You are here

Tablet PC & és tablet-phone kérdések...

70 posts / 0 new
Last post
uniman
uniman picture
***

Hello!
Egy-két kérdéses problémáknak nyitok egy Non-Stop topicot, korunk ezen új számítástechnikai eszközeinek...
Üdv.: Uniman

Comments
uniman
uniman picture
***

Keresem az "Androidx86 futtatása PC-n" topikot, lenne hozzá mondanivalóm. De nem találom, hová tűnhetett ?

File csatolás: 

0

Guest
Guest picture

0

uniman
uniman picture
***

Nem! Ezt megtaláltam én is... totálisan androidos gép lesz a PC-ből, notebookból. https://www.android-x86.org/

1

Guest
Guest picture

Akkor javasolnám az ebben illetékeshez fordulni azzal a kérdéssel: A neten miért nem lelhető fel naprakészen vagy ha igen, csak részlegesen az egyes topikok tárolt változata?

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:nekem is  csak az utolsó 15  oldal jelenik meg, az elmúlt egy hónap, vagy rosszul keresem

Bálint

0

SzBálint
SzBálint picture
****

sziasztok: keresem az USB micro  tablet és telefontöltők szabványos lábkiosztását.
Eddig 4 töltőt néztem meg, mindegyiknél  más.
Amiben egyeznek, a 2. és  3. láb össze van kötve, ezek különböző értékű ellenállásokkal csatlakoznak a + és test lábakra. Van olyan is , ahol nincsenek ellenállások

Bálint
Az alap bekötés a képeken

0

uniman
uniman picture
***

Az OTG az valami más...
A kábel is csak 4 vezeték...a készülék, ha képes a gyorstöltésre, akkor lehet érdekes a számára a két középső pin bekötése. Fogsz egy 2A-s töltőt és megméred. Az én töltőimben 2+3 pin között rövidzár van és ki is adják a max. áramot, amely a töltő típusa szerint lehet 2A, 1,5A vagy csak 500 mA.

0

uniman
uniman picture
***

Egy ideje Alcor Zest D714I tablet firmware után kutatok a neten...most megleltem . Ezzel sikerült is életrekelteni a tablettet. smiley
"Nincs parancs" ...nyitott hasú robot  gondja volt.

0

uniman
uniman picture
***

Hello! Megint akadt egy gondom: Nem tudtam megoldani, hogy az androidos okostelefonra feltelepített Igo navi szoftba "berakjam" az "extra" meglévő orszagtérképeimet...sad
Az egyik Igo üres maradt, vásárlást ajánlott a térképek beszerzésére...a másik a "Szülinap 10" meg csak Magyarország térképével rendelkezik...

0

skorpio
skorpio picture

szervusztok
...Android...a programm telepitesenel az instrukcio
A program működéséhez Root-olt készülék szükséges!
ez mit jelent?

0

imrus101
imrus101 picture

Hali!
A root felhasználó Androidon tulajdonképp a rendszergazda, akinek mindenre van joga. Alapból a készülék felhasználójának nincs ilyen jogosultsága főként biztonsági szempontból. A kártékony programok így nem tudnak módosítani rendszerfájlokat illetve a felhasználó sem tud kitörölni lényeges fájlokat, amitől a készülék működésképtelenné válna. Mellesleg a gyártók így tudják kitörölhetetlen gyári programokkal teleszemetelni a telefont.
A rootolt készülék az olyan, ahol módosították a telefon szoftverét úgy, hogy a felhasználónak mindenre van jogosultsága. Ennek elérése általában nem egyszerű, sokszor visszafordíthatatlan, a telefon garanciájának elvesztéséhez vezet. Ha nem értesz hozzá, akkor nem érdemes belekezdeni, könnyen féltéglává válik a telefon. Emellett a rootolt telefonok biztonsági kockázatot is rejtenek, ahogy fentebb írtam.

imrus101

0

skorpio
skorpio picture

szervusz imrus101
koszonom az infot

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Skorpió!
Szerintem egy program segítségével az Androidos gépen egy művelet. De ez csak az én véleményem. Üdv jano

