You are here

Vestel hang hiba

23 posts / 0 new
Last post
Stocker

Sziasztok !

Uraim a gondom a következő Vestel 11AK19P5 alaplappal szerelt készülék hang hiba. Bekapcsolás után van hang kb. 30-40 sec aztán meg szűnik és nem is jön meg ha kikapcsolom és sokat áll ez ismétlődik ha kevesebbet áll csak 2-3 sec van hang. Forrasztási hiba nincs, táp rendben. Tulaj elmondása szerint 2 éve volt már ez a hiba, én csak annyit látok hogy át forrasztották a KF IC-t (TDA 8844) A végfok jó nem meleg és a bemenetét meg érintve mind két csatorna megy. Hűtöttem a KF IC-t és körülötte mindent, a végfokot de semmi. Ha van hang az tökéletes. Segítséget kérnék valószínűleg már találkoztatok ezzel a hibával osszátok meg velem mi okozza. Előre is nagyon köszönöm. Sziasztok.

üdv: Lajos

Comments
Fülesmester
Fülesmester's picture

Szia Lajos!

Próbáld meg ezzel (is).

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’

Oszi11
Oszi11's picture

Szia,

próbáld meg ez alapján!

Üdv,
Oszi

0

Vote up!

You voted ‘up’

Fülesmester
Fülesmester's picture

Szia!

Csatolmányok!

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’

Stocker

Szia Fülesmester!

Cseréltem a jelzett kondenzátort de sajnos a hiba most is fent áll. Ennél a készüléknél hiába emelem fel a hangerőt max-ra nem jön meg a hang egy pillanatra sem (mint a csatolmányban jelzett hiba esetén) Mi jöhet még szóba? A csatolmány nagyon tanulságos volt és hasznos, köszönöm. Szia.

Üdvözlet: Lajos

0

Vote up!

You voted ‘up’

Fülesmester
Fülesmester's picture

Szia!

Nem adtál típust, így azt sem tudom, hogy mono, vagy sztereó a készülék.

Ha sztereó, akkor az audió processzora (MSP34xx) is lehet hibás, vagy az EEPROM is átíródhatott.

AV bemenetről meghajtva hogyan viselkedik?

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’

Stocker

Szia Fülesmester!
A készülék típusa VESTEL CTV 7210 ST TXT E. Friss fejlemény hogy alapból mono-ra volt állítva és ha át állítom Sztereó-ra van hang eddig még megy rendesen menetközben mono-ra átkapcsolva el megy a hang. Mit csináljak? Köszönöm az anyagokat és a segítséget! Szia.

üdvözlettel: Lajos

0

Vote up!

You voted ‘up’

Fülesmester
Fülesmester's picture

Szia!

11AK19P5 sasszi.

A sztereó készülékekben a dzsungel IC (TDA8844) hangfrekvenciás jelfeldolgozást nem végez, mert QSS (kvázi-parallel) hangfeldolgozási rendszerben üzemelnek.
A tunerből érkező KF jelet a sztereó/KF modulon található IC307 (TDA4470B) kapja, aminek QSS kimenetén audió KF frekvenciás jelek (5,5MC, 5,74MC, 6,5MC stb) jelennek meg, és ezeket dolgozza föl aztán a multinormás audió processzor (MSP341x) digitálisan. A hangerő, hangszín, balansz szabályozások, és a jelforrás átkapcsolások is itt történnek, az adatbuszon érkező parancsok alapján.
Tehát az MSP processzor kimenetén jelenik meg a két (R/L) csatorna szabályozott analóg hangfrekvenciás jele.

Az MSP processzor működése szoftverfüggő, az EEPROM-ban tárolt opcióknak megfelelően működik.

Javaslom tehát az EEPROM frissítését az itt található tartalommal:

http://elektrotanya.com/?q=showresult&what=%2211AK19P5%22&kategoria=tv&k...

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’

Stocker

Szia Fülesmester!

Ezt a bin. file.-t nem tudom meg nyitni sehogy sem át írtam iso-ra és Demon Tools-ba raktam de így sem sikerült azt mondja hogy a file nem tartalmaz adatot. Ha tudnád más formátumban küldeni a tartalmat jó lenne. Köszi előre is! Szia.

Lajos

0

Vote up!

You voted ‘up’

Fülesmester
Fülesmester's picture

Szia Lajos!

Miért akarod a bin. kiterjesztésű fájlt megnyitni?

A pálinkát is előbb átküldöd a spektrumanalizátoron, mielőtt meginnád?

