You are here

Vestel 11AK28-6

21 posts / 0 new
Last post
zoltan35
zoltan35 picture
*

Sziasztok!
Segítséget kérnék ennek a készüléknek a javításában, mert totál bele őszülök..
Eredeti hibajelenség: nem lehet bekapcsolni. Hála az oldalon olvasottaknak, (és rejtélyes szerencsének) sikerült beindítani a tápot, ami immár stabilan működik. Bekapcsolás után viszont semmi. Vagyis át vált készenlétből, feszültségek rendben. Sor meghajtás szkóppal mérve megvan, DE a végtranyóig nem jut el. Lekövetve az útját (és mérve) a meghajtó fet kimenetén sincs már semmi. Lekötve a sortanzisztort, megjelenik... És itt nagyon elakadtam. Lehet nem látom a fától az erdőt... egyszerűen nem értem. Eddigi tapasztalatom szerint, ha nem kap vezérlést a tranyó, szépen elszáll.. ha zárlatos lenne a sorkimenő, szintén repülne a tranzisztor. Itt viszont minden "jó", mégsem jó! Izzót kötve a végtranyó helyére, világít szépen ahogy illik neki, tehát terhelést is bír a táp...
Azt hiszem jobb ha alszok rá egyet, hátha álmomban megvilágosodok. :?

Üdvözlettel: Kiss Z.

(persze ha valakinek lenne ötlete, azt örömmel venném)

Comments
zoltan35
zoltan35 picture
*

Sziasztok!
...nos jó néhány alkatrész cseréjével és még több ráfordított munkaórával megszületett az "eredmény". Megy vissza a gazdájához!
Nem szokásom feladni dolgokat, de ennek már nagyon (rég) itt az ideje. Azért mindenképp tanultam az esetből: valaki crt tévét akar hozni, netán kiejti száján a 11ak.. vestel.. szavakat a száján, tuti a híradóban láttok viszont. :villa: :szetver:

Mindenkinek köszönöm a segítő szándékot.
Üdv, Z.

0

kattila
kattila picture

szia
probalj mas sor tranyot

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Kapott ujjat, az eredetivel azonost.
Üdv, Z.

0

kattila
kattila picture

szia
zarlat,nagy fogyasztas?a sortrafo utan ,szekunder.

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia Z!
Sorkimenőd van esetleg cserére? Ha a sokszorozó része rossz, nem feltétlen üti agyon a sorvégtranyót, de beterhel annyira, hogy el sem indul.
(Ha jól látom, mást már mindent cseréltél...)
Üdv: Laci

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Sajnos az nincs... Még indulási "szándékot" sem vélek felfedezni, bár lehet egyből letilt valami védelem, vagy figyelő rész.
Épp még egyszer ellenőrizni akarom a tápfeszeket, mert van kis eltérés. A 12v-11v, az 5-4,5 és ami érdekes a 135v-155. Igaz ez utóbbi terhelés nélkül, így most ismét kap egy izzót.
Üdv, Z.
Időközben kiderült: vissza rakva terhelésnek az izzót, minden feszültség stimmel. (pedig legalább remény volt, hogy ez a gond... :? )

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Sziasztok!

Átolvastam amit csak találtam a témában, még a többi 11ak-s dolgokat is, hátha megvilágosodok. (aludtam is a dologra jó párszor)
Vezérlő jelem van egészen a fet bemenetéig, utána viszont eltűnik. Ennek a meghajtó körnek minden alkatrészét mértem/cseréltem, de a kis huncut nem hagyja magát. Már rég össze daraboltam volna tüzelőnek, de nem hagy nyugodni.. tartok tőle valamit benéztem.
Ha lenne valakinek még ötlete/tanácsa mit kuksiztam el, megköszönném!

Üdv, Z.

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia,

ha nem hiszed, hogy rossz az a meghajtó trafó, vedd ki tegyél a primer tekercs helyére (1-es 3-as láb) egy 1kOhmos ellenállást. Ha ezen tudod mérni az impulzust a trafóval van gond, ha nincs impulzus a FET vagy a C202 hibás.

Üdv,
Oszi

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Nem hit kérdése, bár tényleg voltak ellenérzéseim... de kivettem, mértem. Aztán cseréltem, de semmi változás. Fet cserélve.. 100n szintén.
(elkezdem elölről az egész ellenőrzést)
Üdv, Z.

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia,

és ha kiveszed a sorvégtranyót R206-on van impulzus? Volt olyan fóliaszakadásom is, amit nem lehetett látni csak nem vezetett a sáv! Próbálj rá a vezetősávokra is!

Üdv,
Oszi

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Van "valamennyi", de kevés, ami el is tűnik persze mikor terheli a végtranyó. Ezért(sem) értem)
Sajnos a rajz amit sikerült letöltenem, csak nagyjából stimmel ehhez a masinához. Alkatrész értékek néhol eltérnek, nem tudom mennyire mehetek utána, ezért a benne lévő (látszólag gyári értékeknek) hittem.
Üdv, Z.

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia,

ez a rajz milyen?

Üdv,
Oszi

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Ezt töltöttem le, ehhez viszonyítva vannak eltérések. Pl. r206 270R, c208 4,7mikro, stb.
Üdv, Z.

0

mukso70
mukso70 picture

Sziasztok! Pont ennél a típusnál találtam néhány alkalommal rossz sormeghajtó trafót. Kiválóan tudtam helyettesíteni grundig tv-ben található trafóval/azzal a barna fajtával,amiben hengeres vasmag van/,csak át kellett tekercselni. Primer oldalon 200,szekunderen 20-22 menet teljesen bevált. Sem a trafó,sem a sorvég tranyó nem melegedett túlzottan a csere után. Üdv!

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Pontosan így viselkedik, ha szakadt (vagy forrhibás a lába) a sormeghajtó trafó. A szkóp okozta terhelésen jónak látszik, de áramot már nem képes behajtani a végtranzisztor bázisába.

Üdv:
Fülesmester

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Akkor frissült erővel újra kiszedem és persze méricskélek!! Minden jónak tűnt méréskor, de persze ennek ellenére cseréltem amit tudtam (dióda, kondi, fet, stb.) a körben.
Üdv, Z.

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz zoltan35!
Egy jó kiállású B-E zárlat, a sortranyón? És persze, szakadt kollektor.
Üdv:
exGelkás

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Zárlat nincs rajta, kiforrasztott állapotban szakadást sem tapasztaltam.
Persze ettől még lehet rossz, de hirtelen nem találtam megfelelőt helyette itthon, így az eredeti ment vissza.
Üdv, Z.

0

Tiborr
Tiborr picture
*****

Szia
L201 megvan a 12v
Tibor

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Majdnem... 11V.
Nem tudom mennyire mérvadóak az értékek, hiszen mint jeleztem van pár eltérés a rajzhoz viszonyítva.
Üdv, Z.

0

Sponsored links