0

skorpio
skorpio picture

szervusz
koszonom a valaszt

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Megint ("csakazértis") itt mutatok egy linket egy új "tablettes" (máshol feltett) kérdéssel kapcsolatban, amely hasznos lehet, pl. a "Q88" alapú tabletek újraszoftverezésénél.
Üdv.:Uniman

0

Jópapholtigtanul
Jópapholtigtanul picture

Szia Uniman ! Valószínűleg nem voltam eléggé alapos , mert ezt a témát nem vettem észre . Azt hiszem célszerű ide áthozni a problémámat , talán többen is ráakadnak a téma ismerői közül .

Szép jó-estét mindenkinek - Kedves Tanyatársak !

Az alábbi gondban kérnék segítséget ebben a témában . A következő történt : tegnap reggelre a tablettem - ALCATEL ONETOUCH PIXI 3(8)- egy hanyatt esett android figurával a képernyő közepén "nincs parancs" felirattal fogadott . A (3db) gombokra nem reagált , nem mozdult ki ebből a fagyott állapotból . Mivel este már nagyon kevés volt benne a töltés rátettem a töltőre , majd a déli órákban elővettem , és újra próbálkoztam . Ekkor kb. 30 sec gombnyomást követően lekapcsolt , majd utána a szokott 4-5 sec gombnyomásra újra indult . Többé kevésbé jónak tűnt , csak ledobta a wifit , és a kikapcsoló gomb is a hangerő feltekerést kezelte , gyakorlatilag nem lehetett kikapcsolni . Ekkor úgy gondoltam , újra telepítem a rendszert ,a biztonsági mentés és visszaállítás menüjéből a gyári adatok visszaállítása funkciót indítottam el . A wifi rendbe jött , de a kikapcsoló gomb funkció váltása nem .

Erre a problémára kérnék segítséget . Illetve még annyit , hogy vettem bele egy 32Gb memóriát , de amiket kinéztem magamnak programokat nem települnek rá , csak az alap 4 Gb-ra . Erre van -e valami technika , mert az alapmemóriája hamar betelik , a bővítésre meg 100 évig sem fogok eleget fényképezni .

Köszi előre is a segítséget . Üdv.: PLaci

0

uniman
uniman picture
***

Hello Placi!
Már az első percben elolvastam az elsőnek nyitott topicodat...
"Hanyattesett" robotos problémával találkoztam már én is néhánnyal. Alapból egy volume+ megnyomása után kéne továbblépnie, de ha valami komolyabb gond van, akkor nem reagál semmire.
De nálad úgy olvastam, hogy sikerült végül is működésre bírnod. Az újratelepítést is megoldottad ugyebár... Elsőre úgy tűnt, hogy csak a kikapcsoló gomb hibásodott (Alacatel mobiloknál gyakran találkoztam ezzel a hibával)
Jelenleg egy PIXI 4 (4) telefont (is) használok...
"Technika" a belső memóriában futó applikációk áttelepítésére ugyan létezik minden "normális" androidos eszközben, azonban nem mindegyik program engedi, hogy átrakják a SD kártyára.
A lényeg, hogy az app-ot telepítés után lehet áthelyezni az SD kártyára...bár vannak olyan cuccok, amelyekben beállítható, hogy a programok hová települjenek, esetleg, hogy hová töltődjenek le a netről.
Én. -ha lehetséges- úgy csinálom, hogy az app-okat PC-n letöltöm a vinyómra, utána kerül át a tablet/telefon SD kártyájára és onnan telepítem fel az eszközre. Ezután megpróbálom áthelyezni a applikációt az SD kártyára.
Bővebben...