Ezt a fájlt közvetlenül be kell tölteni egy új EEPROM-ba (pl a PoniProg-al), és azt kell betenni a készülékbe. (Vagy a régi memória tartalmát ennek alapján kell frissíteni.)

Egyébként a Total Commander nézőkéjével meg lehet nézni, de minek, úgysem látszik rajta semmi használható.

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’

Stocker

Szia Fülesmester!

Át írtam az EPROM tartalmat a gép működik de nem lehet sztereóra állítani így nincs hang! eddig sztereóra állítva volt hangja. Van ötleted? Az eredeti tartalom nagyon eltért a mostanitól ez hogy lehet? Köszi. Szia.

üdv: Lajos

0

Vote up!

You voted ‘up’

Fülesmester
Fülesmester's picture

Szia!

Sokféle 11AK19P5 szoftver létezik, mert a sasszit felhasználó cégek átírták az eredeti változatot.

Nem biztos, hogy az első jó hozzá, amit találtál, kísérletezz többel is!

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’

Stocker

Szia Fülesmester!

Még azt kérném hogy egy szervizmenü belépést legyél szíves mondani nekem mert a kép méret és a konvergencia is el ment, állítani kell rajta. Köszi. Szia.

Lajos

0

Vote up!

You voted ‘up’

Fülesmester
Fülesmester's picture

Szia!

SERVICE MODE: INSTALL MENU 4 7 2 5

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’

Oszi11
Oszi11's picture

Sziasztok,

Meg lehetne próbálni manuálisan beállítani. Első körben az options menün menj végig és a biteket állítsd be a konfigurációnak megfelelően. (a hangra OPTION 50-től OPTION 59-ig vonatkoznak a paraméterek)

Üdv,
Oszi

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

Stocker

Szia Oszi11 !

Át néztem az opciókat volt amit állítani kellett de az 56-58 opció-nál nincs feltüntetve a b0-b7 a bitek amit be kéne írni. Esetleg tudnál valami konkrétumot? mert még mindig csak Mono és hang az nincs. Köszi. Szia.

Lajos

0

Vote up!

You voted ‘up’

Oszi11
Oszi11's picture

Szia,

ott vannak, jobb oldalon b7....b0. Ezek konstans értékek, a hangprocesszor ezekkel működik jól, a megadott értékekkel mennie kell.

Üdv,
Oszi

0

Vote up!

You voted ‘up’

Stocker

Szia!

Lehet hogy én vagyok értetlen de az 56-58 opciónál nem látom amit a többinél igen pl. b1-b2-b3-b4-b5-b6-b7
0 0 1 1 0 0 1
ezt 56-58 -nál nem látom. Egyébként talán 2 bit volt más a teljes listán mint a jelzett. Köszi. Szia.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Oszi11
Oszi11's picture

Szia,

ott azért nem látod, mert azoknál neked kell beállítani, a szolgáltatásokat. Nincs alapértelmezés. Az x-el jelölt bit értéke nem érdekes, még a többinél 1 bekapcsolja az adott funkciót a 0 ki. Sajnos a rövidítések nem mennek, de talán valaki jobban benne van. Azt tudom az 56 0. bitje az AVL (Automatic Volume Leveling) 1-be állítva a hang menüben megjelenik ez a funkció, amivel a hangerőt lehet állandó szinten tartani. Jól jön a kiabáló reklámok esetén!

Üdv,
Oszi

0

Vote up!

You voted ‘up’

Oszi11
Oszi11's picture

Szia,

van itt egy vegyes felvágott, hátha közte van az ami neked kell!

Üdv,
Oszi

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

Stocker

Szia Oszi!

A hétvégén meg próbálok jó párat míg jó nem lesz valszeg az a baj hogy amit be égettem csak monó tartalom ezért nincs hang!? Nagyon köszi a segítséget mindenkinek. Majd mondom melyik volt a jó tartalom. Sziasztok.

üdv: Lajos

0

Vote up!

You voted ‘up’

ivan tv

Szia! Probald meg ezt a egyszeru megoldast: menu,hang menu,kapcsold ki az AVL-t,tarolas.,ki-menu,halozati gombon kikapcsolas.Amikor ujbol bekapcsolod a halozati gombon,a hang megjelen. Tobb teven kiprobalva! Minden jo!

0

Vote up!

You voted ‘up’

Stocker

Szia ivan tv!
Ezzel az EPROM tartalommal nincs a menüben ilyen szolgáltatás AVL tárolás. Nem lehet sztereóra állítani ebből gondolom hogy a tartalom nem jó ehhez a géphez, majd próbálkozok másik tartalommal. De az ötlet nagyon jó! meg jegyeztem! Köszi. Szia.

üdv: Lajos

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content