You are here

SHARP LC-32SH7E-BK

11 posts / 0 new
Last post
sgyerak
sgyerak picture

Üdv mesterek. Kéréssel fordulok hozzátok. Tudnátok e segiteni a fent emlitett tv javitásban. A hiba az, hogy bekapcsolás után a leendő kép aljától kétharmad magasságban kb 2-3 cm szélességben fehér csikok jelenek meg amin látni valami modulációt 2mp után az is eltűnik és marad a hang (AV-ban).A háttérvilágitás működik egész idő alatt. Sikerült lefényképeznem a piros folt az ahogy az újjammal kitakarom a villanót. Azthittem egyszerű lesz a javitás, rendeltem bele szignálmodult (80Eur) de nemváltozott semmi, máshol a hiba vagy a kijelző vagy valami más.

File attachment: 
Comments
Attee
Attee picture
*

Üdv!

Bocs, hogy belevau, de nincs itt eltérítés, nincs mit eltéríteni...
Ez ha jól sejtem LCD TV.
Scaler, T-con, vagy LCD (COF) hiba lehet. A szignálmodul alatt a mainboardot érted? Ez esetben, ha az cserélve, scaler hiba kilőve, mert azon van.
Marad a T-con, vagy COF chip. Próbálj szerezni próbára egy T-cont...

0

sgyerak
sgyerak picture

Szevasztok mesterek.
Vettem bele T-cont, de így se megy. Már 120 Euróban vannak a modulok eredmény meg nulla. Kijelzőt már nemveszek bele. Vissza adom a gazdának a gépet. Kösz a segitséget. :redsad:

0

sgyerak
sgyerak picture

Szia.
Igen LCD tv. Szignálmodul alatt azt a modult értem amin a kanálisváltó, az AV a HDMI és a többi be és kivezető csatlakozó van, amire a tápegységből jőn egy kábelköteg különböző feszültségekkel. Ezen van a hang a képközép és a tőbbi szignál feldolgozása. Erröl megy egy kábelköteg a (szerintem scalerra) és erről a kijelzőre. Mi az a T-con vagy COF chip? Ezek a részek hozzáférhetők, javithatók vagy cserélhetők?

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

A scaler a "szignálmodulon" van, ha jól sejtem VCT6973 vagy hasonló IC. Ez egyben a mikrokontroller. A "kábelköteg" ún LVDS kábel köti össze a scalert a T-con (timing controller) panellel, ami a kijelzőt meghajtó COF (chip on film) chipeket vezérli. Ez utóbbiak hajtják meg az egyes pixeleket, pontosabban sorokat és oszlopokat. Ezek sajna házilag nem cserélhető módon egy-egy fólia NYÁK-on vannak, és rá vannak "vasalva" a kijelzőre. Ezek meghibásodása esetén kijelzőcsere...

Felejts el szinte mindent, amit a CRT TV-kről tudsz, ha LCD-t vagy plazmát javítasz. Totál máshogy működnek.

0

sgyerak
sgyerak picture

Szia .
Azthiszem úgy van ahogy irod. A kérdés az a csatolmány alapján megtudod mondani hogy jó e a kijelzö? Mivel COF-ot nemtudom cserélni, de a T-cont igen .Érdemes e tovább javitani?

0

sgyerak
sgyerak picture

Üdv mesterek.
Nincs senkinek tapasztalata az ilyen hibákkal? Vagy ez egy különleges eset?

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Mitől lenne különleges? Nincs függőleges eltérítés. Az okot, hogy miért már, Neked kell megtalálnod. Mérjél bátran. Az még nem ártott meg soha. :D
Üdv! Kalex

0

sgyerak
sgyerak picture

Szia Kalex.
Mivel a szignál modul új a scaleron van a függőleges kitérités? Szerinted tehát nem a kijelző a hibás?

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Nem gondolnám, hogy kijelző hiba, de vannak itt olyanok, akik több LCD-t javítottak, mint én. Biztos akad, aki megmondja a tutit. :hmmm:
Üdv! Kalex

0

sgyerak
sgyerak picture

Szia.
Ez egy jó hir a számomra. Ütögetésre, nyomkodásra a fábelköteg nemérzékeny a scalermodulon +5V táplálás van de többet nemtudok mérni. Most azon gondolkodom vegyek e egy új scalermodult (további 30 Eur)vagy rosz a kijelző és nemérdemes tóbbet invasztálni bele.

0

Sponsored links