Csak az alap 4 Gb-ra, ezt én nem látom...pontatlanul adtad meg a típust :
Alcatel ONETOUCH PIXI 3 ( 8 ) WIFI
Alcatel ONETOUCH PIXI 3 ( 8 ) 3G
Alcatel ONETOUCH PIXI 3 ( 8 ) LTE
(Alcatel ONETOUCH PIXI 3 ( 8 ) WINDOWS...persze ez nem "robotos")
Ezt az "alap 4Gb"-ot összekevered valószínűleg a rendszer memóriával (RAM), mert leginkább az "telik" be nagyon hamar ! Ez mekkora a tabletben 512 Mb vagy 1024 Mb...? :hmmm:

Most kipróbáltan a PIXI 4 (4)-emben ( Android 6.0 !!!):
Valószínűleg mikor először behelyezted a tabletbe az új SD kártyádat, fel is tett pár kérdést a tablet annak használatára vonatkozólag.
Vedd ki, tedd be egy kárrtyaolvasóba, ments le róla mindent, formázd meg, adj neki egy új nevet pl.: "32_GB"...
Ezután helyezd be a tabletbe...ki kéne írnia, hogy "új SD kártya érzékelve..." Ezután le akarja majd formázni az SD-t...de csak óvatosan !!! Nekem elakadt 20%-nál éa a kártyát használhatatlanná tette. Némi "izzadás" után sikerült újra életre keltenem...
Újabb néhány nekifutás után összejött és máris engedi az alkalmazásokat áthelyezni az SD kártyára...(bár "lassúnak" tartja) :happy: ...végül is egyszerű!

Üdv.:Uniman

0

Jópapholtigtanul
Jópapholtigtanul picture

Szia Uniman !

Nem söpörtem a szőnyeg alá a témát , csak próbáltam a kütyü dobozát megtalálni az esetleges azonosításhoz . Eltűnt. A dobozában emlékezetem szerint nem volt semmilyen leírás . A neten se találtam tuti adatokat , az eredeti – igen kevés – leírás is eltűnt a Telenor oldalról , már nem található , bár az se volt teljes fedésben a dobozon szereplő pár sorral . Ott azt írták 1. a kamerája 5 Mpix , 2 az aksija 4800 mAó 3 az alapmemória 4 Gb . . A BEÁLLÍTÁSOK menűjében megnézve a tárhelyet – belső tárhelynek alapban 4,3 Gb méretet ír .

A tabletten annyi azonosítót találtam a hátoldalán – a néven kívül – a modell : 9022x .

Az android verzió 5.1.1

Esetleg annak a gondolata felmerült bennem , hogy netán valamilyen Windowsra át lehet-e állni a kütyüvel ? Hacsak nem hardware specifikus ?

Netán tudsz olyan letölthető programról , ami leteszteli a benne lévő hardwarét .

Üdv.: Placi

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
OT-9022X Akkot ez SIM kártyás, valószínűleg az LTE képes valtozat lehet.
Üdv.:Uniman

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
Ügyes vagy !
Üdv jano

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Újabb teendő: Windowsos tablet, amelyre rákerült a Win10 a gyári 8.1-es helyére. Vissza kellene állítani a gyárira, de úgy, hogy a windows regisztrációs adatai megmaradjanak...és újra olyan legyen, mint újkorában. :hmmm:
Üdv.:Uniman

0

gbenyov
gbenyov picture

Hello, Uniman!
Nekem is van egy "lark 7i windows8.1" gépem.
Miért szeretnéd vissza tenni az eredeti 8.1-et?
Miért nem jó a W10 benne?
Tehát én se törekedjek az áttérésre? 

0

uniman
uniman picture
***

Hello Gbenyov!
Nekem ez a típusom van...már másfél éve a Windows 10 Home 32 bites, a tablet digitális licenszével aktivált változata működik rajta, bár a tablet procija x64-es.. 1 Gb RAM-mal ! (A tiédben úgy látom 2x annyi van!?)
Örültem, hogy egyáltalán sikerült valahonnan letöltenem a hozzávaló install anyagot. Ezeknél másképpen működik a telepítés, mint a PC alapú számítógépeknél.
A W8.1 is megfelelt volna nekem, főképpen terepen használom, mikor szükség adódik  egy-egy gép dokumentációjára.   Amíg W8.1 volt rajta, állandóan frissíteni akart W10-re, de ez sosem sikerült memória-hiány miatt. De "nulláról" kezdve már sikerült a W10-et rátelepítenem...de ehhez szülség volt megfelelő "telepítőanyagra". Bár, de ezt csak most látom, eltűnt róla a gyarilagosan telepített MsOfiice...sad

