You are here

SHARP LC-32SH7E-BK

11 posts / 0 new
Last post
sgyerak

Üdv mesterek. Kéréssel fordulok hozzátok. Tudnátok e segiteni a fent emlitett tv javitásban. A hiba az, hogy bekapcsolás után a leendő kép aljától kétharmad magasságban kb 2-3 cm szélességben fehér csikok jelenek meg amin látni valami modulációt 2mp után az is eltűnik és marad a hang (AV-ban).A háttérvilágitás működik egész idő alatt. Sikerült lefényképeznem a piros folt az ahogy az újjammal kitakarom a villanót. Azthittem egyszerű lesz a javitás, rendeltem bele szignálmodult (80Eur) de nemváltozott semmi, máshol a hiba vagy a kijelző vagy valami más.

File attachment: 
Comments
Attee

Üdv!

Bocs, hogy belevau, de nincs itt eltérítés, nincs mit eltéríteni...
Ez ha jól sejtem LCD TV.
Scaler, T-con, vagy LCD (COF) hiba lehet. A szignálmodul alatt a mainboardot érted? Ez esetben, ha az cserélve, scaler hiba kilőve, mert azon van.
Marad a T-con, vagy COF chip. Próbálj szerezni próbára egy T-cont...

0

Vote up!

You voted ‘up’

sgyerak

Szevasztok mesterek.
Vettem bele T-cont, de így se megy. Már 120 Euróban vannak a modulok eredmény meg nulla. Kijelzőt már nemveszek bele. Vissza adom a gazdának a gépet. Kösz a segitséget. :redsad:

0

Vote up!

You voted ‘up’

sgyerak

Szia.
Igen LCD tv. Szignálmodul alatt azt a modult értem amin a kanálisváltó, az AV a HDMI és a többi be és kivezető csatlakozó van, amire a tápegységből jőn egy kábelköteg különböző feszültségekkel. Ezen van a hang a képközép és a tőbbi szignál feldolgozása. Erröl megy egy kábelköteg a (szerintem scalerra) és erről a kijelzőre. Mi az a T-con vagy COF chip? Ezek a részek hozzáférhetők, javithatók vagy cserélhetők?

0

Vote up!

You voted ‘up’

Attee

Üdv!

A scaler a "szignálmodulon" van, ha jól sejtem VCT6973 vagy hasonló IC. Ez egyben a mikrokontroller. A "kábelköteg" ún LVDS kábel köti össze a scalert a T-con (timing controller) panellel, ami a kijelzőt meghajtó COF (chip on film) chipeket vezérli. Ez utóbbiak hajtják meg az egyes pixeleket, pontosabban sorokat és oszlopokat. Ezek sajna házilag nem cserélhető módon egy-egy fólia NYÁK-on vannak, és rá vannak "vasalva" a kijelzőre. Ezek meghibásodása esetén kijelzőcsere...

Felejts el szinte mindent, amit a CRT TV-kről tudsz, ha LCD-t vagy plazmát javítasz. Totál máshogy működnek.

0

Vote up!

You voted ‘up’

sgyerak

Szia .
Azthiszem úgy van ahogy irod. A kérdés az a csatolmány alapján megtudod mondani hogy jó e a kijelzö? Mivel COF-ot nemtudom cserélni, de a T-cont igen .Érdemes e tovább javitani?

0

Vote up!

You voted ‘up’

sgyerak

Üdv mesterek.
Nincs senkinek tapasztalata az ilyen hibákkal? Vagy ez egy különleges eset?

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kalex
Kalex's picture

Szia!
Mitől lenne különleges? Nincs függőleges eltérítés. Az okot, hogy miért már, Neked kell megtalálnod. Mérjél bátran. Az még nem ártott meg soha. :D
Üdv! Kalex

0

Vote up!

You voted ‘up’

sgyerak

Szia Kalex.
Mivel a szignál modul új a scaleron van a függőleges kitérités? Szerinted tehát nem a kijelző a hibás?

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kalex
Kalex's picture

Szia!
Nem gondolnám, hogy kijelző hiba, de vannak itt olyanok, akik több LCD-t javítottak, mint én. Biztos akad, aki megmondja a tutit. :hmmm:
Üdv! Kalex

0

Vote up!

You voted ‘up’

sgyerak

Szia.
Ez egy jó hir a számomra. Ütögetésre, nyomkodásra a fábelköteg nemérzékeny a scalermodulon +5V táplálás van de többet nemtudok mérni. Most azon gondolkodom vegyek e egy új scalermodult (további 30 Eur)vagy rosz a kijelző és nemérdemes tóbbet invasztálni bele.

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content