You are here

Philips (TCM2.0E LA) LCD Tv képméret és képarány nem megfelelő

8 posts / 0 new
Last post
Hjoco
Hjoco picture

Üdv Kollégák!

Elakadtam ezzel a Philips lcd-vel. A táp 5V-os elko cseréje után elindult szépen, de a kép vízszintesen nem fér bele a kijelzőbe függőlegesen meg kisebb a kelleténél. Elvileg a szerviz menüben beállíthatnám, de nincs ilyen menüpont. Csak a színeket lehet állítani méretet nem.
Szoftverfrissítést csináltam, USB-ről a Philips honlapjáról. Ez kiírta hogy sikeres, de a beállított csatornák nem vesztek el - kicsit gyanús hogy csak a digi tuner szoftverét frissítette.
Doksi fent van a tanyán, szépen kirészletezett szervíz - menüpontokkal. Se beállítás se kijelző típus változtatás nincs. Mit lehet még tenni?
Pontos típusa: 19PFL5403D/10

Előre is köszönöm!

File attachment: 
Comments
Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

Esetleg egy eeprom csere sem árthat.

Vadászom, Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

Glain
Glain picture

egy ilyet leltem hátha tudsz vele kezdeni vmit :)

http://www.support.philips.com/pageitems/master/pages/digitalswitchover/...

0

Glain
Glain picture

Factory resetet nem lehet inditani rajta a menüböl?

0

Hjoco
Hjoco picture

Ezt elfelejtettem írni, de próbáltam a gyári beállítás menüpontot. Ez is fura, a kép és hang beállítás alapba állt, de a csatornák ekkor sem törlődtek.
Megpróbálom a menü gomb tartását holnap, hátha ezzel teljes resetet csinál.
Köszi!

0

Hjoco
Hjoco picture

Kipróbáltam, annyit csinált hogy elindult az auto-installálás. Sajnos a hiba megmaradt.
Köszi!

0

toth.adam
toth.adam picture

Szia!

Én elindítanám úgy, hogy le van húzva a kijelző adat csatlakozója, majd ismét visszadugott csatlakozóval. Illetve úgy is, hogy másik kijelzőt rakok bele. Ha nincs azonos méretű/felbontású, az nem baj, én csak a lábkiosztást szoktam ellenőrizni a cserére berakott kijelző datasheetjében, illetve, hogy ugyanúgy 5 vagy 12 voltos kijelző legyen, mint amit helyettesítek. Lehet, hogy a berakott kijelző csak demo módban fog elindulni (egy szint mutat, vagy három színt váltogat), de járasd kicsit, és vissza bele a sajátját.

Többször volt már, hogy egy ilyen csere után az eredeti kijelzővel helyreálltak különböző, egyébként nagy fejtörést okozó képhibák. Meg persze olyan is volt, hogy nem segített - de egy próbát talán megér.

Üdv.

0

Hjoco
Hjoco picture

Lehet hogy másik kijelzőt nem lelek bele, de a lehúzásos módszert holnap mindenképpen kipróbálom.
Köszi!

Lehúzás nem segített, másik kijelzővel szép zöld-kék-piros-szürke színábrát váltogat. Egyértelműen felismerte hogy nem a beállított kijelző van rajta. Sajnos visszadugva az eredetit újra ugyanolyan a kép.
Körülnézek hátha találok még kijelzőt.

0