You are here

SAMSUNG LE40F71B. Kép vibrál.

13 posts / 0 new
Last post
gheszilard
gheszilard picture

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni a következőben:
Adott egy samsung full hd-t (LE40F71B) A kép bemelegedés után (kb. 5-10 perc... Játék közben) tv nézés közben több idő, el kezd a kép oldalról bevillani fentről lefelé úgy 5 centis sávokban. majd el kezd csíkozni, majd kikapcsol, újraindul, csíkoz újraindul....
Alapesetben fogalmam sincs honnan ered a hiba. Már úgy 4 éve abba hagytam a TV-szerelést és számtekre váltottam, ez a hibajelenség nem ismerös. Nem tudom megállpítani, honnan ered. Kerestem a google-ba de nem taléltam használható infot. Hasnló hibám volt egyszer egy monitorral, annak kijelző csere megoldotta a hibát.(de ott egy idő után kifehéredett a kijelző, mint amikor elszáll a vezérlés.)
Kérlek benneteket, hogy akinek van tapasztalata ebben a témában, ossza meg velünk. Lehet másnak is hasznos lessz a jövőben. Köszönettel GheSzilard.

Comments
gheszilard
gheszilard picture

Sziasztok!

A hiba elhárítva!

A BGA újraforrasztása megoldotta a hibát. Hazajöttem munkából és nekiálltam a tv-nek. Mivel nem tudtam honnan ered a hiba, kezdtem a végétől. T-con panelt nyomkodni keztem, majd miután a nyomkodásra nem reagált, hűteni kezdtem. Erre sem reagált, így 90%-ra kizártam. Ekkor következett a Display Driver panel. Ezt újbol átmosta, és újra melegítettem az egéssz panelt. A hiba változatlan maradt. Nem maradt más csak a digi panel. "Kutya ol" leszed... Ott figyelt a BGA-zott ic. Most hirtelen nem jut eszembe a tipusa, de csak az az egyedüli BGA. Türelmesen újra forrasztottam, majd telyes viszahűtés után újbol kipróbáltam a tv-t. És siker! Újból tökéletes a tv. :)
Tehát kijelenthetem, hogy a kép kis használat után ha elkezd csíkozni mint a VGA a notiknál vagy a pc-knél, a digipanelenlévő bga a hunyó. Nagy valószinüséggel rework kijavítja a hibát. Lehet visszatérek a tv-khez... ?? Hm...
Azért mindekinek köszönöm a hozzászólást!
Szilárd.

0

promtherm
promtherm picture

Szevasztok!

Ilyen képet utoljára a régi monitorom produkált amikor a sorszinkron nem
ment neki valami rossz beállítás miatt.

0

tvdoktor
tvdoktor picture

Szia

Ahogy én látom,kondihiba akkor lenne ha hidegen csinálná.
Ez inkább ic vagy valamelyik kábel.
Samsungnál s.melosok préselik a kábelre csatlakozót.és igy lehet idöszakos KH.
De erre érdemben nem igazán lehet mondani v.mit ami megoldást hozna.

0

szoke
szoke picture

Szia!
"s.melosok ..........mondani v.mit "
Ha nem túl nagy kérés, a jövőben megpróbálnád NEM sajnálni tőlünk a karaktereket és kiírni rendesen, hogy mi az az "S" és "V", mert fáradtan kicsit olvashatatlan!
Köszi!

Üdv: Szőke

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
"mert fáradtan kicsit olvashatatlan!" Jó kifogás soh' se rossz! :D
Azt persze nem írod mitől vagy fáradt. :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :rohog:
Azért segítek: s.melósok= segédmunkások, v.mit=valamit. Nincs itt semmi hiba, csak a barátunk azt hitte, hogy itt is bele kell férnie 160 karakterbe. :beee:
Üdv! Kalex

0

szoke
szoke picture

Szia Kalex!
"Azt persze nem írod mitől vagy fáradt."
Ááááá, meló közben nem iszok! (vedelek :rohog: ) :beer:
Üdv: Szőke

0

tvdoktor
tvdoktor picture

Szia

Ügyes.....Kalex megfejtette,de nem ez a lényeg,egyébként.
hanem hogy gyakori a samsungnál a csatlakozó hiba.

0

gheszilard
gheszilard picture

Az este átmelegítettem a digi panelen lévő chippeket (LRU7242TU és ISL24006IRZ). Ez után a helyzet változott. továbbra is fennáll az eredeti hiba de e mellé társult egy újabb. Feltöltöttem egy képet ide: http://www.8080.hu/tv/IMAG0226.jpg

0

hjeno
hjeno picture

Szia!

Valószinű a tápegység probléma,ha szerencséd van akkor a szekunder oldalon lévő kondenzátorok közül szemmel is láthatóak, hogy melyiket kell cserélni. Pár db 1000 vagy 2200uf lehet a hiba oka.

Üdv: hjeno

0

drm83
drm83 picture

Szia!

Én valószínűnek tartom, hogy vagy az inverter az ami rosszalkodik, vagy pedig valamelyik ccfl csőnél van áthúzás, leterheli az invertert ami emiatt letilt.

0

tvdoktor
tvdoktor picture

Szia

Most oldalrol vagy fentröl lefelé?
Sz.tem fotozd le amikor hibás.

0

gheszilard
gheszilard picture

Oldalról bevillan a kép vízszintesen egy kb 5-8cm sávban. Ez a sáv vándorol lefelé a képernyön. Megpróbálok videót készíteni a hibajelenségről.

0

Sponsored links