You are here

Sony KV29X5K Tv. sorméret hiba.

7 posts / 0 new
Last post
boros.karoly0923
boros.karoly0923 picture

Üdv:
Szeretnék segítséget kérni, egy SONY KV29X5K tv javításához. Két éve halasztgatom e készülék javítását. Ajándékba kaptam, és eddig a műhelyben várakozott. Most unalmamban előszedtem, és rossznak találtam a 2SD2539 sorvégtranzisztort. Csere után nehezen indult, a sorvégfok. A fokozatban ESR, és KAP.mérővel minden elkót megmértem. A 160, és 250 voltosak mindegyike rossz volt. Ezekután a készülék, működik. Viszont induláskor a sorméret 3-4 cm.el kissebb, és párnatorzított. 2-3 per múlva egy ugrással beáll a normál sorméret. A fögg. eltérítés viszont tökéletes. Nem tudom, hol keressem a hibát, mert mire sor kerülhetne a mérésre, már jó a soreltérítés.
Előre is köszönöm.
Károly

A készülék megjavítva!

"(olyan fórum téma megnevezést/elnevezést válassz, ami beszédes, minél pontosabban illeszkedik arra, amivel kapcsolatban írsz. pl: ORION LCD PT26S chassis 17MB12-2 nem indul )
Az pl. nem elég, hogy "LG RE" vagy "Cuccok!!!", illetve hasonló, vagy érdektelen információt tartalmazó cím!"

Comments
Oszi11
Oszi11 picture

Szia,

hibás elkók szoktak ilyet csinálni!

Üdv,
Oszi

0

Hjoco
Hjoco picture

Üdv!
A legegyszerűbb megoldás a fagyasztó spray. A megjavulás után módszeresen végigfagyasztgatva - menet közben - szinte biztosan előjön a hiba.

0

boros.karoly0923
boros.karoly0923 picture

Üdv:
Nagyon szépen köszünöm a tanácsokat. Módszeresen megpróbálom megtalálni a hibát, ha közben el nem fogy a türelmem.
Károly

0

ELKO4
ELKO4 picture

Pár hete volt nálam egy ilyen, hasonló hibával. Alaposan át kellett forrasztgatni, ez a készülék ebben a korban egy komplett kontakthiba-generátor.

Üdv.

Tamás

0

boros.karoly0923
boros.karoly0923 picture

Hello Tamás.

Igéretemhez híven, beszámolok az eredményről. A hiba valóban kontakt hiba volt. A CXA2060 proci környéke egy "egérrágta"pont volt. Az összes lábról le kellett szippantanom az ónt, mert alatta elbújt az oxidréteg. A lábtisztítás, és a fólia festékkaparása után, az újra ónozás segített. Az a véleményem, hogy a fóliára ráfestett pozíció számok, és a fokozatokat elválasztó vonalak alatt, a fóliát elmarta valami. Én a festékre gondolok, ami a proci melegedés hatására a fedő lakkal kémiai reakcióba léphetett. Ezeket a pontokat ki kellett javitanom. Az EW. fokozathoz vezető fólia teljesen át volt égve, ezér volt a párnatorzítás!

Üdv:
Károly

0

boros.karoly0923
boros.karoly0923 picture

Üdv. Tamás.
Igen igazad van az átforrasztásokkal kapcsolatban. Ez volt az első lépésem. Tele volt forrasztási hibával. Viszont a sorvégfokot alaposan át kell néznem. A végeredményt majd jelzem.

Üdv:
Károly.

0