You are here

S53AMI D Class modul kiváltása

10 posts / 0 new
Last post
mindigehes
mindigehes picture
**

Sziasztok!

Van itt egy Infinity BU80 aktív subwoofer, amiben van egy S53AMI modul, függőlegesen beleforrasztva. Ez tulajdonképp az egész végfok, de diszkrét elemekből megépítve, alu házban, gyantával kitöltve. Találtam rajzot hozzá, de azért mégsem teljesen stimmel minden, mert a service manual végén található modul, és az, ami ebben van nem tök azonos, ez vezetősávokkal van beforrasztva, a mellékelt meg tüskesoros megoldású. Ahogy visszakövetem, az egyik FET biztos zárlatos. Egyéb gyanús eltérések is vannak. Lehet egyben ilyen modult szerezni? vagy foglalkozot már valaki ennek a kiváltásával? millió találatot ad a google, de mindenki csak nyög, hogy rossz :) konkrétum semmi. Ugyan ez a modul van gyakorlatilag "mindenben", ami hasonló. BOSE, JBL, HK, Infinity, amiket találtam.

Futott már bele valaki ebbe a kiváltásba?

így néz ki:
http://www.njuskalo.hr/slika-big-3183168.jpg
(az a fekete függőleges valami)

Az a baj, hogy mást nem lehet beépíteni a házba, mert mivel ez D Class, a hűtés gyakorlatilag nincs. Borda nincs. Trafó pici, mert jó a hatásfok. Készenléti táp nincs, megy az egész mindig, mert nagyon pici a nyugalmi fogyasztás.

Maga a modul biztos javítható lenne, ha ki lehetne oldani valahogy a fekete epoxy-t, amivel ki van öntve egy nagy kockává. De azt tudomásom szerint nem lehet kioldani, javítsatok ki, ha tévedek. Rendes TO220 FET, normál huzal lábú alkatrészek vannak benne, ahogy alulról belátni.

itt a SM hozzá:
http://elektrotanya.com/infinity_bu80_bu80e_hts-10_sm.pdf/download.html

Minden tippet köszönök!

Comments
DarlingTon
DarlingTon picture

Sziasztok!

Friss tapasztalat a fenti csoda modul javítása terén.
Az alu tokot szépen ketté kell vágni egy kis modellező flexxel ( pl. Dremel). A műgyanta hőlégfúvós melegítésre fellágyul, a hátoldalról simán lefejthető, az alkatrész oldalról is jól lejön, hegyes cipesszel folyamatos melegítés mellett az alkatrészek lábai közül is szinte 100%-ban eltávolítható.
Az áramkör ezután javítható, semmi gond vele.
Visszaépítéskor a FETekhez egy közös álló bordát raktam, elszigetelve egymástól a FETeket, majd műgyantával megfogattam a tartás miatt.

szíves felhasználásra :)
Leimi

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Végül én is ezt tettem. Dremellel keresztbe vágtam, lefeszegettem, majd melegre tényleg lejött a trutyi. Viszont az új hűtőbordához kell fogatni majd a nyákot, meg a főpanelre kell csinálni L tartókat, mert a rezonancia akkora, hogy az a vacak bakelit nyákból hamar kitöri. Lényeg, fizikailag egybe kell szögelni az egészet.Meg kicserélni a hangszóróval párhuzamos bipoláris kondit, mert az durran el legelőször..

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Itt a megolás, főleg az utókor számára, hátha még valakinek hasznos lehet..

http://www.diyaudio.com/forums/class-d/48627-jbl-pb12-subwoofer-class-d-...

0

Kari
Kari picture
*****

Szia!
Miutan a letölteshez regisztralni kellene-gondolom megtetted, igy tudnal nekünk hasznalhato megoldastis közreadni?
Köszi, üdv_Kari

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Használható megoldás sajnos az egész halom végigolvasása. kivesézték, hogy egy nagy kalap kutyakaki az egész :) Más megoldás nincs, a fém házat le kell fejteni, meg az epoxyt is, majd a 2 FET csere. IRF540, vagy 640 helyére. Két nagy puffer fő nyákon csere. A 2db IC a rajz szerint, meg a való életben is 74AC14. Csere. A zenereket kimérni a fő nyákon, meg a kis panelon is, illetve a kis panelen levő 2 zener mögötti 100nF-ek kevésnek tűnnek, 10uF párhuzamosan. Voltak próbálkozások logic level FET cserére, meg a 7414 kiváltására, de ehhez tényleg olvasni kell. Regisztráció 2 perc, akkor a képek is láthatók. Lényegeseket becsatolom...

Szia!

0

Kari
Kari picture
*****

Hali-köszi!
Azert atlagos infora ez is tökeletes összeallitas! :-)
A gondom nem is az 1-2 perccel van, hanem egyreszt tucatnyi helyen vagyok jelen mar eddig is, sokszor nem is emlekszel ra egy adott idö utan, hogy akkor most itt ismernek-e, aztan meg nem szokott elfogadni, mert a neved-többnyire a mailed- mar foglalt/ismert, de akkor elindul a cirkusz a jelszo körül stb...
Aztan meg igy kerekebb a topik :-), s van akinek semmikeppen nem menne a bejelentkezes, de ezzel szamukra is viszonylag megoldva_jokat!
Kari

0

drtapfesz
drtapfesz picture

Üdv! Kioldásra nincs ötletem , nekem olyan szerencsém van , hogy röntgen gépekkel foglalkozom , kiveszem a modult átvilágítom , és megtalálva a fetet ott kezdek el akciózni ,hogy kiszabadítsam valahogy esetleg széttöröm a kiöntést ott stb.

Ha nem megy akkor építsd egy próbapanelre ezt a kapcsolást nem bonyolult 1db LF353 , 2db 74HC14 van benne , az pedig viszi a két fetet. KB 2e böl panellel meglehet :)

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Hát ezzel lehet, meg lennél Te is lőve, mert öntvény a ház. 5mm alu. Abba van beledugva a NYÁK. Alulról nézve látszanak a FET-ek. Attól tartok, hogy a rajzon levő belső kapcsolás nem azonos, mert ott van NYÁK rajz is, de az nem stimmel sehogy sem... Ezt az epoxy vackot nem oldja semmi, csak a pokol tüze, meg a véső? A FET-eket látom, hol vannak, azt dremellel ki lehet faragni, de ha a FET rossz, akkor a gate körben az ellenállás, meg a meghajtó is. Azt meg kifaragni...

0

drtapfesz
drtapfesz picture

Üdv! Vágd szét az aluházat.

0

Sponsored links