You are here

Spider HB-MSP24 dmx-es lámpa vezérlése dmx nélkül.

12 posts / 0 new
Last post
nosmo_king
nosmo_king picture

na arrol voln a szo hogy olyan ember tanácsát szeretném kérni aki jártas a dmx vezérlésü disco lámpák javitáséban és ismeri a lelki világukat.
van két led spider lámpám ezek mennek dmx vezérlésel és automodban hangra. söt master slave modban is össze lehet kötni a kettöt. nagyszerü. csak egy a baj hogy kikapcsolás után elfelti a beállitásokat (talán még azt is hogy ki ö) és bekapcsoláskor elöször elkezdi alaphelyzetbe pozicionálni magát ez 2-3 mp és csak utána hajlando dolgozni. na most ez marha zavaro mert ha jön a zenében egy csendesebb rész és akkor ki lesznek kapcsolva majd jön a drop és a lámpáknak koppra kellene indulni. de nem mert ök még csak most ébredeznek. két nyamvadt lámpához nem akarok dmx vezérlést kiépiteni, elég lenne ha kikapcsolás után egy-két percig nem felejtené el hogy mi a dolga és ujra bekapcsoláskor onnan folytaná ahol abbahagyta.

File attachment: 
Comments
mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Hát ez a kínai LED-es verzió, akkor sajna ez ilyen.

Ezeket gyártják, és nem fejlesztik. Árulják, és nem használják.. Ez a demó öntesztes marhaság nem kikapcsolható, legalábbis nálam volt ilyen több is javításon, mind ezt csinálta, és leírásában nem leltem rá megoldást.. De tény, marha zavaró.

Azt tudod tenni, hogy a LED-eket időzitve indítod, és akkor az öntesztes demó forgolódás alatt nem világít legalább..

0

nosmo_king
nosmo_king picture

igen de attol még nem fog koppra elndulni. arra gondoltam hogy a prociját a táprol egy diodával leválasztom és megpufferelem egy nagy kondival. igy az életben maradna táp nélkül is egy ideig. persze ehhez nem ártana egy kapcsolási rajz. hogy mit hol keressek.

0

Jaca
Jaca picture
****

keresd meg az a részt ami indítja a tápot  a mikrofontól indulj ki. azt a részt iktasd ki. 

0

zsugori
zsugori picture
***

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Ott a válasz a képen. iC2, jobb fent... Bemenetéhez 2 dióda, egyik az eredeti táp felől, másik meg a szükség táp felől, és kész is vagy. De a lent írt távirányító ötlet is tökéletes.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!
 

Ez is jó ötlet, de kondi kevés lesz, mert ott a kijelző, ami zabálja a villanyt... Akkor valami akku mehet bele, vagy supercap.. Nem lesz rajz, az biztos. De a kapcsitáp kimenetét csak megtalálod :D A piros drót a +, és a fekete a - :) Viccet félretéve.. Csinál villanyt a vezérlésnek, meg a LED-nek. A vezérlés a motrokkal 12V-ról ment, és erről élt stab IC a uC-nek.. Régebbiben meg külön kis trafó volt, és kapcsitáp a LED-nek..

0

nosmo_king
nosmo_king picture

köszi a képeket.
még nem szedtem szét. egyenlöre elméletben spekulálok. ha az agya egybe van gyurva a kijelzövel akkor tényleg az akkus megoldás lesz a nyerö. abbol meg van itthon böven. ugyis gyüjtöm a döglött laptop akksikat. szinte mindenre jok. kérdés hogy az a közel 4 volt ami egy ilyen cellában van elég e neki hogy ne kapjon amnéziát. vagy rakjak be hármat és a 12 voltot támogassam meg.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia! Mérj....mi van ott. De csak úgy magába be ne tedd. Töltő elektronika, védelem nélkül.

0

proba
proba picture

És főleg nem ha véletlen processzor táp lesz...

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia! Azért írtam, hogy a stab IC elé tegye.. ne mögé...

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Én is csak "blackout"-ot csinálnék: a LED-ek vezetékeit választanám le, közbeiktatnék egy sima távirányítót (kínai forrásból 2-3eFt egy 2-4 gombos relés távvezérlő, így újabb kábelre sincs szükség a vezérléshez és a lámpák is ébren maradnak "agyilag".

Ha csak te használod, senki más, akkor a DMX kábellel is átvezetheted a 2-es lámpába a vevőt (illetve egyik reléjét), így 1 távval és 1 vevővel 2 lámpát függetlenül tudsz kapcsolni. Ha ezt a DMX csatlakozást használnád fel (mert nem módosítanál a lámpa burkolatán, hátha valaha eladó sorba kerül), a biztonság kedvéért jelezd, hogy feszültség van benne, nem DMX jel!

A vevő 12V-al működik, sima "kapunyitó" frekin.

0

Sponsored links