You are here

Philips vasaló hőbiztosíték csere

18 posts / 0 new
Last post
Pityesz
Pityesz picture

Sziasztok!
Itt van a képen látható jó kis elektronikus, minden bigyós amit el lehet képzelni Philips vasaló : D A hőbiztije rossz. Ezt mivel szoktátok rátenni? Mert forrasztani nem lehet, roppantani meg nem bírja az ember annyira, mint a gyárban, hogy ne lazuljon meg. Köszi!

Comments
RTZ
RTZ picture

Üdvözletem!

Van több méretben régi réz csőszegecsem. Ha olyan dolgot kell forrasztás nélkül, de tartósan, jól érintkezve össze illesztenem, akkor kiválasztom a legszorosabban illeszkedő méretet, amit lehet hogy egy picit meg is kell lapítani, hogy beleférjen a szükséges két, esetleg több huzal. Először lapítom, azután középen homlokcsípővel érzéssel megroppantom a legjobbnak vélt érintkezésig. Még minden működik hibátlanul, amit már régebben így összetoldottam. Egy pici szilikonzsírt a későbbi rézpatinásodás elkerülése miatt rakok a huzalokra.

üdv
RTZ

File csatolás: 

1

MZperX
MZperX picture

Hali. Eredeti drótját bennt hagyom, azaz hosszan levágom, újnak is, meg a régi drótnak is a végét visszahajtom, egymásba akasztom, majd fogóval izomból összenyomom. Után gyors forrasztás és tsók.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Erről eszembe jutot, hogy a régi tollbetétek mintha rézből lettek volna. 

2

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: nekem van több darab kiürült félretéve

Bálint

0

SzBálint
SzBálint picture
****

0

KGL
KGL picture

Szia én krimpelni szoktam őket ilyennel.

1

Pityesz
Pityesz picture

Hali!

Köszi, ez jó! Csak be kell szerezzek egy jó fogót hozzá.

0

KGL
KGL picture

Nekem ilyen van, teszi a dolgát. Kinából kicsit olcsóbb, ha ráér. 

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Attól függ... Ahol lehet, forrasztom én is. Meg lehet csinálni. Még a 90°C-osat is. Gyorsan kell forrasztani a kivezetés legvégén, és ha kell, a biztit közben hűteni pl. bcsomagolva alkoholos papírba vagy rongydarabba.. De vasalónál nem tuti, hogy jó lesz a forrasztás....

1

Shizo
Shizo picture
**

Szia!
Én pedig forrasztom, majdnem minden nap van vasaló javításon a szervízben, elejében acetonos ecsettel hutottem a forrasztast, de mostmar annyira belejöttem hogy olyan gyorsan megforrasztom hogy nem éri el a 240°C-t  a biztosíték teste. Külön becinezgetem a biztosíték lába végét cinzsírral , meg külön a drótot, aztán ujbol cinzsír és összecinezem. Elejében féltem hogy  meg fog szakadni mivel kb. ott olvad a SnPb 60/40 de nem okoz gondot, évek óta így csinálom.

PS. az esetleges kötekedô itteni "nyelvészeknek":  délvidéki és  erdélyi tájszólás: cinezés=forrasztás.
(forrasztás szót errefelé nem is használjuk, német szóból eredt zinn=ón)

0

Pityesz
Pityesz picture

Mindkettőtöknek köszi :)

Valahogy megpróbálom aztán kiderül, a másik vasaló úgyis kuka. Legalább ez működjön.
Érdekes, talpszakadtal nem találkozom.

0

proba
proba picture

Ventillátorban szoktam, fogóval fogom a biztosíték tövénél a lábat, utána a végén forrasztható. Nem szokott kiolvadni. Újabban szemes sarunak a vezeték befogó részét levágom, abból kinézem, hogy kellő erővel rápréselhető, és úgy is marad. 

1

Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!

Én is cseréltem már pár hőbiztit trafóban, és fűtőventilátorban is. Csipesszel meg szoktam fogni a biztosíték tövénél forrasztáskor. A páka hegyén legyen óngömb, és valami forrasztógél a lábon.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia! Vasalöban ne forrassz... Viszont van hosszított érvég hüvely, a régi lábát elvágod, mellé tolod, és az érvéget rároppantod...  

4

balage
balage picture

Hi! Hűtő spray-vel  le szoktam fagyasztani, gyors forrasztás, lehetőleg minél távolabb, aztán ismét spray. Már ha nem a fűtőszálhoz van egyből kötve. Mert az nem forrasztható.

0

hcs
hcs picture

Szia!

Lehet forrasztani a fűtőszálat is. Tegyél rá pici foszforsavat, pl rozsdamarót, az megkapja az oxidréteget annyira hogy fussa az ón. A foszforsav nem párolog el a forrasztás hőmérsékletén. Utána le kell mosni vízzel. Viszont kérdés hogy ez így mennyire lesz tartós ebben a felállásban. Azt nem teszteltem.

0

Pityesz
Pityesz picture

Nektek is köszi :)

0

Sponsored links