You are here

Samsung LE37S86BDR/XEL LCD

5 posts / 0 new
Last post
hege58
hege58 picture

Sziasztok! Egy kis segitséget kérnék, mivel LCD-tv javitásban még nincs nagy tapasztalatom. Samsung LE37S86-tipusú készülékről lenne szó. A hibajelenség: ritka időnként, kikapcsol stanby-ba,és azonnal vissza is kapcsol,és megy tovább. Nem valószinű,hogy kontakt hiba mert kopogtatásra nem reagál. Köszi Hege58.

Comments
kjani66
kjani66 picture

Szia hege58!
Fura, de nekem is van egy hege becenevű ismerősöm... A tv-ről annyit, hogy én olyan hibával találkoztam, ahol a készenléti táp meghajtó ic-je (a primer körben) melegedett, és emiatt kikapcsolt (a hővédelem letiltott az ic-ben). A jelenség ugyanez volt, eltünt minden, és vissza. Viszont ott mérhető volt, hogy egy pillanatra elment a stby 5V. Ja, és ha jólemlékszem, LE32A556P1WXXE volt a tv tipusa, természetesen az is samsung.

0

paprika66
paprika66 picture

Balázs Laci:Helló. Próbáld egy külső inverterrel meghajtani,hátha az eredeti döglődik.

0

nagysparco
nagysparco picture

Helló!

És táp hiba nem lehet esetleg ??

0

alitta
alitta picture

Szia!
Csak tanulságképpen mondom el:a helyszínen javítottam egy Thomsont,a hiba jelenség ritkán kikapcs. stdby-ba majd azonnal vissza,ott ültem fölötte,amikor kikapcsolt mérőcsúcs rá,de időm már nem volt mérni olyan gyorsan visszakapcsolt,feltúrtam a tápot,de semmi eredmény,majd a sorkimenő környékét.Többórai szenvedés után jött az ötlet rámértem a 230v betápra:230v...220v...190v...180v..kikapcs.szétszedtem a 230v dugaljat:vezeték kicsúszva.Erről az elosztóról ment még egy videó,és egy műholdvevő,ezek egyszer sem kapcsoltak ki,még megéltek a 190V körüli fesz-röl,ezért nem vetettem el ennek a hibának a gondolatát.
Attila

0