You are here

Vestel 17PW26-4 főtáp terhelésre újraindul. -Megoldva-

20 posts / 0 new
Last post
agressiv
agressiv picture
*

Tisztelt szakik.

Ott tart a dolog, hogy PFC és készenlét megy, de a FAN7711-es (doksi szerint lámpavezérlő :falfej:) Terheléskor megterheli a tápját, terheletlen kimenettel minden fesz megvan, sőt egy bizonyos terhelésig semmi gond. Rádugom a mainboard-ot és újraindulgat, de a main teljesen normális mértékű áramot vesz fel minden ágon. Jelalakot szkóppal ellenőriztem teljesen normális, mindent végigmértem minden normális, mégsem bírja a terhelést, IC cserélve ugyanolyan maradt.

Ha valakinek van bármi ötlete, ne tartsa magában.

Megoldódott. A Main-on lévő kapcsolt 3.3V rövidzáras, mindent ellenőriztem, ezt kivéve (amatőőr) :)

File attachment: 
Comments
agressiv
agressiv picture
*

Készenlét és PFC rendben, a FAN7711 rángatja a VCC1 tápot, de terheletlenül az is megy, viszont túlterhelve sincs az biztos, az IC új.

Kapcsolási rajz: http://symmetry.mine.nu/send/vestel264.png

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Már megin tén okoskodok.. milyen inverter/main van benne? Nem lehet, hogy az inverter küld hibajelet vissza a main részére?
(merre laksz?)
Üdv, Z.

0

agressiv
agressiv picture
*

Üdv

Elég csúnya megoldás lenne hiba jelre rövidzárat rakni egy tápra. közben kiderült, hogy nem a FAN7711 terheli le a tápot, hanem amikor rádugom a main-t, akkor valamelyik bekapcs szál doglozik és arra terhelődik le az IC-ket éltető VCC1, most keresek hibát a bekapcsolós tranzisztortengerben. Vagy csak valamiért leáll a készenlét..

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
"Elég csúnya megoldás lenne hiba jelre rövidzárat rakni egy tápra"
Lg-nél szokták alkalmazni, hogy amikor az inverter "error" (testzárlat) jelet küld vissza a mainra, leold a tévé készenlétig. Ezt elismétli párszor újraindulással.. é csupá ezért kíváncsiskodtam a típusokat illetően.
(persze mint látható itt a sarokban is, zöldfülű vagyok)
Üdv, Z.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Már kérdeztem, de csak most fogtam föl, hogy félreérthető voltam. Szóval a "FAN7529" (IC802) és "körrnyékét is ellenőrizted? (puffer elkóra rá sem kérdezek, mert azt biztos nézted)
Üdv, Z.

0

agressiv
agressiv picture
*

Persze, azon már rég túl vagyok, a PFC megy rendesen.

0

agressiv
agressiv picture
*

IC-k cserélve, de terhelésre továbbra is meghűlyül a készenlét. A 380V kevés, így megpróbálom módosítani az osztót, hátha észheztér.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
"IC-k cserélve," ezekbe a "fan" is beletartozik? Itt van előttem egy ilyen táp és ez alapján én a c878-at is megmérném.
Üdv, Z.

0

agressiv
agressiv picture
*

Üdv

Igen benne van. A PFC jó, a feszt beállítottam 400V-ra, de a 12V-on, ami a készenlétről megy, 9.5V van bármit is csinálok vele. Lehet, hogy menetzárlatos a trafó és ezért is döglött meg az IC.. Azért indulgat újra, mert leesik az IC és egyben a PFC IC tápfesze is amikor rádugom a mainboard-ot. Bár az fura, hogy amint kihúzom és leesik a fesz 300V-ra akkor megindul és el is indulna a main, de kisül a kondi ugye.

Leterheltem 2ohm-al a 3.3V-ot, így már 12.5V van, szóval ezzel nincs gond, de így továbbra sem értem, hogy miért nem bírja a main-t.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Optokat cserélgetted már?

Üdv: Jácint

0

agressiv
agressiv picture
*

Haló.

Igen, már túlvagyok rajta. De most már ötletem sincs, a main-on nincs rüvidzár labortáppal minden teljesen normális értéket mutat. Nem értem, miért fogy el az IC-k tápfesze.

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Rajz?...az annyi van... Topic is...SM is...vagy nem ilyen van benne?

Üdv: uniman

0

agressiv
agressiv picture
*

Üdv

A táptípusára nem is kerestem rá (falat fejel). De, a PFC megindult viszont most a készenlét leng, szóval le is adtam a rendelést, mind a 3 IC-t megrendeltem bele, eddig úgy néz ki, hogy rendben lesz, de majd holnap kiderül.

Köszönöm mindenkinek, majd jelentkezek, ha megjöttek az IC-k.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
"készenléti IC-t cseréltem. DL321 helyett DM311-et raktam bele" Én nem értek hozzá, de ez biztos jó ötlet?
Üdv, Z.

0

agressiv
agressiv picture
*

Üdv

Elvileg csak a tápfesz és annyi a különbség, hogy ebben nincs túláramvédelem, de az a másikban sem volt bekötve. Ez a része működik, van készenlét, el is indul a main. A kondit előtöltő dóda rövidzáras lett, előtte jó volt, aztc seréltem, most már nem sípol, nem is sül ki gyorsan a puffer, de nem is indul a PFC, csak 300V van a kondin és az inverter tápja sem indul el, de a main, már mutat valami életjelet, tehát a szóban forgó IC csere nem gond.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Bocs akkor itt elnéztem valamit: POWER SW.650V 0.5A 13W 67KHz DIP-8p kontra POWER SW.650V 0.7A 17W 50KHz DIP8p
Üdv, Z.

0

agressiv
agressiv picture
*

Egyenlőre jó az, ez a része működik, a PFC nem működik. Ha már megy rendesen, akkor veszek bele IC-t van a HQ-nál, próbálni jó ez így.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Már be is fogtam... a fan 7529 (és "környéke")biztos jó(?)
Üdv, Z.

0

öreg_rutinos
öreg_rutinos picture
*****

Szia.
Nézd meg linket, hátha találsz azonos felépítésű tápot.
http://www.servicetron.com/

0

Sponsored links