You are here

SAMSUNG CK566BT

5 posts / 0 new
Last post
dínó

Jó napot mundenkinek!
A sasszé típusa SCT57B. A probléma, hogy bekapcsoláskor a tv elindul, OSD van de se kép se hang.Egy pár perc után egyszerre megjön minden.A tápegység feszültségei szkóppal mérve nem brummosak.Mindenesetre tettem rájuk hátulról plussz kondenzátorokat, a kf proc mellett az összeset kicseréltem, a KA7630 és a KA7805 körül az összeset kicseréltem. A sorkimenő melletti elkókra tettem plusz kondenzátorokat.Nem változott semmi.Kontakt hiba nincs, mert már átforrasztottam mindent a text modul kivételével, de azt is kiveszem és átforrasztom.
Egyetlen eltérés hogy a KA7805 power lábán amikor rossz 3,7V mérhető, mikor pedig jó 4,1V. A KA7630 4-es lábát ugyanez kapcsolja és ha a C831 10uf kondenzátorra 100uf-t tettem ,megjött rögtön minden.Így megy a tv ,bár még nem üzemeltettem.De ez nem gyári állapot.Mi lehet az oka? Kezdek kifogyni az ötletekből. Jól jönne egy kis segítség.
dínó

Comments
JIMMY20
JIMMY20's picture

hello my friend! you said when the tv starts up you haven't got image? have you got sound?

0

Vote up!

You voted ‘up’

Fülesmester
Fülesmester's picture

Szia!

Mérj alaposabban!

-Az IC804 (KA7630) mindegyik lábán a feszültségeket, amikor jó, és amikor nem.

-Az IC803 (KA78R05) mindegyik lábán a feszültségeket, amikor jó, és amikor nem.

Az az érzésem, hogy a készenléti A7-5,1V (IC804 pin9) kevés, mert például R820 megnyúlt, vagy kevés az A3-12,7V, mert pl. C818 száraz, vagy valami terheli a vonalát. Ez okozhatja a bekapcsolási és egyéb bizonytalanságokat.

Mérd a mikrokontroller (IC901) VDD (+5V) tápfeszültségét (pin34).

Lehet hibás a processzor POWER portja (pin18), vagy R922 nyúlott.

C831 megnövelése lassítja a STBY/Üzem átkapcsolást, de egyéb problémát nem okozhat.

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’

dínó

Szia!
Majd még megmérem a feszültségeket.Én is tapasztaltam hogy egy picit lassabban indul a nagyobb kondenzátorral.
Kösz a választ.
dínó

0

Vote up!

You voted ‘up’

dínó

JÓ NAPOT MINDENKINEK!
Működik a tv.Megmértem minden feszültséget, de nem találtam eltérést. Néztem a vezérlő on/off lábát is, de kapcsolt rendesen. Az R922 egyik oldalán 5v a másikon meg 3,7v található. Rajz szerint 4,6v kellene a 3,7v helyett. Bármit cseréltem nem változott.Az ellenállás jó, cseréltem a KA7630-t is,de nem változott.Egyedül amikor a C831-t cseréltem 10uf helyett 470uf értékűre változott a helyzet. A tv kicsit lassabban indul, de semmi egyéb eltérést nem találtam.
2 hete hazavittem, azóta működik.Érdekes hiba.
Köszönöm a segítséget, további jó munkát mindenkinek!

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content