You are here

Thomson ICC20 nem indul (MEGOLDVA)

13 posts / 0 new
Last post
ELKO4
ELKO4's picture

Sziasztok,
van itt egy ICC20, ami nem indul, led nem villog, és a készenléti sem világít, tápegység nem megy. Úgy nézem hogy először a VIPER20 készenléti tápnak kellene elindulni, de mindösszesen 0,9 Voltot ad le. Elektrolitkondik jók. Ezt a Viper20 hiba szokta okozni, vagy más hibát keressek? Az IC mérsékelten melegszik, szekunder oldalon zárlat nincs.

Köszi.

Tamás

Comments
ELKO4
ELKO4's picture

Sziasztok,

köszönöm a segítséget, VIPER20 cserére elindult!

Üdv.

Tamás

0

Vote up!

You voted ‘up’

Fülesmester
Fülesmester's picture

Szia!

Gratulálok! :oke:

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’

Fülesmester
Fülesmester's picture

Szia!

A VIPER20 4-es (COMP) lábán lévő elemek hibája leállítja a csopper FET-et.
(A katalóguslapja szerint ez az 5-ös láb!)
A snubber & clamp elemek hibája miatt pedig tönkremehet, ezért ezeket is ellenőrizd/cseréld!
A javító kit minden elemét ellenőrizd/cseréld!

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’

ELKO4
ELKO4's picture

Szia,

a kit elemeit megmértem, mind jónak mutatkozik! Biztosítékok, ellenállások nem szakadtak, félvezető nem zárlatos.

Üdv.

Tamás

0

Vote up!

You voted ‘up’

Fülesmester
Fülesmester's picture

Szia!

Attól, hogy "mérve" jó, még lehet hibás üzemi körülmények között bármelyik félvezető, vagy akár kondenzátor is.
A gyártó szerint méregetés nélkül cserélni kell mindent, ami a kittben van. Persze szerintem is fölösleges a biztiket és az ellenállásokat kicserélni, ha jók.

A VIPER20-at hogyan mérted ki? Építettél egy teszt kapcsolást neki?

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’

ELKO4
ELKO4's picture

A VIPER20-at nem tudom kimérni, ezért fogom cserélni, meg van rendelve, hétfőn érkezik. AZ 1. lábán 11 Volt van, ami szerintem abnormális. A biztosítékokról és az ellenállásokról nem feltételezném hogy csak üzemi körülmények között jelentkezik a hiba, a TP020 FET-en pedig megjelenik a 310 Volt (mivel a FET-ek szinte kizárólag zárlatba menve mennek tönkre, ez esetben a biztosítéknak is repülni kell, ha rossz a FET). A TEA2262-t és az optot is lehet hogy kicserélem.

Üdv.

Tamás

0

Vote up!

You voted ‘up’

city217

Szia.
Ellenőrizd, de mint Fülesmester mondta cseréld az RP027 és az CP027-et. Ja és ameddig ez a rész nem indul addig ne cserélj sehol semmit. :)
Üdv.

0

Vote up!

You voted ‘up’

city217

Szia.
Cseréld ki a VIPer-t még csoda hogy melegszik mert nem dolgozik. :)
De van még "három" alkatrész ott /dióda ellenállás/ azt mérted? Ők csinálnák a stby feszt, addig nem is fog indulni.
Üdv.

0

Vote up!

You voted ‘up’

ELKO4
ELKO4's picture

Szia,

ha a kis táp szekunder oldali alkatrészekre gondolsz, azokat mértem. A VIPER meg van rendelve, holnap érkezik.

Üdv.

Tamás

0

Vote up!

You voted ‘up’

Jaca
Jaca's picture

Szia!

A VIPER 2-es lábára (Vdd) is kell némi feszültség az induláshoz, az megvan?

Üdv: Jácint

0

Vote up!

You voted ‘up’

ELKO4
ELKO4's picture

Az IC 1-2 lábán egyaránt 11 Volt van. Ez nekem gyanús.

Üdv.

Tamás

0

Vote up!

You voted ‘up’

city217

Szia.
Azzal már működnie kellene, de az előbb a VIper környéki alkatrészekre gondoltam.
Üdv.

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content