You are here

Vállalkozás szüneteltetése 2020. március végétől?

13 posts / 0 new
Last post
nayan

Sziasztok! Az ember elkezd azon gondolkozni, hogy mostantól minek van értelme, minimális forgalom mellett dolgozni és fizetni a járulékokat, ami akár sokkal több is lehet, mint a bevétel. A másik lehetőség hó végétől szüneteltetni a vállalkozást addig, amíg nem rendeződik a helyzet a vírus miatt. Szerintetek van-e hátránya a szüneteltetésnek? Szünet esetén hogyan lehet fizetni a TB járulékot, ami havi 7.710 Ft? Ez mindenképpen jóval kevesebb kiadás lenne, mint a 90.000 Ft körüli havi járulékok összesen. Az állam biztosan nem segít nekünk elektronikai műszerészeknek, csak más szakmáknak.

Ki hogyan próbálja átvészelni ezt az időszakot?

Comments
aztazeget

Szia!
Ez egy kicsit a 22-es csapdája. Ha szüneteltetek, akkor nem dolgozhatok. Ha 10 hívás helyett bejön 3, akkor azokat nem javíthatom meg. Ennek híre megy és leírnak, kiesek a köztudatból. Ha nem szüneteltetek, akkor mehetek a lecsökkent forgalom miatt arra a néhány helyre, ahonnan lesz valamicske bevétel, ami vagy elég lesz, vagy nem. De a fertőzésveszély is fennáll. 

0

Vote up!

You voted ‘up’

kovi

Sziasztok!

Katás vállalkozó vagyok ( bár a feleségem Éva:D ), szállodák zárva (Harkány). Céges munka zéró. A többiről meg...
Könyvelővel beszéltem. Április 1.-től szüneteltetem, de van egy olyan könnyítés,hogy  lehetőség van munkanélküli segélyre menni.
Ez is egy lehetőség.
Üdv,kovi

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman's picture

Nem "TB járulék" a neve, hanem:  Egészségügyi szolgáltatási járulék 

0

Vote up!

You voted ‘up’

agressiv
agressiv's picture

Ez nagyon bölcs és hasznos hozzászólás volt, köszönjük.  sad

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman's picture

Köszi az elismerést ! smiley Mivel ezt én is becsületessen fizettem a bevezetése óta (2005.04.01 ?), egészen 2 évvel ezelőttig... Lehet hamarosan újra fizetnem kell, úgy ahogy azt mindenkinek kéne, akinek megszűnik a munkahelye, nem csak a vállakozásukat szünelteltetőknek.
Ráadásul úgy fizettem, hogy 0 jövedelemből...és a kutyát sem érdekelte, hogy hogyan szereztem meg az ehhez szükséges pénzt. OFF!!!

0

Vote up!

You voted ‘up’

sandorverten

Szia!
Ebben igazat kell adnom!Nekem sincs munkám már jónéhány éve az epilepsziám miatt, mert kinek is kellene egy ....Nos néhány évi szarakodás, megalázkodás és szinte nulla alá menés után szégyenkezve bementem az önkormányzathoz és kértem az egészségügyi biztosításomat.Megadták,egy évre.Ezt minden évben,ha nem tudok munkát vállalni,vagy nem akarnak alkalmazni, meg kell újítani.Nos, ez van itt Magyarországon,de máshol sem jobb, pláne most.És a vírusnak köszönhetően,többen lesznek munka nélkül,sajna! És mielőtt belekötnél, hogy akkor hogyan tudok netezni,nos van egy barátom, aki segít ebben.
Üdv:Sándor

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman's picture

Messze áll tőlem a "belekötés"...én is sokáig a szomszédaimtól kaptam az "ingyen" netet. wink

0

Vote up!

You voted ‘up’

sandorverten

Szia! Nem úgy gondoltam.Nekem nincs bajom a felfüggesztéssel, mert nem vagyok vállalkozó,de nagyon lecsapódik ez a vírusos hercehurca.Alig van munka, vagy szinte nincs! Ma is egy bicikliszerelés és egy kv főző kapcsoló csere volt.Hát, nem nagy nyereség.:(( De volt.A macskoszoknak legalább lesz kaja.angelTöbben is kerestek,hogy ez-meg az rossz,de amíg ez a vírus van, nem akarják javíttatni,majd ha lecseng.Megkérdeztem, mit tetszik addig nézni,miben melegít? A négy falat?,Mire,rádiót hallgatok.Hát, az is elromlik egyszer.
Üdv.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Guest
Guest's picture

Üdv!
Ez talán hasznosabb lesz a kérdező számára a kioktatás helyett.
https://www.billingo.hu/blog/olvas/tudnivalok-az-egyeni-vallalkozas-szuneteltetesenek-bejelenteserol

4

Vote up!

You voted ‘up’

nayan

Köszönöm a választ. Én azt hittem ez most több kollégát is érint, akik egyéni vállalkozóként dolgoznak. Kíváncsi lettem volna az ő véleményükre is.

0

Vote up!

You voted ‘up’

nippur

Sokunkat érint a felvetésed, csak már megszokta az ember, hogy úgyse kap segítséget sehonnan, és körülbelül mindenki ott tart, hogy ha nem lesz valami csoda folytán korrekció a műszerész szakmára, akkor csak a vállalkozás szüneteltetése és a TB fizetés marad.

0

Vote up!

You voted ‘up’

zgyula
zgyula's picture

Szia!
Én is szüneteltetni fogom, a könyvelőm megoldja. Már sajnos érezhetően visszaesett a forgalom.

1

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content