You are here

Sony KL-50W1 Sötét kép

14 posts / 0 new
Last post
irkax
irkax picture

Sziasztok!

Került ma hozzám alkatrésznek egy Sony KL-50W1 LCD PROJECTOROS gép. Meg kell hagyni hogy nincs szívem szét bontani mert nagyon szép képe van csak kicsit sötét full fényerő beállítás mellett is :( Én az izzóra gondolok hogy amiatt lehet sötét a kép de valaki erősítsen meg benne hogy valóban jó helyen keresgélek :) Találtam egy weboldalt ahol árulnak izzókat hozzá de igazából nem tudom melyiket kellene megvennem bele, de ha esetleg akadna valakinek hozzá jó állapotú izzó akkor vevő lennék rá :) Ez lenne az oldal : http://www.diybulbs.com/?11,250w-ac-hv

Előre is köszönöm a segítséget.

Üdv:Irkax

Comments
demi0515
demi0515 picture

Szia!

Keresd DjTomeeee-t, Ő szerintem tud segíteni.

Üdv.

0

Tvguru
Tvguru picture

Hali!

Biztosan tud segíteni!
Nekem KL50W2-be kellet, sztem ebbe is uolyan van.

tvguru

0

irkax
irkax picture

Sziasztok!

Köszi az infót :) Megkeresem hátha tud nekem is segíteni :)

Üdv:Irkax

0

DjTomeeee
DjTomeeee picture

Szia!

Írtam mailt!

100/120W-os kerek lámpa van benne? Amúgy meg ráfér egy kis optikai takarítás is belül (lencsék, tükrök, polárszűrők, LCD-k) emiatt is csökkenhet a fényerő, sőt meg is éghet ez-az benne (tipikusan a polárszűrők...)

Üdv!

TamásBP

0

irkax
irkax picture

Sziasztok!

Szét szedtem a gépet és tiszta por volt a lencse illetve a tükör. A lencsét letakarítva javult egy kicsit a helyzet de még nem az igazi, viszont a tükör még tiszta por és teljesen homályos a tükörkép ha belenézek. Azt szeretném kérdezni hogy mivel takaríthatom le a tükröt? Mert a sarkát megtörölgettem nagyon finom tisztító kendővel és olyan mintha lenne rajta valamilyen réteg de amikor letöröltem róla a réteget olyan szép lett mint egy átlagos tükör. Mehetek ezzel az eljárással tovább?

Üdv:Irkax

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Rendes ablaktisztító csodaszerekkel szoktam. Arra vigyázz, a széleit ne nagyon érje nehogy vakotásodjon. Letisztítva még 15-20% jobb képet kapsz.

Üdv Stevepapa

0

irkax
irkax picture

Szia!

Köszi az infót :) Át törölve lett egy gyönyörű szép képem lett , így ízzó se kell mert most le kellett vennem a fényerőből. Nagyon szép képe lett. Még a plexit kell letakarítanom mert belülről az is kicsit piszkos.

Üdv:Irkax

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Az ünnepek előtt játszottam egy hasonlóval, 50 ezret mondtak rá szervizben. A plexivel óvatosan, mert valami fel van rá hordva, száraz ruhával töröld le, vagy kompresszorral, ha van fújd ki és kész.

Üdv Stevepapa

0

DjTomeeee
DjTomeeee picture

Szia!

Örülök hogy jó lett, legalább ez helyett sem vesznek laposat :) A plexit (screen-t) keményebb szálú rövidre vágott ecsettel szoktam szálirányban letisztítani (ha ennek is a fresnel lencsés ernyője van), de ha csak a sima "matt plexi", akkor ablakpucoló (clin citrus) és szöszmentes papírtörlő jó hozzá. A tisztítót a törlőre fújd, ne az ernyőre, mert lefolyik és ha többrétegű az ernyő, belül felszalad és foltos lesz...

Üdv!

TamásBP

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Így igaz, azért írtam a száraz rongyot, még a kezdetekben egyszer lemostam. Gondolhatod...

Üdv Stevepapa

0

irkax
irkax picture

Sziasztok.

Hát akkor ez már előttem meg történt :) Mert amikor idehozták hozzám már akkor is kék foltos volt a kép :S De most elég szépen lehet látni amikor fehér képtartalom van :S Akkor most szedhetem katté a plexit és takarítás?

Üdv:Irkax

0

DjTomeeee
DjTomeeee picture

Jaja én is eljátszottam, ráadásul ipari vezérlőtermi vetítőfalon...még szerencse hogy nyomtalanul kiszáradt...bevonatot projektorban lévő IR-UV szűrő üvegről sikerült letörölnöm, szét is égett egy hónapon belül...bontásból volt donor, szerencsére...

0

stevepapa
stevepapa picture

Ezért van, hogy egy sima takarításhoz is érteni kell. A nem ismert technikával csodákat lehet tenni, igaz szép tiszta lesz.

Üdv Stevepapa

0

Sponsored links