You are here

Technika 32L-244 LED TV, háttér nem világít! Samsung kijelzővel szerelt, SSL320_OD3A a led meghajtóval,Megoldva!

18 posts / 0 new
Last post
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!
Tegnap hozták azzal a hibával hogy nincs kép rajta, de a hang van. Kipróbáltam a készüléket a hiba az hogy nincs háttér világítás, de megvilágítva van rajta kép. Ma szétszedve a kijelzőt 15 Led-et cserélni kellet , de bekapcsolás után csak felvillantak a ledek, és megint 5-öt cserélni kellett. Ezután kipróbálva megint csak felvillantak a ledek, és megint zárlatba ment több led. Most csak a háttér van bekötve, a kijelző nincs is rákötve, többször is így szoktam kipróbálni a a led hátteret, de most csak a 4db megmaradt gyári led maradt meg. A táp és a main feszek rendben vannak, de a led meghajtón nincs meg a kimenő fesz, aminek a száma: SSL320_OD3A,  A kijelző ami benne van: SAMSUNG LTA320AP33, a led csíkok: SVS 320 AA6 , a 7LED-esből 2db a 6LED-esből 1db van. Most led szalagot kellene hozzá szereznem, vagy a meghajtó panel lenne rossz, mert ez benne van a háttérnél, de ezt átmérve nem találtam benne rossz alkatrész, vagy valamelyik ic lehet rossz? Ebbe milyen ledet kellene rakni? Válaszokat előre is köszönöm!

Comments
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok
Mos kijavítottam a led meghajtó számát, mert elírtam. Én ebbe 3528-as 3V-os ledeket raktam bele, de a teszter a megmaradt ledeket 2,8V-osnak méri. Ide feltöltöm a képeket a szalagról és a meghajtoról is.

File csatolás: 

0

lacoka
lacoka picture

A 3528-as led nem biztos hogy jó ide megvannak a ledek adatai ? watt és max áramerősség
le kellett volna mérni a ledeket esetleg tolómérővel mert több féle típust használnak háttér világításhoz
meg még a polaritás is számít
itt találsz háttérbe való ledeket bal oldalt össze tudod hasonlítani azzal amit betettél led és led között nagy különbségek vannak
https://www.aliexpress.com/store/group/3528/4987036_515228202.html?spm=a...

0

Pásztor
Pásztor picture

Szia
Most 3228 3V 1,5W ledet használtam. 

0

balage
balage picture

Helló! A Sininél 6600.- plusz ÁFA a komplett szett. Ennyi munkát nem ér a egész.

0

lacoka
lacoka picture

Szia 1 képet feltehettél volna hogy lássunk is valamit Milyen ledek vannak benne ? hány voltosak ? 3 vagy 6 V milyet tettél bele ? ha ki van égve a led akkor le szokta tiltani a feszültséget ilyenek ? ezek valószinűleg 6 V-osak https://www.fiyatgrafik.com/urun/3-adet-x-32-led-svs320aa66-7led-120525-...
innen rendelve most akciós kb 3500 FT szállítással együtt
https://tr.aliexpress.com/item/33044098348.html?aff_fcid=95c40d6a58794f9...

0

Pásztor
Pásztor picture

Szia
Az alin megnéztem, de ott is 3V-osnak van írva, ennél nem adja meg magát a led meghajtó panel a kijelzőben?

0

lacoka
lacoka picture

Milyen ledek voltak benne ?
3228 2828 LED SMD TV Backlight 3V 1.5W 500ma LED a ledek valószínűleg sorba vannak kötve a feszültséget ki tudod számolni megszámolod a ledeket megszorzod hárommal
a led meghajtót is tudod tesztelni lehet csinálni hozzá egy terhelő ellenállást tudod a max feszültséget és az áramot ebből ki lehet számolni a terhelő ellenállás értékét ezt rákötve a led tápra már tudsz mérni feszültséget áramot

0

Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Most megmértem az eredeti led méretét, a 2828-as van benne. Most találtam is ilyen ledet itthon, 15db-ot kicseréltem, most világít is a háttér, de a led meghajtón 75V van, és a lencsék ragasztásánál, 3db-ot zárlatba vitt, és így 60V ra esett a feszültség. A meghajtó feszültségét lehet lentebb vinni, mert a teszter is 60V körül hajtja meg a háttért, nem 75V, ez nem sok egy kicsit, ezért mennek zárlatba a ledek? 