De van egy másik Larkom is, de az androidos. Bár ennek törött az eredti 10"-es kijelzője, de egy 7"-ossal működtetem...."touch" nélkül, egérrel, meg USB billentyúzettel.smiley
Nem tudom mit lehetne "nyerni/vagy veszteni" egy W10-essel a W8.1 ellenében...

0

gbenyov
gbenyov picture

Hello, uniman!
Az én 7i Win darabomon működik az alap 8.1.-el. Valóban nem találok indokot (még) a W10-re átmenni.
Az eredetileg telepített Office 365 már régen lejárt, ha megtartottam volna fizetnem kellett volna.
Bár nem is értem, hogyan fért el, hol lehetett.

Ugyanis az a bajom vele, hogy bármilyen progit telepítenék rá, nincsen hely!
Ha mindent letakarítok róla az op. rendszeren felül, akkor is CSAK 800 Mbyte marad szabadon.
A behelyezett memóriát PROGRAMTÁROLÁSRA NEM LEHET felhasználni???
(Mint az Androidnál, egyesek kirakhatóak.)
Az alap kb. 7 GByte!
Lehetne ennél kevesebb???
 

0

uniman
uniman picture
***

Hello Gbenyov! Egy indok lenne (bizonyos felhasználóknak ez pedig sorsdöntő "csapás") a facebook messenger-t "kilőtték" a W8.1-ből...emiatt rengeteg winphone megy a szemétbe ! 

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Elvileg a winnek elég a sorszám. Azt meg biztosan ki lehet nyerni a programból.

Üdv: Jácint

0

uniman
uniman picture
***

Hello Jaca!
Köszi...azonosítók elmentve!
Megfelelő USB elosztóval sem bírom elfogadtatni a tablettel a pendrrájvos "install" anyagomat. (többfélét is próbáltam...USB DVD-t még nem).
Lehet megelégednék már azzal is, ha az előző tulajdonosok (3 !!!) anyagait 100%-osan ki tudnám irtani...talán majd megpróbálom Ubuntus PC-hez csatlakoztatni.

Üdv.:Uniman

0

uniman
uniman picture
***

Úgy tűnik az e témához értők egyenlőre távol maradnak a topikomtól. :hmmm:

Fő gond, hogy "Gép alaphelyzetbe állítása" után hiányolja a "windows telepítési vagy helyreállítási adathordozóját". Ez egy usb pendrive lenne win telepítő fájlokkal (...na de milyenekkel?).
Persze előtte egy biztonsági mentés sem ártana...
Azt még le sem írtam, hogy ennek az Intel Atom (Z3735G) procis Windows 8.1/10-es tabletnek létezik androidos változata...
Üdv.:Uniman

0

uniman
uniman picture
***

"Windows telepítési vagy helyreállítási adathordozó" ügyben találtam valamit:
https://answers.microsoft.com/hu-hu/windows/forum/windows8_1-windows_ins...
"A Windows 8/8.1 rendszerek esetén termékkulcs sem jár látható formában, hiszen az a BIOS-ba égetve található meg"

Most már a hardver is rendelkezésre áll...... csak éppen nem bírom a tabletben beállítani, hogy USB-ről bootoljon... :szetver:

Talán egy USB átalakító felhasználásával kellene egy SATA DVD olvasóba tennem egy Win telepítő lemezt... :hmmm:

Üdv.:Uniman

File csatolás: 

0

uniman
uniman picture
***

Ez így mégsem kivitelezhető...tejesen más a megoldás. Az újratelepítés megoldva...(mostanra sikerül megfelelő pendrive "tartalom" nyomára bukkanni) Még a "touch panel" driver-ét kellett "finomítani", de most már OK... Még az eredeti produkt kódot kell a neten letesztelni...sőt még egy MS Office is járt hozzá, de még le kéne töltenem. Üdv.:Uniman

