You are here

SONY KD-43XF8577 indításnál, föl villan a kijelző, néhányszor indulni próbál, majd semmi

16 posts / 0 new
Last post
zsolt_becze
zsolt_becze picture

Üdvözlet a kollégáknak!

A fennti TV egyik haveromé, 3 éve vásárolta. Müködés közben romlott el, egyszerüen leállt. Amikor csatlakoztatja a hálózatba, a TV megpróbál elindulni, fölvillan a kijelző egy pillanatra, majd elsötétül, hang sincsen. Megpróbál magától újraindulni néhányszor, majd leáll. A készenléti led nem világít és hang sincsen. A távszabályzóra nem válaszol, tehát nem lehet kikapcsolni.
Még nem hozta el hozzám, hogy átvizsgáljam, csak érdeklődött, hogy mi lehet, így láttatlanba nem tudom megmondani, hogy mi a hiba.
Mielőtt belefognék a javításba , a tapasztaltabb kollégák véleményét szeretném kérni, akik esetleg találkoztak ilyen esettel, hogy lehetséges típushiba ez a jelenség ennél a SONYnál, elvégre csak 3 éves. Software probléma lehet, vagy letílt a táp?

Előre is köszi a segítséget.
 

Comments
zsolt_becze
zsolt_becze picture

Üvd. a kollégáknak!

A TV-t sikerült megjavítani. T-con hibája volt, a probléma megoldódott. A készülék szépen müködik, csak egy furcsasága van, ami nem annyira zavar, éspedig: készenléti állapotban nem világít a led, csak müködés közben, fehéren. Nem hiszem, hogy ledhiba, mert javítás során többféle szín és szinkombinácíó megjelent, tehát úgy gondolom, hogy a színes led müködik. Sejtem, hogy egy 3 ledből álló led van benne. Vagy talán tévedek? A TV-t mikor elhozták javítani, egyik kollégám hatására, aki azt mondta, hogy lehet, hogy EMMC problémával állok szemben, vásároltam egy mainboardot egy alig használt törött kijelzős TV-ből, amely formára tökéletesen egyezik az eredetivel, de a képátló más volt, 49". Azt a lapot, az idén, amikor betettem, a led váltakozva, ha jól emlékszem zölden/sárgán váltakozva villogott. Tovább nem foglalkoztam vele, visszatettem az eredeti maint-t és nekiestem megkeresni a fennt  leírt hiba okát. Így jutottam el a t-conhoz és mivel nem volt más kiút (nem találtam cserealkatrészt), hát megjavítottam. A t-con tápjában volt egy furcsán viselkedő zárlat, de megoldottam. Máskülönben, a TV-t a tulaj , anno, először a Sony márkaszervízbe vitte javítani (itt Nagyváradon), ahol azt mondták, hogy ledsor defektje van és azt tanácsolták, hogy a 3 éves TV-t dobja a kukába, mert ez csak display cserével javítható, ugyanis ők nem foglalkoznak ledsor cserével és nagyon meglepődtek, amikor a haverom elhozta a TV-t hozzám, hogy cseréljem ki  a ledsort. Én ebben a tudatban, kezdtem kutakodni ledek után, nem bontottam ki a kijelzőt, mert azért mérések és vizsgálódás nélkül nem szoktam csak úgy kijelzőket szétszerelni, mondjuk fölöslegesen. Amint írtam, a TV, hálózatra cstalakoztatás után megpróbát néhányszor bekapcsolni - fölvillant a háttérfény - és aztán semmi, még standby led sem. Levettem a T-con tápját, ekkor fölgyult a háttérfény és megjelent a piros ledes hibajelzés, amely ment egy darabig, majd leállt. Miután visszatettem a T-con tápját, a TV többet már nem próbálkozott az újraindulgatással, azzal a jelenséggel, amivel elkerült hozzám, javításra. Ekkor határoztam el, hogy vásárolok egy másik mainboardot, amivel ugyanezt az utat jártam végig és a vége ugyanaz lett mint az eredetivel, a TV behalt, vagyis ilyen jeleket mutatott. Ezután félretettem, mert már nem volt a havernak sürgős, ugyains egy másik TV-t vásárolt, Samsung-ot, Qledest, ezt meg nekem ajándékozta, mondván, hogy már nem bízik a Sonyba, 3 éves TV és a márkaszervíz a kidobását javasolta. Félretettem, mert volt több más sürgős munkám és az idén, ismét nekiestem és meogoldottam ezt a furcsa T-con hibát. Amint írtam, maradt a standby probléma, amely szerintem, a javítások során vegig félrevezetett.
Zsolt. 

