You are here

UE40F5300 kigyulladt háttérvilágítás LED-ek.

6 posts / 0 new
Last post
mihi69
mihi69 picture

Sziasztok!

Minap kaptam bevizsgálásra a fenti tévét. Kétszer javították a háttérvilágítás LED-eket (hogy 1-1 LED modul, vagy egy strip, esetleg az egész string volt cserélve azt nem tudom sajnos), és még a stringek áramfigyelő ellenállását is növelték az SMPS-en, hogy kisebb áram folyjon rajtuk. Ennek ellenére, szétszedés után realizáltam, hogy néhány LED modul "elpárolgott",  kigyújtva a háttérvilágítás műanyag fényvetőjét és az LCD hátulján lévő fényelosztó lemezt.
Felmerül a kérdés, biztosan jó ötlet úgy háttérvilágítást javítani, hogy csak a hibás LED-eket, vagy csak azokat a stripeket cserélik ahol a hibás LED van? Újkoruktól együtt üzemelő és öregedő LED stringeknél vajon mennyire gyakori ez a kigyulladásos jelenség (nem gondolnám, hogy üzemszerűen előfordulhat)?

Comments
Attee
Attee picture
*

Üdv!

Kigyulladhat az gyári LED BAR-okkal is...láttam már ilyet...garantáltan gyári háttérrel is.

Xar az összes...Bezzeg a CCFL-eknél egyből tiltott az inverter,  ha gond volt.

1

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Valamit biztos rosszul láttatok, "a készülékek nem gyulladhatnak ki" !!! Múltkor össszefutottam egyik oldalon egy illetővel, aki állítása szerint TÜV felülvizsgáló, és asszem 2009-es időpontot mondott, amióta kizárt, hogy forgalomba lehetne hozni olyan készüléket, amiben nincs olyan védelem, ami ilyen esetben letilt... Nem vitatkoztam vele inkább, de nemtudom hol él amióta a KERMI bevizsgálás sem kötelező, hanem szúrópróbaszerűen csinálják csak...

1

zoltan35
zoltan35 picture
*

...és akkor még nem is esett szó a "Sony" műanyagtepsis/szövet diffúzoros készülékeiről.
Üdv, Z.

0

stomi
stomi picture

Szia!
Nálam is volt ilyen, az még nem volt javítva.

1

mihi69
mihi69 picture

Szia,
köszönöm a visszajelzést!
Ma is tanultam valamit.

0