You are here

Technika 42-278-AW15 függőlegesen csíkoz

5 posts / 0 new
Last post
Tibus
Tibus picture

Sziasztok!

A fent említett TV-men bekapcsolás után a képeken látható függőleges, színes csíkok, sávok jelennek meg. Minden bekapcsoláskor véletlenszerű elrendezés rajzolódik ki. Néha az egész képernyő csíkos, néha fekete sávok is vannak. Én a T-conra gyanakodtam, rendeltem is egyet, de ugyanaz a hiba a cserével is. Bár Kínából rendeltem, szóval nyilván lehet az is hibás, és ez is lenne a kérdésem, hogy vajon a T-con lehet-e a hibája? A hátsó, kis irányító pöcökre reagál, változik a fényerő, ki és be lehet kapcsolni, illetve a TPS65175A IC melegítésével még elő is lehetett csalni egy nagyon hangyás képet és lehetett látni a menüt. Mechanikai hatásra nem volt változás.

Látom, hogy szépen ki vannak alakítva a teszt pontok, de sajnos nem tudom, hogy milyen feszültségeknek kéne meglenniük pontosan, nem találtam infót róla. Bár gondolom egy TV-ben járatos ember egyből tudja, hogy melyik vonal milyen feszültségű. :)

TV típusa:
Technika 42-278-AW15

T-Con adatai:
LG Display Co.
Model: V14 42 DRD TM120
Part number: 6870C-0469A

Nem tudom, hogy kellhet-e még valami infó.

Köszönöm szépen, ha van ötletetek!
Üdv,
Tibor

Comments
proba
proba picture

Szerintem kijelző csere ( azaz kuka) Mintha a kijelzőn lévő a fólia felválása okozna ilyen hibát. Próbáld kézzel nyomkodni, változik e?. Esetleg a csatlakozó tisztítása. ( de ha cserélted, akkor elég esélytelen.)

1

Vote up!

You voted ‘up’

Tibus
Tibus picture

Szia!

Bocs, most szedtem elő újra a TV-t. Azért nem gyanakszom a kijelzőre, mert két független oldala van amennyire jól látom, és mindkét felén függetlenül megvan a hiba. Ennek ellenére mozgattam a fóliákat, de azokra semmit nem reagált. Persze lehet mindkét oldalon ugyanúgy rossz. Viszont akkor azt mi okozza, hogy minden bekapcsolásnál véletlenszerű a csíkozódás és utána úgy marad? Ha valami mechanika lenne, akkor változna folyamatosan. 
Közben próbáltam egy másik t-cont, de ugyan az a hiba. A tápfeszek megvannak, ha jól néztem, úgyhogy ha az alaplapot kicserélném, akkor már tényleg csak a kijelző lehet a hibás :)

Azért köszönöm szépen!
Tibor

 

0

Vote up!

You voted ‘up’

BUBU
BUBU picture

Szia!
Csak egy tipp másik main boarddal is próbáld ki.
Üdv:
      BUBU

0

Vote up!

You voted ‘up’

Tibus
Tibus picture

Szia!
Igen, jó lenne, de csak venni tudnék, és úgy is ritkának tűnik. 17MB82S a száma és azt hiszem, hogy a cetlin lévő 23238981 számot kell nézni.

Köszi szépen!
Tibor
 

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content