2

manyizoli
manyizoli picture

Szia,

Azt a 49-es alaplapot ne dobd ki, működik csak tudni kell a trükköt hogy menjen a 43-as tv-ben.

0

zsolt_becze
zsolt_becze picture

Szia,

Nem dobom ki, majd ha megtörténik, hogy elromlik a benne levő a 49-est beteeszem és átszoftverezem, pendrive-ról.

Köszi.

0

stomi
stomi picture

Hello!
"készenléti állapotban nem világít a led"
Ez ilyen, ne keresd a nem létező hibát!  :)

1

zsolt_becze
zsolt_becze picture

Hello!

Nem tudtam, hogy ilyenek ezek a Sony tévék. Még nem volt dolgom LCD Sonykkal. A furcsa az, hogy  készenléti állapotban nem látom, hogy feszültség alatt van-e a tévé, vagy nincs. Ugyanis, én időnként áramtalanítani szoktam a készenléti állapotban levő elektromos cuccokat. Ugyan keveset fogyasztanak, de a csöpögő csap elve szerint, sok kicsi sokra megy. No meg a tűzveszély és a tápoknak (főleg a benne levő kondiknak) az öregedése is számít, anélkül, hogy sokat tévéznék. Naponta csak általában max. 4 órát tévézek és hogy a tévé 24 órán keresztül áram alatt legyen készenlétiben, ez csak számít.

Köszi az infót.

0

manyizoli
manyizoli picture

Szi,

EMMC probléma lesz véleményem szerint.

1

DigitalSilence
DigitalSilence picture

Szia,

Nem nagyon találkoztam mmc hibával.

0

manyizoli
manyizoli picture

Szia,

Ha a háttér lenne rossz akkor villogna a stby led, hibakódot, de ha a mainről lehúzod a táp csatlakozót akkor a háttér lehet felkapcsolódik, emlékeim szerint, de nem biztos, így tudod ellenőrízni a hátteret.
Sajnos szoktak emmc hibásak lenni, ha az emmc rossz akkor netflixnek lőttek.

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Lehet, hogy nem találkoztál, pedig elég gyakori Sony alaplapi hiba...

2

Shizo
Shizo picture
**

Szia!
Legjobb ha te elmész és személyesen megnézed, mert amit a felhasználó mond az sose nem ugy van.
(elment a hattervilagitas, hang is lenne de elnyomkodta a taviranyiton HDMI/VGA akarmire...)

0

BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

szia, első hallásra tápra gyanakodnék, főleg a forrasztásokat forrasztanám újra (összes lábat válogatás nélkül)

A

0

Schmidt Laci
Schmidt Laci picture

Szia!
Hibakódot villog? A zöld, és a sárga felváltva villog? A készenléti LED ha nem vílágít, akkor a tápegység  hibás, de lehet zárlat az alaplapon is. Látatlanban nehéz megfelelő tanácsot adni. Software hibánál felváltva villog a zöld, és a sárga LED. A tápegységet nézd át alaposan.
Ha a tápegység rendesen működik, de mégsem kapcsol be ilyenkor hibakódot villog.
üdv:
Laci

0

zsolt_becze
zsolt_becze picture

Szia!

Nem villog hibakódot. Nincs semmilyen LED jelzés.
Köszi.
Üdv. Zsolt.

0

DigitalSilence
DigitalSilence picture

Szia,
Ha az alaplap megkattant, akkor nem indítja el a tápot, és nem villog hibát sem.

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Ez így ebben a formában nem teljesen igaz. Azért attól is függ, hogy az alaplap hogy makkant meg... Rakás féle részleges hibát is tud okozni, csak ha teljesen halott, akkor nem lép semmit.

2

Sponsored links