You are here

Sony STR-DE135 erosito Bass boost es Mute mikrokapcsolo hiba

5 posts / 0 new
Last post
ebenedekfi
ebenedekfi picture

Sziasztok!

Van egy Sony STR-DE135 erosito, minden tokeletesen mukodik, egy dolog kivetelevel. A hangero allito poti jobb oldala mellett van ket mikrokapcsolo. Felul a Bass Boost es alatta a Mute gomb. A problema az, hogy amikor nyomogatom a Bass boost gombot, akkor veletlenszeruen, hol jol mukodik, hol a Mute gomb aktivalodik helyette, es van amikor teljesen erzeketlen. Ha a taviranyitorol nyomogatom ugyanezeket, ott tokeletesen mukodik. Valakinek van valami otlete ezzel kapcsolatosan? Az erosito mar ebben az allapotaban kerult hozzam, es meg sosem volt szetszedve.
Segitsegeteket elore is koszonom.

Comments
SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: nincs mit filozofálni, cseréld a kapcsolókat.

Bálint

0

ebenedekfi
ebenedekfi picture

En is erre gondoltam, viszont a furcsa az, hogy ha a mute gombot nyomogatom, az mindig mukodik hibamentesen, megis a Bass boost gomb nyomasa eseten magatol aktivalodik.

0

audiophil
audiophil picture

Szia!

Valóban a nyomógomb a hibás, nem mindig nulla az ellenállása megnyomáskor. A csatolt rajzrészleten látszik, hogy a nyomógombsor minden gombja más értékű ellenálláson keresztül húzza testre a vezérlőproci egyik lábát. A BASS BOOST ellenállás nélkül (0 Ohm), a MUTING 330 Ohmmal, a SHIFT 470+330 Ohmmal, majd a következő 680+470+330...
Ha a BASS BOOST megnyomása a némítást működteti, azt a gomb átmeneti ellenállásának kb 300 Ohmra növekedése okozza. A gomb cseréje megszünteti a problémát.

Üdv: Zoli

File csatolás: 

0

ebenedekfi
ebenedekfi picture

Koszonom, sokat segitettel, a csatolt fotot nezve, tenyleg igazad van.
Megegyszer, koszonom.

0