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , amint már írták túl nagy az áram . Én egy alkalommal meghajtó áram csökkentése helyet véletlenül megnöveltem 400-rol 650 mA a led áramot , fel is ment 62-ről 70V fölé , utána vissza vettem 300 mA-ra , és lement 60V alá. Nem tudom hány szálon van vezérelve a háttér , de legegyszerűbb elvágni a vezetéket áram méréskor , aztán összeforrasztod és elszigeteled .

0

agressiv
agressiv picture
*

Nem a feszültség, az áram itt a fontos. A ledmeghajtó egy áramgenerátor, nézd meg, hogy a panelen mekkora áramot írnak és mérd meg, hogy annyi-e. Egyébként, amikor rövidzárba mennek a ledek, akkor nem meglepő, ha a többi is beszarik, mert hírtelen megugrik az áram amíg ki nem sül a kondi és már fekszenek is ki a gyenge láncszemek. Vissza lehet venni az áramból, ha növeled a mérőellenállás értékét.

0

Pásztor
Pásztor picture

Most kerestem ennek a panelnak a rajzát, de nem találom,de a tvé-ét sem, A youtuben találtam videót, hogy hogyan lehet csökkenteni az áramot. Az én panelom 390ma-ral megy, de ha a Q15 mellett kiszedtem a 4R7 ellenállást 1db-ot, az áram 250ma lett, a feszültség 65V-ra esett, eddig ez 75v volt. Most ennyivel menni kellene, vagy csökkenteni kéne még az áramot, de hogyan lehetne ezt elérni?

0

Alen
Alen picture

Szia,kb 320mA kell levened az áramát,ezt ugy éred el hogy a kuvett 4R7 heljére tegyál próbára 10omosat ,és mérj,ha nincs meg a 320mA akkor még növeld 12 omra,vagy nagyobb értékre.és meg lessz az a végén.

0

agressiv
agressiv picture
*

Óha.  Az ellenállás kiszedésével máris csökkent az áram igen jelentős mértékben, hát meg is mérted, hogy 390 helyett 250ma lett. Az a baj, hogy nagyon nem érted ezt az egészet és így nehéz ezt korrektül megoldani. Amúgy a 250mA kevés, ha gyárilag 390-el ment, akkor 340-re érdemes levenni a áramot és rendben is vagy a fényerő drasztikus csökkenése nélkül. A kimeneti áramokat, a nyákon találod, nem a TV matricáján, rajz sem kell. A kivett 4.7ohm helyett tegyél be mondjuk 10ohm-ot vagy egyéb értékeket, amíg kijön a kb 340mA.

1

uniman
uniman picture
***

a tvé-ét sem

Azt mi sem...mert nem adtad meg a TV pontos típusszámát!  Pedig van neki "olyanja"...

0

Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok
Lefényképeztem a matricáját, melyik lenne a sok szám közül a száma?

File csatolás: 

0

ityvity
ityvity picture
*

Assembled for Tesco store , 32/122I-GB-3B-HBKUP , de lehet hogy Blaupunkt-ként is volt árusítva :
bő 7 éve :
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/blaupunkt/32-122i...
Nem sok egyéb infó van róla .

0

Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok
Most vitték el a tvét, ment két hétig így szóltam a tulajnak. A led meghajtón kicseréltem a 4,7 ohmokat 10 ohmra, áram is meglett, és a feszültség is 65V-ra beállt, ledenként 3V volt mérhető. Köszönöm mindenkinek a segítséget!

0

Sponsored links