You are here

Samsung LE32S71B random módon bekapcsolódik - megoldva

14 posts / 0 new
Last post
makittib
makittib picture

Sziasztok!
Samsung LE32S71B random módon bekapcsolódik készenléti állapotból (ezzel a hibával jött). Készenléti táp (6V-os) puffere púpos és kifolyás kezdete látható (így be sem indítottam nehogy nagyobb baja legyen). E kicserélése után is időnként bekapcsolódik. (A többi elkót is cserélném, de első körben nem látható rajtuk kívülről semmi, így egyenlőre még nem cserélném.) A hibás cseréje után mérve multiméterrel nem látok hibát.
Ebben kérnék segítséget, amit előre is köszönök, makittib.

File attachment: 
Comments
Jaca
Jaca picture
****

Szia!
Mérj feszültséget azon a gombon. Stabilnak kell lennie, pár milivolt változás már gyanús. Amúgy szétszedhetők, és összerakhatók. 

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!
A gombokat szét kéne szedni, és megtisztítani.

0

makittib
makittib picture

Vadmalacka, külső kábelek nélkül (pl koax, beltéri nélkül) asztalra képenyővel, oldalán lévő tasztatúra lehúzása után, bekapcsolt kb fél perc múlva, majd ki is. 1-2 perc múlva ismét kb 3-szor. Erre a teljes kábelt lehúztam (közép be-ki kapcsolós panelt/kép/ továbbfűzve az infravevő-power LED, illetve a tasztatúrához vezetőt egyben). Így nem kapcsolt már be kb 0.5h át.
Lehet átvezetéses is, egyenlőre még vizsgálom melyik okozhatja a random-ki-be kapcsolást. Viszont amikor be volt kapcsolva akkor nem kapcsolt ki, igaz kb. 20 percet járt.
Ezek után csak a képen látható panelt csatlakoztattam, így rövid időn belül beindult kikapcsolt, majd vissza és bekapcsolva maradt. Azaz vagy az említett gomb vagy ha jól nézem a tranzisztoránál lesz valami hiba.
Gyimi1 bocsánat, elfelejtettem írni hogy távirányítóját nem hozták.

File csatolás: 

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Azt a gombot kell megtisztitani.

0

makittib
makittib picture

Vadmalacka, panel lemosás, teljes átforrasztás, újabb lemosás, kb. fél órája és nem kapcsolgat be és utána 1 percen belül ki majd újra be mint előtte.

Lehet hogy jó lesz.

Köszönöm a segítséget, egyenlőre tesztelem, utána legalább a többi puffert még kicserélném.

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Azt a gombot én azért szétszedném és üvegecsettel megdolgoznám, de te tudod....

1

makittib
makittib picture

Első ránézésre nem gondoltam hogy szétszedhető úgy, hogy működőképesen összerakható. Pont ilyen alacsony nyomógombom nincs csak vastagabb és DIP-es; gondoltam csérére is. Holnap meglátom szétszedésileg, de szerencsére több órája nem kapcsol be önmagától.

0

makittib
makittib picture

Kitisztítottam a nyomógombot, tápkondik is cserélve, jó lett.

0

makittib
makittib picture

Jó ötlet, csak azt nem értem hogy miért nem kapcsol ki is vagy vált csatornát (vagy jelzi hogy pl. Scart-on néztem, HDMI-n még nem teszteltem). Esetleg megpróbálom legalább az oldalán lévő tasztatúrát lehúzni (átvezetés kiküszöbölése).

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Lehet, hogy elől a kerek gomb vezetget  

0

gyimi1
gyimi1 picture

Hi.
A távirányító is szivathat, dugd el.

0

makittib
makittib picture

Gyim1
Távirányító biztos hogy nem, mert nem hozták el.

0

gyimi1
gyimi1 picture

Nem vagyok távolbalátó.

0

Sponsored links