File csatolás: 

0

Kari
Kari picture
*****

Hali!
Lehet "dugni is & szüzen maradni" is? :o
Kari

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Sajnos úgy tűnik, hogy a szándékom,- hogy egy helyre kerüljenek a különféle tablettek meghibásodásával kapcsolatos problémák - nem vált be. :falfej:
Csupán az volt a szándék, hogy így egy topikban lennének összefoglalva a különböző típusú tablettek problémái, amelyek belsejében azonos proci, chip készlet lapul...
Itt könnyebben lehetne "lapozgatni" a különféle alaplapok fotói között...ugyanis párszor már feltűnt, hogy ugyanaz a belső bújik meg a különféle külső burkolatokkal ellátott készülékek belsejében...
Teljes káosz van a tablettekkel kapcsolatos topikok közt, van aki "Számítógép", mások meg "Egyéb berendezés" fórumomokon nyit topikot...talán kéne nyitni egy TABLET (Táblaszámítógép?) szekciót... :hmmm:
Üdv.: Uniman

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a számítógép rovaton belül, hasonlóan a Távirányítók-hoz hasonlóan

Bálint

0

varga jano
varga jano picture
*****

:villa: jano

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
BEEX S1 tabletben forrósodik a WS4503S IC... (nincs se kép, se hang) Ha kiforrasztom, hogyan lehetne a táblagépet kipróbálni, hogy működik-e ? (mert csak azután érdemes egy ilyen IC után kutakodnom).
Üdv.: Uniman

File csatolás: 

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Szia!
Ez csak egy töltés vezérlő. A 4 láb a VCC. Az ötös az akku. a többire -ha igényli- adsz feszültségeket adatlap szerint.
A múlt nevei alapján ítéled meg a jelen történéseit. Hát ne tedd!

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Azt a "fémhasú" SO8-as SMD IC-t sikerült "kivésnem"...azonban további IC-k "forrnak"...(2 db AS11Du jelölésű)...leselejtezve! :szetver:
Megy ez a tablet is a "donor-táramba"...

Ui.: A legújabb "donor-táramba" kerülő törött érintőpaneles "Akai Tab-7800"-as felhasználásával a kettőből összeraktam egy tökéletesen működő készüléket... :happy:
A teljesen más típusjelölésű, ám azonos mechanikai felépítésű érintőpanelek 100%-osan csereszabatosnak bizonyultak ! :hmmm:

Üdv.: Uniman

File csatolás: 

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: ez jó hír!

Bálint

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
4.20 $-t megspóroltam! :D
Üdv.: Uniman

0

Transzduktor
Transzduktor picture

Sziasztok!

Egy "SENCOR element 7" V2 BASIC" tabletben cseréltem érintőkijelzőt. Egy reset után el is indult, de még mindig hibásan megy, mivel
A rövidebb tengellyel párhuzamosan fel van cserélve az irány!
Nem volt mit félrekötni és a menü kezelése is csaknem lehetetlen, pláne hogy semilyen beállítási lehetőségre nem emlékszem. Ez egy androidos készülék.
Most mihez kezdjek?

(Én egy "anti-billista" lelkivilággal megáldott/megvert életforma vagyok. Igencsak megviselnek az efféle feladatok, úgyhogy nyugodtan lehet szájbarágósan magyarázni.)

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Nézzünk szét a "szájber"-térben..."script bin"-t emlegetnek megoldásként...

Üdv.: Uniman

0

Transzduktor
Transzduktor picture

Nagyon szépen köszönöm!
:happy:
A megadott linkek rávezettek a megoldásra. Vagyis hogy korrekt legyek - elektróhoz nem igazán értő - közeli rokonomat annyira inspirálták a linkek, hogy bevállalta a helyrebabrálást. Olyan emberről van szó, aki iskola nélkül is hatalmas gyakorlatra tett szert a "billista" cuccok rendszerszintű piszkálásában.

