You are here

SAMSUNG LG 51-es SLIM - kezdem unni

9 posts / 0 new
Last post
BLLaci
BLLaci picture

Sziasztok!
Valszínűleg nem én vagyok az egyetlen, aki találkozott már a következő jelenséggel: 51-es slim csővel szerelt LG és SAMSUNG tv-knél lecsökken a segédrács fesz nullára. Kép csak derengő, segédrács fesz. szabályzásra nem reagál, lekötve mérhető, szabályozható. Aztán egyszer visszaforasztom a kanócot, és láss csodát, kép van, segédrács szabályoz, hiba mégegyszer elő nem hozható. A két évvel ezelőtt így járt LG a napokban jelentkezett ismét ugyanezzel a jelenséggel, és megint így jártam vele. Most meg itt ülöl egy LG 21FS2CLX mögött, és megint így jártam. Mi a MÁRIA van velük?

Üdv Laci

Comments
mukso70
mukso70 picture

Sziasztok! A nálam járt ilyen tv-knél mindig csőhiba okozott ilyet. A hiba meglétekor a cső G2 és G1 kivezetésén ilyenkor 50ohm alatti ellenállást tudtam mérni. Én úgy oldottam meg,lesz ami lesz,nincs mit veszíteni: G2 vezetékét panelról kikötöttem,a feszültséget maximumra állítottam,150n...1u/1000v-os kondit feltöltöttem a szabadon lógó vezeték végéről,majd a cső G2 és test között kisütöttem. egytől egyig mind meggyógyult,egy sem jött vissza. Egy próbát megérne neked is talán. Üdv!

0

Krizsó
Krizsó picture

Krizsán Zoltán
Szia. Így jártam én is és a képcső volt a rossz.

0

tvdoktor
tvdoktor picture

Hello

Jo régen volt ilyen hibám,vagy trafo vagy képcsö volt.

0

BLLaci
BLLaci picture

Sziasztok!

Én képcsőre gyanakodom, csak az előbb nem írtam oda. Nem sorkimenő, már cseréltem, nem kondi, kikötöttem, cseréltem.(foglalat, egyéb kh, már volt lehetőségem körbenézni, nem nyertem)

Az a baj, hogy képes 2 évig bírni, mint azt írtam, úgyhogy ilyenkor már csövet is hiába cserélek. Egyszer csak bedöglik teljesen! Remélem!

Szép napot

0

marosi
marosi picture

Szevasz tvdoktor ha a trafóba kimegy a gyorsitórész,akkor van egy kapcsolás ,azthiszem fülesmester ajánlotta öszelehet szedni és megpróbálni,a sorvég tranzisztoráról veszi le a feszültséget.

0

tvdoktor
tvdoktor picture

Hello
Ezt már megcsináltam,régebben ,és jó.
csak ha a csö rosz,az a gáz.

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Tipp:
A segédrács hidegítő 2,2-10nF/2kV kondenzátor átvezetős.

Üdv:
Fülesmester

0

marosi
marosi picture

Szevasz LACI és ha leveszed a rácsról megvan a feszültség?

0

Sponsored links