You are here

Pioneer plazma PDP-LX5090(panasonic belső?) nem indul, 11 villogás. (megoldva)

4 posts / 0 new
Last post
zoltan35
zoltan35 picture
*

Sziasztok!
Nagyon nem kedvelem a plazmákat, mégis egy ilyet javítanék. Ismerősöm elmondás szerint, (miután hozzá került) egyszer beindult, többé soha. Átmérve hamar kiderült, nem dolgozik a PFC. Most már stabil 400v megvan. Bekapcsolást követően minden feszültség megjön, majd kb. 2 másodperc után kikapcsol és 11 villogás...  elvileg ez ha jól tudom ventilátor (meg sem moccannak) hibára utalna. Minden a négy kifogástalan, nem szorul. Külső tápról 12 volton 60mA az áramfelvétel. Próbáltam lekövetni miként is vezérelné őket, de elakadtam.  Lenne valakinek tippje mi lehet a gond, vagy tévútra vittem magam ezzel a venti dologgal? 
Köszönettel: Kiss Z.

File attachment: 
Comments
mosomedve
mosomedve picture

Szevasz Kolléga!
Nem ventilátor probléma, mint ahogy a méréseid során ki is derült. Az X driver modulban van a hiba. A rendszer feszültség szinteket figyel. Ha alacsony a feszültség azért (zárlat, bizti, stb) vagy magas akkor meg azért. Általában zárlat miatt szokott hibaüzenetet adni. Át kell mérni az X boardot és megkeresni a hibát. Ha nem találsz, akkor kösd le a kijelzőt és úgy indítsd be. Ha más hibakódot ad ki, akkor kijelző hiba.
Ha kell további infó, akkor hívjál telefonon.
László XVIII. kerület.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Nem kicsi segítség volt, hogy elfelejthettem a venti dolgot és végre ott kereshettem a hibát ahol van. Sajnos plazmák terén még nagyobbak a hiányosságaim mint általában, ezért csak a feszültségekre tudtam koncentrálni. Zavaró volt az a tény, hogy minden jó, mégse jó... ezen a ponton határoztam el, nem "mászok" jobban bele, mert a végén csak gyarapítom a hibák számát. Viszont nem hagyott nyugodni, így gondoltam kiveszem a panelt és végigmérem amit tudok. Jelek szerint rábukkantam a hiba forrására, egy 22k ellenállás (mechanikai sérülésére) képében. Kicseréltem és immár rendesen működik a készülék. 
Most is csak annyit írhatok neked: Köszönöm a segítséget!
Üdv,Z.

File csatolás: 

1

mosomedve
mosomedve picture

Nem is értem, hogy az az alkatrész azon a helyen hogyan sérülhetett meg. Hacsak nem szándékos.
Laci

0