You are here

Vestel LCD TV Tápegysegben a LED Tap Booster hiba

6 posts / 0 new
Last post
Lengyel Aron
Lengyel Aron picture

Sziasztok !

Adott egy HORIZON 32HL 7330 H   LCD TV (a belsejében mindkét panelon a VESTEL felirat egyérteműen látszik).

Az a problémám  vele ,hogy a háttér világítás LED  sor ugyan is a háttér  készülék világítás LED-es. ....Nem működik. Ezért a részér a tápegység panelon egy UC1823 PWM kontroller koré kiépített Boost kapcsolás felel. 

Amit csináltak ,előttem : Ki cserélték a LED szalagot és sajnos nem lett jó . Ígértem az ügyfélnek ,hogy meg próbálom megjavítani ezt a hibát. És el kezdtem méregetni a tápegység panelon a következőket tettem :

-A nagy teljesítményű alkatrészek , forrasztási ponjait kijavítottam átforrasztottam ;

-A puffer kondenzátorokat ki cseréltem ;

-Amit mértem :

-A fő tápegységről ami le jön DC feszültség és tovább megy a Boost áramkörre (DC/DC konverter LED rész )ennek a Booster  áramkörnek a bemenetén 52 voltot mérek.

-Ami számomra furcsa ,hogy a fő tápegység ami ezt a bizonyos Boostert -táplálja ott is van egyenírányítás után egy puffer kondenzátor tehát a LED Booster  előtt. Ennek értéke 470uF/50V.  --És itt pont 52  Voltot mértem , és attól furcsa ,hogy 52 voltot mérek és a puffer fesültség türése  50 Volt. Ez  nekem gyanus ,szerintem kesebsebbnek kellene lennie .

Az UC1823 PWM kontroller ami felel a LED meghajtásért ez 12 ,32 voltot kap  a 15 számú lábán . A 13 számú láb a Booster kimenetén van az ott található kimeneti 68uF/100 V puffer kondenzátor negatívjára megy . Olyan ez a tápegység mintha egy szimmrtikus táp lenne ,ahol GND-hez képest van V+ és a LED  táp a V-.

  ** Azzal a tiszteletbeli kéréssel ,fordulok hozzátok ,hogy vane-valéakinek ehhez az LCD TV-hez kapcsolási rajza --HORIZON 32HL 7330 H     LCD TV (a belsejében mindkét panelon a VESTEL felirat egyérteműen látszik). , különösen a Tápegység érdekes .

A rajz attól ,nagy jelentőséggel bírna ,.mert nagyons sok PCB pálya a PWM kontroller alatt húzódik , és szinte barkobázni kell melyik pálya hová megyen vagy ki kell  kicsengetni ,hogy hová is mehet a vizsgalandó pálya.

***** Épp ezért nagyon megkösszönöm előre is  a segítséget Mindenkinek , kapcsolási rajzot !

Előre is köszönöm a segítséget Mindenkinek !

Üdv : Lengyel József 

Comments
Lengyi
Lengyi picture
*****

Ha nem boldogulsz vele, ez van:

0

Lengyel Aron
Lengyel Aron picture

Szia ,Nagyon szépemn köszönöm , bocsánat ,hogy késve válaszolok de most hagytan abba a munkát .

Ha a közeljövőben én is tudok valamiben segíteni örömmel segítek.

Holnap szeretnék a táppal foglalkozni.Hétvége lesz és tudok vele foglalkozni remélhetőleg.

Meg írom mindenképp mire jutottam . Le fogom fotózni a panelt.

Mindent Nagyon szépen Köszönök.!

 

0

Lengyel Aron
Lengyel Aron picture

Szia ,      Igen     pontosan ez az a táp ami a képen látszik.

Mindent Nagyon köszönök előre is !

Üdv : Lengyel József

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Ha pontosan az a táp, ami a képen van, akkor valami nem kerek. Ezekben a 17IPSxx tápokban nem UC1823 IC szokott lenni, inkább MP3394S ami a led maghajtásér, és a BOOST dolgokért felel.

2

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Már csak egy tápegység szám kellene és máris közelebb lennénk a megoldáshoz. Amúgy inkább a ledeket kellene jobban átvizsgálni, mert amíg azok nem tuti jók, addik a driver fokozat sem fog rendesen "felállni".
Üdv, Z.

4