5 órát szívózott a témával. Elborzadva hallgattam amikor lelkesen magyarázta: "Azután végre rájöttem a szkripteket tanulmányozva, hogy még egy régebbi verziójú vezérlő is kell hozzá, hogy menjen a progi!" Én ötven óra alatt sem oldottam volna meg a problémát.

Mivel a kapacitív szenzor működésével tisztában levő emberek kiváltságos soraiba tartozom, elgondolkoztat azon tényállás, hogy egy fizikailag mereven definiált érzékelőhálón mi a f@szt kell szervizszoftverrel kalibrálni? A vastag ujjú felhasználók kedvéért az offszet beállítását (meg esetleg az invertálást) nyugodtan az "user" menübe lehetett/kellett volna rakni.

Megint tanúi lehettünk a modern "billista design" iskola tanításának gyakorlati alkalmazásával: Miért ne csináljuk bonyolultra az egynyári cuccokat, ha egyszerűre is lehet?

0

uniman
uniman picture
***

Transzduktor reméljük idetalál...
Üdv.: Uniman

0

Transzduktor
Transzduktor picture

Idetaláltam - köszi! Majd kicsit később foglalkozok a témával. Remélem még ma hozzájutok, mert most szó szerint "hóhányó" leszek.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Uniman !
A dolog úgy oldódott meg , hogy MICRO-SD és a CF/CF UDMA memória kártyákat olvasó "kütyü" látható a win98-as gép USB2.0 portján . F: meghajtónak látja .( Van benne egy 8Gb PENDRIVE , az az E: meghajtó . )Onnan pl. képeket lehet föl/le tölteni . A tablet wi-fi-vel internet képes . Abban van a MICRO-SD kártya . A gép alap memóriájából "áttölhető" a tartalom a 16Gb-es memória bővítésre . Köszönöm a segítséget . Tanulságos volt . Nincs a win98-hoz Android-os tabletet illesztő program . 99,99% . Köszönöm . Üdv jano

0

Billentyűs
Billentyűs picture

Üdv. V. Janó.

Ha van Win 98-as lemezed, tedd be, hátha rajta van a hiányzó DLL, csak eddig nem települt, mert nem volt rá annak idején szükség amikor a rendszer telepítve lett.

üdv.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Billentyűs !
Bele tettem a CD DRIVE-ba , de nincs rajta a lemezen a kért fájl . Üdv jano

0

varga jano
varga jano picture
*****

Sziasztok !
Szerencsére , vagy sajnos , 3 számítógépünk van . A gyerekek win7-es gépe ,az én 10+ korú win98-as gépem és egy androidos tablet .
Lehet , hogy h...ség . Adott egy 10+ korú win98-al rendelkező gép .+ Adott egy androidos tablet .Kábel és mindkettő gépen csatlakozó van . (USB2.0-miniUSB) A csatlakozók élnek .( A tablet-win7-es gép csatlakozása megoldódott . )
Azt szeretném kérdezni , hogy van-e és ha van , tudna-e valaki küldeni , egy olyan driver-t win98 alá , ami fölismeri és kezeli win98-al a tabletet . Sajnos a win98-hoz nincs internet .
Előre elnézést , ha h...et kérdeztem !
A válaszokat előre is köszönöm . Üdv varga jano

0

gbenyov
gbenyov picture

Szia Jano!
Két megoldás is van.
1. A W98 géphez kapható USB-PCI kártya. Ehhez már "csak" a W98-USB szoftver kell+az Android-USB illesztő szoftver W98-hoz.
2. Egyszerűbb: a W98-as gépet és a W7-es gépet (Ethernet) hálózatba kapcsolod. Az Androidot a W7 USB-re kapcsolod és a W98-ban is látni fogod.
_
gbenyov
0 Hz és az UV fény frekvenciája között minden érdekel...vagy tovább is, mindkét irányba?

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Gbenyov ! Köszönöm . Üdv jano

0

Billentyűs
Billentyűs picture

Hello Varga Janó!

