You are here

Távirányítók...Keresem / Kínálom / Információ. "újratöltve-reloaded"

10 posts / 0 new
Last post
uniman
uniman's picture

Hello.
Az az ötletem támadt, hogy legyen egy, a távirányítók számára fenntartott hely a Tanyán, ahol az infravörös (de akár RF is) távvezérlőkkel kapcsolatban "értekezhetnénk".
Legyen az akár keresés, eladás, vagy bármilyen hasznos hozzászólás e témában. Így egy helyen lesz megtalálható minden info, nem kell sok-sok oldalt átnézni, ha keresünk valamit.

Comments
Mr._V.

Technika LCD22-244 (X216/54F-GB-HCU-EU) készülékhez keresek távirányítót.
Telefonról (IR - ZaZa remote) a Technika vagy Technica típusokkal nem megy, ám a Konka TV Wide típus tökéletes hozzá... igaz, ez így kevés, hiszen pontos Konka típus nem derül ki belőle, hogy ahhoz vegyek valahonnan. Több (3db) univerzális távirányítóval is próbálkoztam a teljes kódkészletüket végigjátszva, de mindössze 1 esetében értem el, hogy a 6-os gombbal ki/be lehet kapcsolni, így vettem egy "Learning" azaz tanítható távirányítót, de buta maradt. Ezt a típust nem tudja másolni, míg mást ugyanarról a telefonról tanítva igen.
A fő probléma az, hogy soha nem volt hozzá eredeti távirányító, mert hibás készülékként jutottam hozzá, amin 1 kondicsere segített, ám azóta is csak telefonnal tudom távirányítani (amiben hiányoznak pl. a TXT színgombjai, így csatornasorrendet és sokminden mást se tudok állítani).
6e Ft feletti áron lehet hozzá utángyártottat kapni, ám ha maga a készülék ingyen volt (70Ft volt az alkatrész), akkor nem dobnék ki 6e-t csak egy távirányítóért.
Akinek esetleg van hibás készüléke megmaradt távirányítóval, vagy netán van univerzális, ami tudná ezt, attól ésszerű árért megvásárolnám, vagy a tanítható, univerzális távirányítók valamelyikét adnám cserébe.

​Budapest környéke előnyben.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Inhouse

Szia!

Egyszer én is megküzdöttem egy TV távirányítóért, le is írtam, csak be kéne linkelni, ha nem veszett volna el az előző topic...amit azóta sem értek, hiszen ilyen rendszereknél vannak biztonsági mentések is, nem?
Szóval adott egy USB-ről programozható távirányító, eddig URC-009 néven futott, egy programmal. Az egyetlen univerzális távirányítóval fellelt élő gombot beviszed a rendszerbe és olyan feltöltötteket keresel, amikben ez a kódsor fellelhető. Nekem így sikerült a futottak még TV funkcióinak a zömét fellelnem, jópár db eltérő készüléken szétszórva talált gomb kódokkal.
 

0

Vote up!

You voted ‘up’

Mr._V.

Hello!

Néztem, kifutott, de nem is ez a gond, hanem hogy 3e Ft volt, amíg kapható volt. 4-5-ért már kapok utángyártottat, talán 3-ért is ha sokat keresgélek, amit programozni sem kell... de pont ez a lényeg, hogy ennyit nem kívánok szánni a dologra.
Kíváncsiságból telepítettem, új adatbázissal és csak LCD22-208E típus van a 244 helyett, így ez is csak 1 próbálkozás lenne a többi univerzális mellett, mert nem garantált, hogy ha nincs a listában, akkor mégis jó.
Mellesleg amelyiken a 6-os gomb a bekapcsoló, eszerint az is ismeri a kódot, mégsem az összeset.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Inhouse

Ezt a linket találtam, hogy megmutassam, de 1500Ft körül volt anno egyébként. Nippurnak van hasonló távja programmal. Megoldásként írtam, további tippem nincs.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Inhouse

Az eredeti topic teljesen odalett?

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman's picture

Igen...az nyomtalanul eltűnt. sad A háttérben UFO-tevékenység feltételezhető...smiley

0

Vote up!

You voted ‘up’

Inhouse

Az admin sem találja? :o

0

Vote up!

You voted ‘up’

varga jano
varga jano's picture

Előre bocsánatot kérek a h...e kérdésért!
Miért adnak a készülékekhez,...árusítanak,...keresnek...ilyen sokféle távirányítót?
A Kerekes utcában pl. közel 600 tétel valamilyen távirányító.
Ha humorizálni akarnék,akkor azt mondanám,hogy mert" a kutya megette?"
Ugyanakkor bizonyos alkatrészek pl. kapcsoló,nem kapható.

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman's picture

M.N.C Hurricane V1200 autós erősítő távirányítóját már régóta keresem ...eredménytelenül.
Ennek a távirányítónak az a "specialitása", hogy nem infra, hanem rádiófrekvenciás.

IR/RF univerzális távirányítókkal is tennék egy próbát...

 

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content