgit_pldh-p106b_sch.pdf/download.html illetve egy több készüléket leíró szervizkönyv ez: https://elektrotanya.com/philips_q552.4ela_312278519224.pdf/download.html Sajnos egyikben sincsenek feszültségek, a szervizkönyv leírása alapján a következőket tudtam mérni: Majdnem minden feszültség megvan, a DC_LINK 390V, a fő panelra menő feszültségek mindegyike megvan (12V, 3,3V), de a power ok jel nincs, itt 3 V körüli feszültségnek kellene lennie. A BL-On-Off, Bl-Dim, Bl-I-Ctrl lábakon sincs feszültség. A szervizkönyv azt írja (pl az 52. oldalon) hogy a bl-on-ra adjunk 3V-ot, akkor az U401-es VREF lábán 5,69 V-ot kellene mérni. Ezt megpróbáltam, de csak 2,5 V jelenik meg rajta. Ja, a komplett táp panelt kicseréltem, most vagy az is rossz, amit kaptam, vagy máshol van a hiba, mert azzal is ugyanez a jelenség... És még egy: a LED_A lábon is csak 37 V a feszültség 50-60 V helyett. Merre keressem tovább a hibát, van valakinek ötlete?

Üdv.
Luther

Comments
Shizo
Shizo picture
**

Szia!
Nekem 3 bol 2 sikerült hôlégfuvoval 7percig fujtam 440°C (nalam ennyit ir ki de valojaban ez sokkal kevesebb), gyantaval, hutoborda nelkul. Ventilatort muszaly ra rakni mert visszajon 1 honap mulva,  ventilatorral is visszajott kb 8honap mulva az egyik, a masikat eladták arrol nincs infóm.
Az utolsot nem sikerult, mert valoszinu NAND hibas volt..
Mindig is utáltam a Philipseket, tervezôiket sorba mind fejbelôni.

0

alexhez
alexhez picture

Hi,
van hozzá mainboard-om, ha esetleg kellene írj üzenetet.
Üdv

1

luther
luther picture

Köszönöm szépen az alaplapot, sikerült beüzemelni. :)

0

alexhez
alexhez picture

Szivesen.

1

manyizoli
manyizoli picture

Szia,

Lehet NAND flash hibás az alaplap, azt meg nem egyszerű megjavítani.

0

luther
luther picture

Az illető, akitől vettem azt írta, hogy ezek a kerámia alaplapos Philipsek mind hibásak. Meg hogy próbáljam meg a processzor lábai újraforrasztani. Hát, ahhoz egyáltalán nem férek hozzá, amúgy egyszerű az alaplapon bármit is újraforrasztani... Lehet, megpróbálok becserkészni egy alaplapot az ebay-en.

0

mosomedve
mosomedve picture

Egy processzor átforrasztása (nem pákával) megoldást hozhat. (BGA rework station)
László

1

luther
luther picture

Egy bga rework station beszerzése nekem nem igazán kifizetődő. :)

0

mosomedve
mosomedve picture

Én nem arra gondoltam, hogy ezért vegyél egy BGA forrasztó állomást, hanem vidd el vagy küldd el olyanhoz akinek van, mint például nekem.
László

0

luther
luther picture

Ok, egyelőre vettem egy új alaplapot, ma kiderül, hogy viselkedik.

0

Sponsored links