Mostanában nem voltam Win98-as környezetben, de szerintem arra is fel lehet telepíteni a MY PHONE EXPOLRER-t. A telóra az Androidos változatot fel kell telepíteni, USB kábellel össze lehet kötni a 2 egységet. Lehet utána szinkronizálni, oda-vissza töltögetni, ha csak erről lenne szó. Ha másról is van szó, akkor nem szóltam.

üdv.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Billentyűs !
A wni98 gép hibaüzenetet ad . " Egy szükséges .DLL fájl MSVBVM60.DLL nem található " Pech . Mindenesetre köszönöm .Üdv jano

0

uniman
uniman picture
***

Hello Jano.
Microsoft Visual Studio része az a dll: https://www.google.hu/search?q=Microsoft+Visual+Studio&oq=Microsoft+Visu...
Üdv.: Uniman

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Uniman !
Megtaláltam a hivatkozásban a free verziót . Köszönöm . Üdv jano

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Uniman !
Úgy látom a Visual Studio 6.0 kell a win98-hoz . Köszönöm . Üdv jano

0

sasa11
sasa11 picture
*

Szia varga jano !
Miért nem teszel androidot az asztali gépedre?
Már létezik x86 os ra való android !
Megoldódna minden problémád !
Pld. ez de van már több megoldás is !
Szép napot mindenkinek !

Padra Sándor
Alias :sasa11

0

varga jano
varga jano picture
*****

Köszönöm . Üdv jano

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Sasa !
Attól indult el a gondolatom , hogy láttam az interneten win98+android gépeket . Érdekes ez . Üdv jano

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Nem igazán "vágom", hogy mi a célod a csatlakozással?
Ha csak adatátviteről lenne szó, akkor a tabletben van ugyebár SD kártya...sejtésem szerint ez az a bizonyos téhómos tablet.
Azt most nem is említem, hogy min. 3 féle módon is csatlakoztatható egy tablet a PC-hez...soroljam?
...meg nemrég nyitottam egy "uni" Non-Stop topikot: http://elektrotanya.com/?q=hu/content/tablet-pc-es-tablet-phone-kerdesek
Üdv.: Uniman

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Uniman !
Igen azt . Köszönöm , hogy ide írtad a topikot . Nekem nem ugrott be rögtön . Köszönöm . Üdv jano

0

ata2k6
ata2k6 picture

Üdv, Janó!
Ha a tableten android 4.1-nél régebbi verzió van, akkor kellene tudja kezelni usb mass storage eszkozkent.
Ha 4.1 -nél újabb, akkor az mtp9x-2k.exe csomagra van szukseged (sajna okostelorol irok, a ceg wc-jebol...) igy nem tudom rendelkezedre bocsatani

Minden nézőpont kérdése.. A Titanik süllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
Köszönöm szépen . Üdv jano

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Uniman !Számomra a legegyszerűbb megoldás az , ha win98-as gépbe a memória olvasót csatlakoztatom . A tablet belső memóriájáról áttöltöm a memória bővítésre a dokumentumot . Majd az SD kártyát kivéve , az USB2.0 csatlakozós mem.olvasót csatlakoztatom a win98-as gép USB portjába .Köszönöm . Üdv jano

0

uniman
uniman picture
***

Hello Jano.
Már nem emlékszünk melyik tablet mellett tetted le a voksodat annakidején...
Ha 32 Gb belső memóriával rendelkezne, bár kétlem, akkor oda sokminden belefér(ne)...
Az általam említett "vodás" tabletben két SD memória is volt: egy 12 Gb belső meg a külső SD kártya...meg a harmadik, az "internal memory"...

Bizonyára WiFi-n keresztül is lehetne adatokat "áttöltögetni"...

