You are here

TR1669

11 posts / 0 new
Last post
Hilmer Gyula
Hilmer Gyula picture

Keresem a TR1669-es műszer rajzát. Az interneten sehol nem lelem.
Ha valaki találkozott vele, megköszöném, ha megosztaná velem.
Tisztelettel:Gyula

Comments
Vaki75
Vaki75 picture

Üdv!
Van egy eredeti tr1669-es gépkönyvem.
Szkennelésre és feltöltésre vár, de nincs üzemképes szkennerem ezért egy kis időbe telik. Ha nagyon sűrgős keress meg bátran!

0

Vote up!

You voted ‘up’

Vaki75
Vaki75 picture

Sikerült digitalizálni, feltöltöttem. Keress rá!

0

Vote up!

You voted ‘up’

 picture

Kedves Vaki75!
Légy oly szives, mond el nekem, hogy hogyan juthatnék hozzá az Általad feltöltött TR1669 doksihoz. Még új vagyok itt, és nem ismerem a technikát. Előre is köszike!
fricsoka voltam

0

Vote up!

You voted ‘up’

 picture

Kedves Vaki75!
Abból kiindulva, hogy néked megvan a TR1669 szevízkönyve, úgy gondolom Te már javítottál már ilyet. Ezért segítséget kérve fordulnék Hozzád. Amennyiben helytállónak érzed e gondolatmenetet, kérlek jelentkezz és előadom a fönnálló hibajelenséget. Előre is köszönöm!
fricsoka voltam

0

Vote up!

You voted ‘up’

Vaki75
Vaki75 picture

Szia Fricsoka!
Igen, én már többet is műtöttem ebből a típusból. Nekem is van két példányom. Remek kis műszerre lehet szert tenni így, mert sokszor csak úgy "utána hajintják" hibásan az embernek, pedig ezek "1 ezlelékes" digitmultik...

0

Vote up!

You voted ‘up’

 picture

Szia kedves Vaki75!
Örülök, hogy behatóan foglalkoztál már ezzel a témával. Kérlek szépen, a következő problémával szembesültem. A műszer bekapcsolás után (és a bemelegedési időt is kivárva,) "DC V" üzemmódban -a méréshatártól függetlenül- monoton -0.002 értékre áll.(A digitpontot ne vedd figyelembe!) A gépkönyvben semmi utalás nincs arra az esetre, hogy a mérőművet esetlegesen hogyan lehetne kinullázni. Azt látom, hogy őnmagában rendelkezik autonullázással, de nem értem, hogy ennek ellenére mégis miért keletkezik ez a hiba. (Arra is gondolta már, hogy a műszerjavítók esetleg valamit el-átkötöttek, ugyanis a cégem megszünt és minden műszert kiárusítottak. Én is így jutottam ehhez a műszerhez.) Istenigazából nem is zavarna a jelenség, de most olyan munkám adódott, offszetfeszt kell nagyon pontosan nulláznom és más egyébb mérést is végre kell hajtani, és ezért roppant kellemetlennek találom az állandó számolgatás. Elismerem, hogy ez a készülék igen jó lenne, de így sajna a kezelése roppant zavaró. Ezért kérem a segítségedet.
Előre is köszönettel, fricsoka voltam

0

Vote up!

You voted ‘up’

Vaki75
Vaki75 picture

Üdv!
Ha a jelalakok/impulzusidők rendben vannak, akkor automatikusam be kellene állnia, ha nem is nullára, de max. +-0001-re.
Szemmel láthatóan cseréltek benne már LD111-et vagy a környezetében valamelyik alkatrészt? Gyárilag nincs foglalatban! Ha cseréltek, akkor valószínű, hogy ott kell keresni a hiba okát. Nem vagyok biztos benne, de szerintem anno a gyártó ezt az IC-t válogatta a készülékhez, mert alappól nem olyan jajde pontos AD-átalakító. Érdemes megnézni stabil/etalon DC-fesszel, hogy polaritáscserénél az eltérés szimmetrikusan jelentkezik-e, mert ha nem, akkor valószinüleg átvezetés a NYÁK-on, ami kemény dió. Ennek az IC-nek borzasztó nagy a bemeneti ellenállása és érzékeny az ilyesmire. Ez van mikor hosszabb rendszeres üzemeltetésnél (föleg ,ha évekig állt a raktárban a kütyü - mert az egyik nálam is -0015-tel kezdte, mára viszont -0001-re beáll) magától helyre jön, de erre nem igazán lehet számítani...
Más épkézláb ötletem nincs.

0

Vote up!

You voted ‘up’

 picture

Kedves Vaki75!
Szia. Igazad lehet, mert az egyik IC félpárt cserélték benne -mint írod-, mert bele tettek foglalatot (, valamint más alkatrészt is cseréltek). Lehetséges megoldásnak tartod az IC-pár cseréjét mint megoldást? Bár a netet nézegetve, nem lehet könnyű ezt beszerezni. Annyit azért mindenesetre megtettem, hogy a gyantafolyásoktól megszabadítottam a IC-k környezetét, de ez nem vezetett eredményhez. Majd mégegyszer körbenézet a készülékben, -instrukcióid alapján,- hátha találok még valami nem odaillő dolgot. Addig is köszönöm az ötleteket.
Szia, fricsoka voltam

0

Vote up!

You voted ‘up’

pihe
pihe picture
*****

Főoldal középtáján van a kereső, beírod: tr1669

0

Vote up!

You voted ‘up’

 picture

Kedves pihe!
Ajánlásod alapján megtaláltam. Köszönet a segítségedért!
fricsoka voltam, szia

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content