You are here

Philips Tv model:14GR1236/58R ,saszi GR1AX , AT2079 sortrafo, és 2sc3795 sortranzisztor mivel helyetesithetö??Megoldva!

11 posts / 0 new
Last post
dddemeter
dddemeter picture

Üdvözletem Mindenkinek.A sajátom a fent nevezett készülék , és beadta a kulcsot , müterheléssel a tápegység jonak tünik , viszont a 2sc3975B sorvégtranzisztor C-E zárlatos, a sortrafo menetzárlat teszterrel jonak néz ki , de a primer tekercselés és a videofokozatot táplálo szekuner 1-5 tekercselés közt átütött ...a trafon a következö felirat olvashato:E39144.ezen felirat alatt AT2079, majd 37622TY.Két kérdésem lenne : Mivel tudom helyetesiteni ezt a trafot esetleg FBT7527 ,,,,????valamint a 2SC3795B sortranzisztort mivel lehet kiváltani mert ilyet nem tudok beszerezni....nagyon szépen köszönöm elöre is a joszándékot üdv dddemeter.

File attachment: 
Comments
maszek
maszek picture

Szia. Ne legyen rejtély, simán beteheted. De egy S2000 is megteszi, vagy akármilyen 1-el, vagy 2-vel kezdődő gyalog sorvég tranyó is.

0

dddemeter
dddemeter picture

Sziasztok.Sikerült megoldani a problémát ugy néz ki ,szereztem HR7527 trafot, a sorvélgtranzisztor helyett S2000AF -et tettem bele , és müködik szépen .Köszönöm mindenkinek a segitö szándékot csak egy kérdésem lenne még: A SCREEN feszültséget mivek lehet mérni mert multiméter ugy látom nagyon leterheli a mméröpontot méréskor...? hogyan kell helyesen beállitani?üdv dddemeter!

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Mérni nem szokás az Ug2-t, csak annyira, hogy megállapítsuk, hogy van, vagy nincs.

Az Ug2 beállítása (jobb híján):

Kapcsold AV-re, de ne adj be jelet (ekkor sötét a képernyő), és állítsd be úgy, hogy éppen eltűnjenek a visszafutási csíkok.

Üdv:
Fülesmester

0

dddemeter
dddemeter picture

Sziasztok . Köszönöm szépen mindkettötöknek az utbaigazitást , beéllitom akkor szemre ugy ahogy mondtátok üdv dddemeter.

0

city217
city217 picture

Szia.
Nem helyes beállítás de gyors. A fény és a kontraszt maximumra, utána a a visszafutási csíkok eltüntetése. Sötétben csatorna váltáskor koromnak kell lenni a képernyőnek.
Viszont lehet hogy van a szervizmenüben leírás, keress utána.
Üdv.

0

dddemeter
dddemeter picture

Szis maszek! Köszönöm a segitö szándékodat ,A BUT 11AF tranzisztorra irtad hogy simmán betehetem vagy a 2SD 2499 re ? Mert az utobbi ugy nézem ellenállásos -diodás tipus . Ez nem jelent gondot?Üdv dddemeter!

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Az R3528 egyik lábát felemeled, és mehet bele a 2SD. Amúgy is van mellette dióda, az nem okoz gondot.

Üdv: Jácint

0

dddemeter
dddemeter picture

Szia Jaca .Köszöntem szépen a tanácsot , most már csak a trafo kell megérkezzen aztán kiderül az igazság ,, üdv dddemeter.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

A tranzisztor helyettesítésére az alábbi két topikban nézz szét, amiket írnak tranzisztorokat, azok jók lehetnek.
Érdemes az adatlapon nézni, ajánlják-e kifejezetten TV-be, mint pl a 2SD2499-et. Olcsó, és nekem eddig mindenben elment.

http://elektrotanya.com/?q=hu/content/bu808dfi-helyettesitese-0
http://elektrotanya.com/?q=hu/content/11ak30-bu808-helyettesitese

Üdv: Jácint

0

dddemeter
dddemeter picture

Szia . Köszi a reagálást , van is ilyen tranzisztorom . viszont 2SD2499 nek a bázis emitter közt ellenállás van, és a c-e kozt dioda , ami a tv ben volt az csak simma tranzisztor nincs sem dioda sem ellenállás beleépitve. Más ugyanilyen sasziban , de más verzioszámmmal BUT11AF van a rajz szerint , de nem tudom hogy ebben elmegy e ...... Tovább kutakodtam és ugynéz ki hogy a FBT7527 trafo jo lessz bele , de a tranzisztor még mindig rejtély számomra....Üdv dddemeter.

0

Sponsored links