Üdv.: Uniman

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Uniman !
Gigaset QV830 . A másik lehetőség a problémám megoldására , hogy tabletről kábellel a win7 gépre . ( Megoldott. ) Majd kábellel a win7 gépről a wjn98 gépre . Mit is mondtál ? Legalább három lehetőség jut az eszedbe ? Ez eddig , szerintem kettő . A " Rövid használati útmutató "-t megpróbálom föltenni a tanyára ! WI-FI van a tableten , de nincs a win7 és a win98 gépen . Viszont a tablet WI-FI-vel létesít internet kapcsolatot . ( Olyan a modem . ) K.b. 20Mb/s sebességgel " működget " . Ez a lányoknak a gmail-hoz és a "fész"-hez bőven elég . Van , hogy én is használom , amikor foglalt a gyerekek gépe . Na , megyek fotózni . Üdv jano

0

uniman
uniman picture
***

Hello Jano.

"min. 3 féle módon is csatlakoztatható egy tablet a PC-hez"...sorolom:

1.) Külső tárolóként (mint egy pendrive, merevklemez, médiatár..)
2.) Androidos "service módban", mikor a firmware-t módosítom egy PC-s segédszoftver segítségével...
3.) Ugyanaz az USB kábel, mint hálózati LAN kábel is tud működni, ez esetben a PC hálózatán keresztül lehet a nethez csatlakozni !
Persze kell egy aprócska szoftver a PC-re, és a be kell állítani tabletben is ezt a módot.

Ezen esetekben mindig ugyanaz az USB kábel használható a tablet és a PC között...

Az OTG kábelbe dugott pendrive, vagy nálad a bluetooth adatátvitel is szóba jöhet (ha jól sejtem BT is van a tablettedben)...

Üdv.: Uniman

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Uniman !
A dolog a következőkön bukik meg . Hiába tettem a kolléga által ajánlott segédszoftvert a közel 15 éves , siemens gépre (win98) , nem talál a windows illesztő programot a C:\ meghajtón , a win98-ban . Nem talál a bekért telepítő CD-n sem . Nincs rajta internet kapcsolat . Legalábbis nekem nem sikerült beállítani a , még betárcsázós modemhez , készült , gépet . Helyi hálózat (LAN), ami még a lehetőség lenne a win98 szerint , na , az meg nincs nálam . Továbbá fölszólít a win98 , hogy frissítsem korszerűbb szoftverrel a gépemet . Látja a tabletet most már , de ismeretlen hardvernek . Ez van . Köszönöm . A fiatalok használnak win98-at . Pl. zene hallgatáshoz . Régi játékokhoz . Vagy föltelepítik androidos gépre . Érdekes dolog ez . Anno , nem gondoltuk volna , hogy így reinkarnálódik ez a 17 éves program . Üdv jano

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Uniman !
Sikerült a kezelőit föltenni . A rendezetlenek között megtalálod . Köszönöm . Üdv jano

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Úgy látom nem igazán megy ez a téma...
Vodafonos SmartTAB7 SIM kártyás tablet, ZTE által gyártott "tabletphone" elavult 3.2.1-es Android-ját frissebbre kellene cserélnem. Ráadásul a gazdája a frissen szerzett gépről véletlenül letörölte a telefonálás biztosító app-ot !
Gyári alapállapot visszaállítása után sem jelenik meg...bár azt olvasom róla a netem, hogy ezzel "mobiltelefonálni" nem is lehet, csak mobilhálózaton netezni? ...meg, hogy csak az IP alapú telefonálás az OK, de a leírásában ezekről hallgatnak...
Ez a telefonálási lehetőség visszaállítása lenne a legfontosabb...gazdája állítja, hogy ő bizony telefonált vele!
Ha nincs benne SIM kártya, akkor azt jelzi bekapcsoláskor, ha meg benne van, hiába hívom fel, a tablet néma, nem jelez semmit, pedig a hívó telefonban azt hallom, hogy kicsöng... :szetver:
Amíg nem érkezik ötlet, keresgélek...

Átmenetileg okafogyottá vált!

"Borozó" kérdés: GPS Navi szofttot sem ártana rátelepíteni...detto ugyanez egy M-Tech Atab7G-re...(ez utóbbi tablethez való 4.0.3-nál frissebb ROM is érdekelne, ha létezik).
Erre is lett megoldás!

Köszönöm.: Uniman

0

Sponsored links