You are here

Sony DAV-S500 házimozi "Protect" hibaüzenet MEGOLDVA

14 posts / 0 new
Last post
imrus101

Sziasztok!

A fent említett Sony DAV-S500 típusú készülék bekapcsoláskor időnként "Protect" üzenetet ír ki és letilt. Ez a kimenetek túlterhelés elleni védelmének bekapcsolását jelezné, de hangszórók nélkül is megjelenik. Néha elindul rendesen, akkor minden rendben, nincs gond a hangjával. A tápban és a végfok panelen minden szóbajöhető kondit cseréltem, de nem sokkal lett jobb. Volt már valakinek ilyen hibája?

Megoldás:
A DIAG lábakat egyenként leválasztva kiderült, hogy az egyik (és mindig ugyanaz) CXD9646Z okozza mindig a hibát, melegen, de terhelés nélkül is hibát jelez. A hővezető paszta cseréje sem segített. Egy ismerős talált egy komplett végfokpanelt (a terasz alatt, egy nyúlketrecben), azt letisztítva és beépítve a gép üzemel.

Köszi mindenkinek a segítséget!
imrus101

Comments
hartdegentheroy

Szia

A Multiwatt tokozasu veg IC-k szoktak megrogyni.Ahol hideg a forrasztas ott altalaban a panel is elszinezodik.
Ha mar atforrasztasz mindent,/ ugyis le kell szivni az ont a labakrol/ vedd ki oket egyenkent, es nezd , hogy visszajon-e a Protect.
Udv
roy

0

Vote up!

You voted ‘up’

imrus101

Hali!
Köszi. A megrogyás azt jelenti, hogy csak a csere segít? Ha igen, akkor van valami megbízható forrás, ahonnan ezeket be lehet szerezni?

Köszi:
imrus101

0

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint's picture

szia: nem írtad a típust

Bálint

0

Vote up!

You voted ‘up’

imrus101

Hali!
Jaja, nekem egyértelmű, de másnak valóban nem: CXD9646Z

0

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint's picture

szia: ez végfok IC?

Bálint

0

Vote up!

You voted ‘up’

imrus101

Szia!
Igen, Sony S-Master sorozat

imrus101

0

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint's picture

szia: Protect állapotban is ellenőrizted a tápfeszültségeket, IC-k feszültségeit?
Az IC-k hőmérsékletét is ellenőrizd ilyenkor.

segíthet még a fagyasztóspray, sorban, egymás után lefújva az alkatrészeket

Az IC-k hőpasztázása is időszerű 3-4 évenként.

Bálint

0

Vote up!

You voted ‘up’

imrus101

Hali!
A tápokat néztem már szkóppal is, nem látok különbséget a jó és a rossz állapot között. Főkapcsolót benyomom, Play gombot megnyomom és vagy van Protect vagy nincs. Nem számít, hogy mennyit állt az utolsó bekapcsolás óta, teljesen hidegen és üzemmelegen is véletlenszerűen jó vagy rossz.
Tegnap átforrasztottam a végfokokat, lemostam a panelt. Utána kb. 10 bekapcsolásból egyszer volt jó. Ma délelőtt viszont már vagy 20x bekapcsoltam és mindig jó volt. Kedvenceim ezek a kontakthiba-jellegű dolgok. Ha nem változik, akkor azt még megpróbálom, hogy a végfokok DIAG kimenetére rakok egy kondit, mert ott is néztem a jelet és nem látok ott sem különbséget a jó és a rossz állapot között. Elképzelhető, hogy néha később vagy lassabban fut fel itt a jel és ezt már hibának érzékeli a proci. Tehát nem az van, hogy valamelyik végfok tartós hibát jelezne.

imrus101

0

Vote up!

You voted ‘up’

hartdegentheroy

Sziasztok

Igen

0

Vote up!

You voted ‘up’

proba

Másodszor meg az összes forrasztást.

0

Vote up!

You voted ‘up’

imrus101

A forrasztások elsőre jónak tűnnek, de átforrasztok mindent az egész panelon, úgysincs jobb ötletem, hátha közben meglátok valamit :)

0

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint's picture

szia: első körben ellenőrizd a tápfeszültséget jó és hibás állapotban
Ha van benne ventillátor, azt is.

Bálint

0

Vote up!

You voted ‘up’

imrus101

Hali!
A tápok jók, kondicsere előtt is jók voltak, ventillátor nincs benne.

imrus101

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content