You are here

SAMSUNG CK-5073T, sasszi: SCT11B

7 posts / 0 new
Last post
boldi
boldi picture

Üdv!

A címben leírt készüléket kaptam ("játszani"), előéletét nem ismerem. :(

Több hibától is vérzik:
- A kép vertikálisan meg van nyúlva, szimmetrikusan kb. 10%. (Euro Sport feliratból csak az alsó fele látszik.) Ahogy melegszik minha egy nagyon picit összehúzódna, de lehet csak halucinálom.
- Ha áramtalanítom, majd bekapcsolom akkor véletlenszerű csatornán kezd, a hangerő maximum környékén áll (240-255), függetlenül attól, hogy hol állt amikor kikapcsoltam. Ettől függetlenül nem mindig hangos, ahogy léptetem lefelé a hangerő véletlenszerűen le-fel ugrál, (pl: 160,159: hangos, 158-152: halk, 151,150:hangos, 149: halk, egy számhoz mindig ugyanaz a hangerő tartozik).
Ha csak készenlétbe teszem megjegyzi a hangerőt és a csatornaszámot is, áramtalanítás után hosszú idővel is emlékszik az eltárolt csatornák frekvenciájára, sorrendjére.
- Bekapcsoláskor a képcső négy sarkában nem túl nagy, de fényes amorf alakú valamik cikáznak 1-2 másodpercet aztán eltűnnek, nem zavaróak de érdekes jelenség.
Egyébként korához képest szép képe van.

Gondolom ELKO-k mennek Kuka utcába, de gondoltam megkérdek nálam okosabbakat is hátha még valami másra is szükség lehet a boltból, ill. minden ötletet szívesen fogadok.
TV-t még nem javítottam, ezért légyszi lassssan és ta-gol-tan :p , de azért ezt-azt sejtek (pl. nem lepődök meg h. homokvár nem csak a homokozóban van), szkóp, páka, multiméter van.

köszönöm,
b

Comments
Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Először el kellene döntened, hogy csak játszadozni akarsz vele, mondjuk tanulási célzattal, vagy üzembiztosra (nézhetőre) meg akarod javítani. Mindkét esetben költeni is kell rá, tehát azt is el kell döntened, hogy meddig ér a takaród.

Mindkét dologban tudunk segíteni, de a hozzáállásunk más és más lesz a végcéltól függően.

Az elkókon kívül az átforrasztás is igen fontos egy ilyen korú gépnél.

Ezeknek a sassziknak a gyenge pontja a tápegység, annak is az elöregedési és thermikus instabilitása. Ez csak drasztikus átépítéssel gyógyítható üzembiztosra. Először tehát a tápot tedd rendbe, méghozzá az úgynevezett SMR KIT beépítésével (csatolmány). Ez jó minőségben, és ugyanakkor legolcsóbban a NIPPUR ELEKTRONIKA-tól (a gyártótól) szerezhető be (csatolmány), postán küldi.

A táp rendbetételével néhány gond magától megoldódik, a maradékra pedig majd azután visszatérhetünk.

Üdv:
Fülesmester

0

boldi
boldi picture

Szia!
Túl komoly céljaim nincsenek, néhány éve már porosodik így, csak "piszkálja a csőröm", és most talán lesz némi időm foglalkozni vele.
Hogy meddig ér a takaróm? Az egész vas nem érhet sokat, így én sem akarok beleölni egy kisebb vagyont, de természetesen ésszerű határok között hajlandó vagyok költeni rá.

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Akkor is veszélyes a régi táppal járatni, mert könnyen megfuthat:
A sortáp, ami névlegesen 125V, akár 260V-ra is megnőhet.

Szerintem ha a képcső még jó, akkor érdemes vele foglalkozni. A tápfelújítás elviselhető anyagi vonzatokkal jár, aztán ha szerencséd van a többi már csak beállítgatás kérdése (természetesen az elkók cseréje, és az átforrasztás után).

Üdv:
Fülesmester

0

boldi
boldi picture

Ok, akkor utánajárok a kitnek és ha megvagyok vele jelentkezem. Elolvastam a Nippuros leírást és az volt az első dolgom, hogy kihúztam. :)

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia!
Lehet csak az eeprom tartalom van megkavarodva benne. Talán valami "illetéktelen elvtárs" járt a szervizmenüjében. :)
Üdv: Laci

0

boldi
boldi picture

Üdv neked is! Nem hiszem, hogy próbálták javítani előttem, bár ki tudja... Úgy látom van hozzá dump, eddig is gondolkodtam h. újraírom... Előtte fel kell e jegyezni valamit, pl. opciós kódot vagy valamit, amire később szükség lehet?

0