You are here

Sony rx50 HIFI, CD lejátszó nem olvassa be a lemezt

10 posts / 0 new
Last post
Lespedt
Lespedt picture

Sziasztok!

Egy SONY RX50-es hifinek a CD lejátszója "NO DISK" feliratot ír bármilyen lemezt is helyezek bele. 30 próbálkozásból egyszer beolvasott egy lemezt de azt is 1:00 perctől kezdte lejátszani nagyjából 2 másodpercig szólt a muszika majd ugrott 2:30-ra és újabb 2 másodperc zene majd újabb ugrás. Lejátszón a tálca szépen mozog ki és be is. Miután behúzta a lemezt minden esetben elkezdi pörgetni. Ezután a lejátyzó elkezdi a sávraállást is és a fókuszálást de mégse tudja beolvasni a lemezt. A motorok szépen mozognak egyik sem szorul. Valaki legyen szíves mondja el mit érdemes ilyenkor vizsgálni.

Üdv.: Norbi

"FONTOS! Olyan fórum téma nevet válassz, ami beszédes, minél pontosabban illeszkedik arra, amivel kapcsolatban írsz. Egy lehetséges jó elnevezés
pl: ORION LCD PT26S chassis 17MB12-2, a tápja nem indul
Az nem elég, hogy pl: "LG LCD-TV" vagy "HP laptop" és hasonlóak. Illetve érdektelen, nem releváns információt se tartalmazzon a cím!
A helytelenül elnevezett topik felfüggesztésre, majd 48 óra után törlésre kerül! Felfüggesztett állapotban nem tudnak mások addig hozzászólni, amíg ki nem javítod a címet.
A hibás cím utólagos javítása (48 órán belül) a "Szerkesztés" fülre kattintva végezhető el."

Comments
Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

Ha még nem tekergetted el! Fogj egy jó erős (min 10X) nagyítót! Kikapcsolt készüléknél szemléld meg az optikán csücsülő port! Enyhén denszeszes fültisztítóval vakard le azt a koszréteget! Ha túl vastag volt, akkor lehet, hogy belül is csupa vakolat a fény útja... Ha levakartad próbáld ki!

Vadászom, Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

Lespedt
Lespedt picture

Szia!

Optika megpucolva de a probléma nem szűnt meg.

Üdv.: Norbi

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Csatlakozom azokhoz, akik fej hibára tippelnek...
Nem írtad milyen van benne. (KSM-213?)
Üdv, Z.

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Az esetek többségében optika hiba. Kár tönkrejavítani vagy elállítgatni. A lézeráram állításával tudsz megbizonyosodni róla. Ha jobb lessz, akkor cserélj optikát.

Üdv.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: optika tisztítást csináltál?

Bálint

0

Lespedt
Lespedt picture

Igen megpucoltam.

0

zgyula
zgyula picture

Szia!
Van service manual hozzá? Abban le van írva a servo-áramkör beállítási procedura, viszont mérőlemez is kell ehhez. Ezek nélkül nem tudsz diagnosztikát csinálni...

0

Lespedt
Lespedt picture

Holnap töltök fel képeket is.

0

city217
city217 picture

Szia.
Az SL motort és meghajtását nézd át tisztítsd meg ha kell "zsírozd". Ez vonatkozik a szánkóra is mert lehet akad és nem tudja követni a track-et, akad. A fejen is lehet állítani, de azt csak ha megjelölted hogy áll csak akkor egy picit balra.
Üdv.

0

Sponsored links