You are here

Samsung CX-6844W,ch-S51A-ki-be kapcsolgat

5 posts / 0 new
Last post
aszti55
aszti55 picture

Sziasztok,szép napot.Van egy Samsung CX-6844W,ch-S51A,amelyk kb. egy ora müködés után ki-be kapcsolgat.Az oka körülbelül a táp ic tul melegedése mert nagyon forro.A primer oldalon át néztem,megg mértem mindent.Az ic-tki cseréltem(KA3S1265R).Nem változot semi.A szekunder oldalán a kondikat át mértem,joknak látszotak.A B1-156-V de a lapon 130-V-tot ir.Ha le vitem 130-v-ra a kép ösze huzodot, de ugyan ugy ki-be kapcsolt.Szeretném a segitségeteket kérni hátha valaki találkozot már ilyen hibával.Elöre is köszönöm a segitséget,tisztelettel ,aszti55.

Comments
tvdoktor
tvdoktor picture

Szia!

Volt általad leírt hibám de még emlékszem rá, a panelt fejre állítod és a táp-ic környékén keress forrasztási hibát, sötétben van mikor enyhe szikrázás kíséretében látható.
Ez lehet olyan is hogy sosem volt beforrasztva valamelyik alkatrész csak rejtélyes módon idáig érintkezett.

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!

Nem néztem utána, de ha CXA chip van benne akkor az okozza a hibát. Könnyű megtalálni, erről indul a jel a crt panel felé.
Hűtsd meg fagyasztóval, ha nem reagál akkor melegítsd meg hőlégfúvóval. Ha az egyik módszerrel kis időre megjavul akkor jöhet a csere.

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

A B1 (Usys, B+) tápfeszültség képcsőfüggő. A panelon csak egy változat van fölszitázva. Pontos értékét az R815-R816 osztó határozza meg úgy, hogy a söntstabilizátor (TL431) bemenetére 2,5V jusson. Ha R815=152K, akkor a névleges érték: 155V. Ez tartozik a 68cm-es képcsőhöz.

A táp IC fokozott melegedését okozhatja a Snubber és/vagy Clamp áramköri elemek hibája is. Cseréld őket! (csatolmány)

Javaslom, hogy nézd át a többi csatolmányt is!

Üdv:
Fülesmester

0

aszti55
aszti55 picture

köszönöm a hozászolásokat.a leirtakat meg probálta,cseréltem is az alkatrészeket de továbra is tul meleg a táp ic.a szekunder oldalon cseréltem diodákat is,condikat is.lasan már nem tudom mihez nyuljak

0