You are here

Thomson 49UC6306 (49UC6306X1) nem indul

9 posts / 0 new
Last post
attilacsep
attilacsep picture

Sziasztok! 
Elakadtam a fenti Thomsonnal.
 Az Üf azzal hozta be, hogy időnként nincs fény, de hang van (ez LED-hibára utalna), de aztán azt mondta, hogy hang sincs.
Szétszedéskor A tápokat rendben láttam, megvan a 12V, készenléti led világít. Bekapcsoláskor pedig elalszik, a szalagkábelen megjelenik az on feszültség, de aztán semmi tovább. Szkóppal egy pillanatra megjelenik a háttér-led tápján egy impulzus, de utána semmi.
Mivel ez az első ilyen Thomson nálam, nem ismerem, ezért az volna a kérdésem, hogy ez az impulzus csak a LED-sort "ellenörzi"-e, vagy táphibára utal-e? Ha lehúzom az alaplapról a szalagkábelt, nincs háttérfény (ahogy pl. a Samsungoknál). Ezt sem tudom, hogy ilyenkor kell-e világítania a háttérfénynek ennél a Thomsonnál?
Köszönöm a segítséget:
Attila
 

File attachment: 
Comments
Shizo
Shizo picture
**

Szia!
Thomsonnál nagyon érzékenyre vannak állítva a ledek, pl ha csak az egyik led elkezd villogni egybôl lekapcsolódik a háttérvilágítás, de olyan gyorsan, hogy mérni se nincs idôd, és többet nem kapcsol vissza, led teszterel vilagitanak,  táphibára gondoltam, az elején megszivatott engem is 3 napig javítottam mire rájöttem hogy mégiscsak led hiba.
Ja és külön figyeli a led sorokat, ha különböznek a feszültségek szintén letilt.

0

attilacsep
attilacsep picture

Szervusz!
Nagyon köszönöm a tanácsot! Egyre inkább úgy tűnik, hogy LED-hibás lesz. Megírom az eredményt, ha szétszedtem, aminek egyáltalán nem örülök...
Üdvözlettel:
Attila 

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Lehet rosszul értelmezem, tehát a tápfeszek megvannak? A "nincs hang sem" akár attól is lehet, hogy "szokásos" módon elkapcsolták a csatornát, stb. Menu gombot megnyomva sem látszik semmiképtartalom?? Amúgy ennél nem megy a háttér lehúzott alaplappal.
Üdv, Z.

0

attilacsep
attilacsep picture

Szia!
Köszönöm az infót! Az ÜF sem egyértelműen fogalmazott, azt is mondta, hogy hol volt hang, csak kép nem, hol pedig, hogy se-se. Az viszont fontos, amit írtál, a lehúzott alaplapról.
Köszönettel:
Attila

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Sajnos amit az ügyfél mond, sokszor kétkedéssel kell fogadni, főként mert nem mondanak el mindent. Ez a tapasztalat. Ez a készülék háttérvilágítás hibás lesz, csak azt már elfelejtik hozzátenni, hogy amikor  a hiba elkezdett jelentkezni és hang még volt, akkor elkezdték összevissza vaktában nyomkodni a távirányítót, hogy miért nincs kép, és ki tudja, mit nyomkodtak el a készüléken látható kép, menü nélkül. Legtöbbször ez miatt megy el a hang is, mert OSD menü nélkül mindent elnyomkodnak vakon. Tehát nem hang hibás a készülék, ez már okozata a háttérvilágítás hibának, te pedig beviszed magad az erdőbe...

2

attilacsep
attilacsep picture

Szia! 
Teljesen igazad van, ezért én sem feltétlenül bízom az ÜF megállapításaiban, de azért volt már rá példa, ha nem is sokszor, hogy igaza volt. Azért átnéztem a tápot és az alaplapot, mert az a kis idő semmiség ahhoz képest, hogy kétszer le kell bontani és visszarakni a kijelzőt. Eőször azért, hogy a SINI-nél be tudják azonosítani a LED-eket, és ha sikerül, akkor összerakni, mert tárolni szétszedve életveszélyes, utána, ha megjön, ismét szét-össze...
Üdvözlettel:
Attila

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Szerencsére ezeknél szétszedés nélkül, pl teszt ledsorokkal gyorsan megállapítható, hogy háttér hibás-e... 99%-ban az, sokat javítottam már belőle, és az 55UC-ból is, mindig 1-1 led volt a hunyó, amiatt már tiltott is a driver. Az első ilyen javítás évekkel ezelőtt nekem is nagyon körülményes, volt, egy 55UC6306. Szétszedni, de nembiztos, hogy led hiba, és mégis kiderült, hogy az volt, ledsor számát megnézni, összerakni, akkor még a sininél nem volt, majd 1 hónap múlva, amikor megjött a led újra szét és össze.... Ugyanezeket futottam mint Te.

0

attilacsep
attilacsep picture

Szia! És mindenkinek!
Köszönöm a segítségeket, részben megoldódott a probléma. Egyik része, hogy valóban LED-hibája van, másik része pedig a rendelés. Elküldtem a Sininek a képeket a LED-ekről.
Összesen négy LED hibás, kettő szakadt, kettő pedi fél fénnyel világít.
Köszönöm az összes hozzászólást, segítséget!
Üdvözlettel:
Attila

0

Sponsored links