You are here

Toshiba LCD tv model: 20VL33G service menüjében van e DK hangnorma opcio?? Van , a service menü almenüjében.Megoldva!

6 posts / 0 new
Last post
dddemeter
dddemeter picture

Üdv Mindenkinek , Hozták a fent nevezett lcd  tv-t azzal a panasszal hogy nincs hangja...távirányitoja nincs , kép rendbe van  .BG normás adással normálisan müködik viszont kábeltv-t néznének benne ha menne ....  itt viszont minden adás DK  rendszerü.a felhasználoi menüben viszont DK opciot nem találtam csak BG. L, és I opciokat .Gondoltam hogy talán a service menüben lehet ezt is "aktiválni " egy univerzális távval és Menü 9301 számkombinácioval sikerült is belépnem  de csak az alább láthato opciok voltak felsorolva a menüben Hangnorma állitásnak semmi nyomát nem találtam.Habár a service manuálban ez is szerepel a service menüben.a Service manuálban valamit emleget az almenükröl is amiket állitolag szines gombokkal kellene elöcsalogatni a távirányitoval  de az én távirányitomon nincsenek semmilyen szines nyomogombok....szoval mi a véleményetek lehet olyan hogy a tv ben nincs is ilyen opcio: vagy ezek valahol az almenüben vannak eldugva::::????Üdv dddemeter!

Comments
hétvégipeti
hétvégipeti picture

Biztos hogy van benne az eredeti távirányitoja kell hozzá.

0

uniman
uniman picture
***

Hello! Mitől "biztos" ? Alá tudod támasztani ezt az álításodat valamivel ? ...vagy nem? 

0

dddemeter
dddemeter picture

Sziasztok! Nos sikerült megoldani a problémát... két külömbözö univerzális távirányitoval kombinálva a dolgot  az egyik távval elöhoztam a Service fömenüt  de az almenühöz nem tudtam ezzel hozzáférni , kerestem egy másik szintén univerzális távirányitot  és azon voltak szines gombok is kék zöld piros .Ezen is kerestem egy kodot ami részlegesen müködtette a tv  ,,és a zöld gömb megnyomásával  elöugrortt az almenü is . Ebben már ott voltak a hangnorma változtatás opciok is. Ekkor a másik távirányitoval sikerült engedélyeznem a DK opciot  is ami le volt tiltva a Service menüben, Miután kiléptem  innen és beléptem a felhasználoi menüben akkor már itt is megjelent a DK opcio igy ezt kiválasztva majd egy keresést lefuttatva most már van hang  kép  ahogy a "könyv" elöirja...Azért köszönöm a joindulatot mindkettötöknek  üdvözlettel dddemeter.!

0

uniman
uniman picture
***

Gratulálok!  Ügyesen megoldottad...ez a lényeg! yes

0

dddemeter
dddemeter picture

Köszi. Ugy látszik nem árt ha  az ember tart a háznál többféle univerzálist is, mert ha eredeti nincs akkor kettö csak megér egyet :-) 

1