You are here

SONY KV-36FS70 ( AE-5A ) Függőlegesn ugrál a kép, és nem is hagyja abba!

6 posts / 0 new
Last post
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Ennek a tvének a képe le van csúszva 5cm-t, és még úgrál is. Egy idő útán, kb. fél óra, helyre áll, de az ugrálás még tovább folytatódik kb egy óra még mire abba hadja. Eddig ellenőriztem C6704, C6832, C6833 ezek a táp elkók, C6703, C6705 ( 330uf, de ilyenem nem volt itthon próbára 470uf tettem ) és még cseréltem a C6707 kerámia kondit,és még az ic STV9379, de a helyzet nem változott. Lehet hogy nem is itt lehet a gond, vagy a szervíz menüben kellene állítani?

Comments
Cormyus
Cormyus picture

Szia!
Valakinek lehet "hadja" ha pl. van hadserege,amire te gondoltál az a "hagyja".Nem kötözködésből írom,csak a helyesség miatt.
Üdv!

0

Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Nagy nehezen minden alkatrész sikerült beszereznem, ami az eltérítő körben ki akartam cserélni: STV ic, 2db 330uf, 100nf, 220nf, 470nf, 1nf, 470pf, IRF620, 15V zener, ezeket cseréltem, a helyzet annyiban változott hogy a kép helyzet nem változik, de az ugrálást meg maradt. Valaki írta hogy a D modul a hibás, azon az elkok halnak be, vagy valamelyik ic? Vagy kompletten kellene szerezni?

0

Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

A csatikat átforrasztottam, a tápfeszültségeken cseréltem a szürőkondikat, de semmi változás. Ütőgetésre sem változik semmi, a D-modult is átforrasztottm, de most mintha többidőnek kell eltelnie ahozz hogy beálljon.A remegés mindig megmarad, de ez később mérséglődik.Hol lehet a gond, még mindig a STV körül lenne?

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Nézd át a függő tápot, az eltérítőtekercs csatiját. Ütlegelésre nem reagál?

Üdv Stevepapa

0

Tvguru
Tvguru picture

HalI!

D-board...

0