You are here

A Seagate 1TEAP5-500 HD bevált,de a film formátumok miatt,nem minden TV játsza le azt amit rátettünk

5 posts / 0 new
Last post
varga jano
varga jano picture
*****

Sziasztok !
Lehet , hogy rossz a kérdés .
A fiam karácsonyi ajándéka , a fent nevezett külső HD , filmek tárolására lett befogva . Bevált a vinyó . De . De a különféle TV-k különféle formátumokat játszanak le . Persze van átfedés . De , nem mindig . Így aztán amit itthon megtud nézni (félig) a fiam , majd folytatná a tesójánál , akkor már sokszor előfordult , hogy nem játszotta le a húga tv-je . Vagy a barátainál az illető tv-je .
Létezik-e olyan a HD-re telepíthető konvertáló program , ami ilyen esetben átteszi a filmet a kívánt formátumra ? Esetleg egy számítógépes kitérő nélkül ? Vagy ez már sci-fi ?
Köszönöm szépen mindenkinek a véleményét ,előre is .
Üdv varga jano

Comments
Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Olyan is van, hogy csak a hang codec nem jó az adott TV-nek, ilyenkor azzal sokkal hamarabb boldogul egy konvertáló program, ill. kell egy másik, ami szétszedi, majd összerakja a képet és a hangot, pl. MKVToolnix. Így a kép minősége sem változik.
Sajnos egyéb esetekben nem úszod meg a teljes konvertálást, amihez meg kell a számítógép, program, és idő...na meg esetleg érdemes előbb a sample-val próbát tenni, hogy mi az amivel jó lesz.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia!
Köszönöm.

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

A számítógépet nem úszod meg, hiszen amelyik TV elég okos lenne a konvertáláshoz (mondjuk androidos) az már minden formátummal elboldogul alapban.

Tehát kell egy PC, és egy video konvertáló program, gugli a barátod. (Én pl. az atube-vel szoktam megoldani az egyszerűség kedvéért, mert ezzel youtube videókat is tudok menteni...)

Sima MPEG4/divx/xvid-del elboldogul minden TV.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Hello !
Köszönöm szépen .
Hasznos volt amit írtál .
Megbeszélem a fiammal .
Nagyon szépen köszönöm .
Üdv varga jano

0