You are here

Sharp Aquos LC32LE705E pwr led és opc led villog -> lamp error

14 posts / 0 new
Last post
H_Mike
H_Mike picture

Sziasztok!

A címben említett tv-vel van egy lamp error-os hibám.
LED hátteres a tv, persze "okos" táppal, van a táppanelen egy cpld-s modul ami beszélget I2C-n a main-el.
A TV-t betudom kapcsolni vol- ch- lenyomva majd power on. Bekapcsol szépen, kép van is csak a háttér nem jön meg. Hiányzik a 140Vos LED táp, amit persze ez a CPLD engedélyez optón keresztül.
Szerintetek hogyan lehetne rávenni a CPLD-t ,hogy kapcsolja fel a BL_ON szignált? és engedélyezze a LED tápot?
Még arra tudok gondolni, hogy van egy hiba számláló ami ha betelik utána nem engedélyezi, a háttér bekapcsolását. (korábban már volt baj a tv-vel állítólag hol ment hol nem... ezért gondolom h a számláló nem 0) Ezt a számlálót service menüből lehetne is nullázni de a vol- + input + power-el nem tudom beindítani a tv-t így nem tudok belépni a szerviz menübe.
Általában van tápokon az háttér vezérlésénél egy dim és egy error láb, az error lábat ki húzkodja? a main vagy a táp? ki ad infót kinek? (egyébként ez az error vonal alacsony, és gyanítom hogy alacsony szintre aktív logika van benne)

Van valami ötletetek?
Szoftver frissítést nem tudok csinálni a legfrissebb szoftver van rajta. (azt mondja legalábbis a tv)

(Korrekt kapcsolási rajzot nem találtam csak hasonlót. a 32le600e-nak a szerviz doksijában van némi rajz de elég vázlatos, és néhol ellentmondásos, jel direkciókat tekintve. :) )

Előre is köszönöm az ötleteket.

Comments
H_Mike
H_Mike picture

Köszönöm, a hozzászólásokat sikerült megoldani a problémát, jó lett a tv!

Volt a CPLD-s panelen egy 0603as kondi ami le volt törve, valószínű az előző szerelőnek sikerült elkövetnie, visszaforrasztottam és láss csodát a cpld szépen bekapcsolta a hátteret!

Nagy mázli, hogy megtaláltam :)

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

SHARP...egy hét után már jó lenne helyesen leírva látni...köszi!

Üdv.: Uniman

0

H_Mike
H_Mike picture

Köszönöm, elkerülte a figyelmem, de azért szerintem mindenki tudja miről van szó... :D

0

Tiborr
Tiborr picture
*****

Szia sajnos balagenek van igaza szétszedés nélkül nem fog menni lehet hogy több Led is szakadt.Igy az áram felvétele megváltozott
Tiborr

0

H_Mike
H_Mike picture

Mielőtt szétszedem a kijelzőt mondom megpróbálom 150Vról előtéttel meghajtani a ledeket, ha szakadt valamelyik sor akkor úgyis meglátom hogy majd nem világít. Sajnos vagy nem sajnos azt még nem tudom, de mindegyik sor szépen világít. Szakadni szoktak a ledek vagy zárlatosodni, mik a tapasztalatok? Ha zárlatosodik akkor világíthat de ha szakad akkor egy sor onnantól kezdve nem kellene hogy világítson.
Szóval lehet, hogy mégsem led probléma lesz ez.

0

balage
balage picture

Helló. Mindkét eset előfordul.De a 150V az csak a tápfesz, az alsó pontját a ledsornak a meghajtó ic kapcsolgatja testre PWM üzemmódban, az előre meghatározott áramnak megfelelően.Amennyiben nem tudja ezt az áramot teljesíteni valamilyen okból, akkor felfüggeszti a PWM áramkör működését.A csatolmányokban a szkóp hullámforma az egy leden mérhető jelalakot jelenti. Szóval szerintem szét kell szedni, és meggyőződni róla hogy mindegyik led világít, vagy egy vagy több nem világít.

0

H_Mike
H_Mike picture

szét szedtem és ettől tartottam, a LED-ek egytől egyig jók.
Attól félek ez valami szoftveres issue lesz.... :S hardver jónak tűnik teljesen, csak az a frány cpld nem azt csinálja amit kellene... Azt megpróbálom hogy lekötöm a 150voltos ledtápot a rendszerről meg az optókról és megpróbálom bekapcsolni, ha az is jó, és az optók is akkor elfogytam az ötletekből.

0

balage
balage picture

Helló! Szerintem úgy tudod rávenni, hogy szétkapod a kijelzőt, megkeresed a szakadt ledet, és kicseréled.

0

H_Mike
H_Mike picture

:D Ilyen egyszerű? :O Szerinted LED szakadásos? Megnézem! Köszi! Jó ötlet!

0

balage
balage picture

Igen, ennyire 1xű :) . de azért lesznek problémák, megnyugtatlak. :(

0

H_Mike
H_Mike picture

Szétszedésnél, vagy a beszerzésnél?
Most nézem ebay-en k**va drágák ezek a led modulok.
Szoktatok olyat ha csak egy LED hibás akkor azt cserélitek, vagy komplett modult szoktatok? Ha lehet csak darabonként cserélni milyet célszerű berakni helyette?

0

balage
balage picture

Na itt kezdődnek a problémák hogy milyet. Nem írom le még 1x, ide már egyszer leírtam: http://www.elektronline.hu/wwwboard/thread.php?sorszam=691805&reply=2+v%... Vagy itt is van még egy kis anyag hozzá: http://www.elektronline.hu/wwwboard/thread.php?sorszam=691856&reply=2+v%...

0

H_Mike
H_Mike picture

köszi

0

Sponsored links