You are here

TEUFEL L4200SW kisebb hangrőn kikapcsol

3 posts / 0 new
Last post
bluemoon
bluemoon picture

Tisztelt kolegák,

egy bosszantó "szokást" vett fel ez a SW, kisebb hangerőn simán kikapcsol az automatikája. Mielőtt nekiálnék a hibakeresésnek, szerencsét próbálok a SM megkeresésében. Ha valakinek megvan, vagy esetleg már ismeri ezt a modellt előre is megköszönöm a segítséget.

üdvözletem

Comments
mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Jamo volt nálam, ugyan ezzel. Ott 2 opa volt a jelútban, amik egy ne555 timert resetelgettek. Az opa felöli subminiatűr elkók mind rommá voltak száradva. 10uF helyett nF. Csere után hibátlan lett.

0

bluemoon
bluemoon picture

Kössz,

utánnanázek, sejtem, hogy valami hasonló itt is az ábra. néhány harman kardon ládát javítottam, TS2-töl TS11. Katasztrófa. mindegyiknek a bipoláris elkók a szekundáris integrátorban elszálltak, a ragasztó amellyel csak összevissza lekenték  az alkatrészeket megfeketedett és átvezetett. A +- 15V stabilizátorok amelyek TO220-as tokozású tranzisztorokkal oldottak meg, nincs kifogásom, de semmi hűtő vagy bármilyen bádogra nem szerelték, csak úgy álltak. Mivel 60V-rol 15-re kellett stabilizálni elképesztő diszipációt bírtak el, megfeketedtek és az összes elkó a közelükben kiszáradt. Az egyikben még az integrátor fojtótekercse is szénné égett. A ragasztó eltávolítása volt a legrémísztőbb. Még egy tranzisztor és ellenállás fegyverzeteit és tönkretette. A legcikisseb meg az automata ki/be kapcsolás. A tulaj inzisztál, hogy működjön. A HK esetekben a jel megszünése után nem kapcsol ki. Utánnanéztem, az alsó küszöb 4mV ami olyan érzékeny, hogy itt nálam a műhelyben az "elektrosmog" ezen túl van. Végűl rájöttem, amikor ara panaszkodott valami halk zúgás hallatszik a rendszerében, hogy az a parazitazaj miatt nem kapcsol ki. Azt állítja, hogy a kábelok OK, mert sok pénzt adott értük, valaki csinálta neki. Milyen hosszúak:15m. Majd jelentem mire jutottam, mert a teufel-nél fordított az eset. A HK TS7-est most teszteltem, simán kikapcsol itt nálam ha megszüntetem a jelet. Nyilván a sok pénzebe került kábelok a ludassak.

üdv

0